• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - Ekonomikas ministrijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.01.1999., Nr. 15/16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20903

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dažādo paradumu aptauju

Vēl šajā numurā

20.01.1999., Nr. 15/16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents

— Ekonomikas ministrijā

Saskaņā ar iepriekš pieņemto lēmumu iepazīties ar ministriju iesniegtajām rīcības programmām valdības deklarācijas izpildei Ministru prezidents Vilis Krištopans vakar, 19. janvārī, apmeklēja Ekonomikas ministriju.

Sarunā ar ministrijas vadošajiem darbiniekiem apspriesti jautājumi, kas skar vienotas tautsaimniecības politikas izstrādes nepieciešamību un tai pakārtotos uzdevumus.

Ekonomikas ministrs Ainārs Šlesers informēja Ministru prezidentu par ministrijas uzsākto darbu to nozaru apkopošanā, kuras dublējas ar citām ministrijām, lai novērstu nepamatotu valsts līdzekļu tērēšanu tur, kur to iespējams optimizēt. V.Krištopans atbalstīja šādu rīcību, aicinot ministru jau tuvākajā laikā sniegt atskaiti par veikto un solot savu atbalstu atbildības jomu nošķiršanā, ja ministrijas par to nevarēs vienoties.

V.Krištopans par vienu no galvenajiem uzdevumiem nosauca valsts tautsaimniecības attīstības politikas steidzamu izstrādāšanu, lai jau 2000.gada budžeta projekts tiktu veidots atbilstoši prioritārajiem virzieniem, ietverot tajā investīciju projektus, sociālo un valsts budžetu. Ekonomikas ministrijas pārstāvji informēja, ka šogad ministrija uzsākusi ilglaicīgas stratēģijas izstrādāšanu.

Ministru prezidents interesējās par Eiropas Komisijas Progresa ziņojuma izpildes gaitu ekonomikā, uz ko saņēma atbildi, ka ministrija kopā ar Eiropas integrācijas biroju ir izstrādājusi ziņojumam atbilstošu darbības programmu un turpina likumdošanas saskaņošanu.

Tikšanās laikā pārrunāts arī sertifikātu atprečošanas jautājums. Ministru prezidents aicināja ministriju līdz šā gada martam stādīt priekšā valdībai visus iespējamos modeļus sertifikātu ieguldīšanai dzīvokļu un lielo uzņēmumu privatizācijā, lai sabiedrība ar valdības starpniecību gūtu vispusīgu informāciju par sertifikātu ieguldīšanas iespējām.

Atsaucoties uz 18. janvārī preses konferencē pausto solījumu rūpēties par Latvijas preču zīmes izstrādāšanu un vietējo ražojumu atbalstu, V.Krištopans ierosināja Ekonomikas ministrijas speciālistiem nekavējoties sākt darbu pie vietējo preču popularizēšanas programmas iekšējā tirgū un Latvijas preču zīmes izveidošanas, kas, kā izrādījies, līdz šim nav darīts.

Ministru prezidents aicināja ministrijas vadību un Latvijas Attīstības aģentūru saskaņot sadarbību ar Ārlietu ministriju, lai ekonomikas padomnieki vēstniecībās, ministrijas atašeji un aģentūras pārstāvji nepildītu vienas un tās pašas funkcijas, bet darbotos saskaņoti un atbilstoši vienotām valstiskām interesēm.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!