• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 26.aprīlī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2010., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208973

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 27.aprīlī

Vēl šajā numurā

29.04.2010., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 26.aprīlī

RAPLM: Par kārtību, kādā piešķir un izlieto vienreizēju dotāciju pašvaldību infrastruktūras attīstībai

Ministru kabineta komiteja 26.aprīlī atbalstīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) sagatavoto priekšlikumu – pagarināt pašvaldībām neizlietotās dotācijas infrastruktūras attīstībai līdz šā gada beigām.

Patlaban noteikumi paredz, ka pašvaldībām piešķirto dotāciju 200 000 latu apmērā par katru novadā ietilpstošo teritoriālo vienību jāizlieto 24 mēnešu laikā no piešķiršanas dienas. Neiekļaujoties noteiktajā termiņā, dotācija vai tās daļa novadu pašvaldībām jāatmaksā budžeta ieņēmumos.

Ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī, sarežģīto iepirkuma sistēmu un nelabvēlīgo pašvaldību budžeta stāvokli, RAPLM veiktie grozījumi noteikumos paredz pagarināt dotācijas izlietojumu septiņām pašvaldībām, kurām pēc dotācijas izlietojuma termiņa nav izlietoti 81 702,57 lati. Piemēram, Kuldīgas novads vēl nav iztērējis 44 441,82 latus, Kārsavas novads – 29 729,44 latus, Jelgavas novads – 3048,13 latus.

Izvērtējot situāciju pašvaldībās, RAPLM secināja, ka neizlietotās dotācijas infrastruktūras attīstībai atmaksāšana atstās negatīvu ietekmi uz pašvaldību budžetiem un pašvaldību infrastruktūras attīstību, kas nepieciešams pašvaldību iedzīvotāju vajadzību nodrošināšanai.

Dotācija paredzēta pašvaldības īpašumā esoša infrastruktūras objekta projektēšanai, būvniecībai, rekonstrukcijai vai renovācijai, kā arī līdzfinansējumam ES struktūrfondu finansētu pašvaldības infrastruktūras objektu projektēšanai, būvniecībai, rekonstrukcijai vai renovācijai.

Kā akcentē ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma, līdz šim izdevies pašvaldībām nodrošināt nozīmīgu atbalstu. Ieguldījumi infrastruktūrā ir pareizais veids, kā sekmēt uzņēmējdarbības aktivitāti reģionos un iedzīvotājiem nodrošināt gan tik nepieciešamās darba vietas, gan mūsdienīgu pašvaldības pakalpojumu pieejamību.

2009.gadā, izveidojot 109 novadus un deviņas republikas pilsētas, beidzās vietējo pašvaldību administratīvi teritoriālā reforma. Turpinot atbalstu jaunizveidotajiem novadiem, ministrija dažādu pašvaldībām nozīmīgu infrastruktūras objektu sakārtošanai un autobusu iegādei skolēnu pārvadāšanai piešķīra 4,11 miljonus latu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!