• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par apmācībām NATO PA Rīgas sesijas brīvprātīgajiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2010., Nr. 68 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208953

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atbalstu ES fondu apguvei zinātnē un pētniecībā

Vēl šajā numurā

29.04.2010., Nr. 68

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par apmācībām NATO PA Rīgas sesijas brīvprātīgajiem

22.aprīlī Saeimā uz pirmo apmācību semināru sanāca brīvprātīgie, kuri pieteikušies līdzdarboties NATO Parlamentārās asamblejas (PA) Rīgas sesijas norises nodrošināšanā.

Uzrunājot jauniešus, NATO PA Latvijas delegācijas vadītāja Vaira Paegle norādīja, ka NATO PA Rīgas sesijas organizēšana šā gada pavasarī Latvijai ir ļoti liels izaicinājums un atbildība, bet brīvprātīgie būs vēstneši tam, cik veiksmīga būs sesijas norise. “Latvija ar šo asambleju var parādīt mūsu rīcībspēju, mēs varam parādīt mūsu valsti, mākslu un kultūru. Mēs varam parādīt to, ka mums ir gaiša, spējīga un spēcīga jaunatne,” teica V.Paegle.

NATO PA brīvprātīgie uzzināja par NATO PA būtību, vēsturi un darbības formām, kā arī iepazinās ar protokola un etiķetes pamatiem, nodrošinot starptautiskus pasākumus.

NATO PA Rīgas sesijai brīvprātīgā statusā pieteikušies 40 interesenti, galvenokārt Rīgas Stradiņa universitātes studenti, kuri apliecinājuši labas valodu zināšanas, augstas komunikācijas prasmes, kā arī izrādījuši vēlmi un gatavību iesaistīties sesijas norises nodrošināšanā.

Līdz sesijas sākumam maijā brīvprātīgajiem paredzēti vēl trīs apmācību semināri, kuros viņi iepazīsies ar NATO PA pavasara sesijas programmu, sesijas norises vietu, kā arī brīvprātīgo darba pienākumiem.

Brīvprātīgie būs iesaistīti viesu sagaidīšanā lidostā un viesnīcās, kā arī pavadīs viesus sesijas oficiālajā transportā un ekskursiju laikā. Daļa jauniešu palīdzēs NATO PA sekretariātam nodrošināt pastāvīgo komiteju sēžu un plenārsēdes norisi, bet citi būs iesaistīti tehniskajos darbos – dokumentu kopēšanā, izdalīšanā un savākšanā, kā arī sniegs citu nepieciešamo atbalstu.

NATO Parlamentārā asambleja ir 1955.gadā dibināta konsultatīva starpparlamentāra organizācija, kas apvieno Ziemeļatlantijas līguma organizācijas valstu parlamentāriešus. NATO PA ir kā tilts starp NATO un tās dalībvalstu likumdevējiem, kas palīdz uzturēt parlamentu un sabiedrības atbalstu alianses politikai.

NATO PA 2010.gada pavasara sesija no 28.maija līdz 1.jūnijam notiks Rīgā starp­tautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!