• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Azerbaidžānas lauksaimniecības ministra vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.04.2010., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208897

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Piedaloties ES ministru padomes sanāksmēs

Vēl šajā numurā

28.04.2010., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Azerbaidžānas lauksaimniecības ministra vizīti

27.aprīlī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Azerbaidžānas lauksaimniecības ministru Ismatu Abasovu. Tikšanās laikā J.Dūklavs informēja par situāciju Latvijas lauksaimniecībā un dalījās pieredzē par lauksaimnieciskās uzņēmējdarbības veicināšanas iespējām Latvijas laukos.

Zemkopības ministrs atzīmēja, ka Latvijas lauksaimniecība pārtikas produktu ražošanā šobrīd ir stabila līdere eksportā un tās padarītais nozarē ir svarīgs valsts kopīgajai attīstībai. Aizvadītā gada desmit mēnešos Latvija ir eksportējusi lauksaimniecības produkciju par 825 miljoniem eiro.

“Šādus rezultātus iespējams sasniegt, ja tiek risināti eksporta veicinoši pasākumi, kontaktu dibināšana gan kaimiņvalstīs, gan arī tālākās ārvalstīs,” sacīja J.Dūklavs. “Kontaktu un valsts līmeņa biznesa sarunas ar šiem kaimiņiem bijušas veiksmīgas, panāktas daudzas nozīmīgas iespējas mūsu preču eksportam uz daudzām valstīm, arī uz Azerbaidžānu,” piebilda ministrs.

Azerbaidžānas lauksaimniecības ministrs Ismats Abasovs uzsvēra, ka Azerbaidžānā ir liela interese par Latvijas piena, maizes un zivju izstrādājumiem. “Iedzīvotājiem patīk šie Latvijas produkti, tie ir garšīgi un kvalitatīvi. Esam gatavi organizēt agrāro forumu, uzņēmēju tikšanos, kuras laikā abu valstu lauksaimnieki, pārstrādātāji dalītos pieredzē, kā veiksmīgāk turpināt iesākto sadarbību lauksaimniecības un zivsaimniecības produktu tirdzniecībā,” sacīja I.Abasovs. Runājot par savas valsts atbalsta politiku, I.Abasovs atzīmēja, ka valdība ļoti palīdz un atbalsta savus lauksaimniekus, jo ik gadu par katru apstrādātu zemes hektāru lauksaimnieks saņem apmēram 40 eiro. “Azerbaidžānā kopumā ir deviņi dažādi nodokļi, kurus maksā iedzīvotāji. No tiem lauksaimnieki maksā tikai vienu – nodokli par zemi,” informēja ministrs. I.Abasovu īpaši interesēja arī Latvijas pieredze Eiropas Savienības (ES) atbalsta administrēšanā, kā arī pārtikas aprites sistēma. Lai plašāk skaidrotu šos jautājumus, amatpersonu sarunā piedalījās arī Lauku atbalsta dienesta direktore Anna Vītola-Helviga un Pārtikas un veterinārā dienesta ģenerāldirektors Māris Balodis.

“Šādas tikšanās ir ļoti noderīgas, īpaši tagad, kad mainās situācija pasaules pārtikas tirgū,” atzina gan J.Dūklavs, gan I.Abasovs.

Abu valstu nozares ministri apmeklēja Rīgas piena kombinātu, kur tikās ar uzņēmuma vadību, devās uz agrofirmu “Tērvete”. Pēcpusdienā ministri Babītes novadā tikās ar Lāču maizes ceptuves vadību un iepazinās ar ražotni.

28.aprīlī turpinās Azerbaidžānas lauksaimniecības ministra vizīte Latvijā. Paredzēts, ka Azerbaidžānas ministrs viesosies zivju pārstrādes uzņēmumā “Gamma–A” Rīgā, Audupes ielā 15/17, kur tiksies ar uzņēmuma vadību un darbiniekiem.

Azerbaidžānas lauksaimniecības ministra un speciālistu darba vizīte Latvijā noslēgsies ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta “BIOR” apmeklējumu, kur I.Abasovs tiksies ar institūta direktoru Rafaelu Joffi.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!