• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zāļu izrakstīšanu uz receptēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.1996., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208741-par-zalu-izrakstisanu-uz-receptem

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālās radio un televīzijas padomes lēmums Nr.144

Par reģistrācijas apliecības izsniegšanu kabeļtelevīzijas sistēmu izmantošanai Saldus rajona sabiedrībai ar ierobežotu atbildību "ARTS"

Vēl šajā numurā

11.09.1996., Nr. 152

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Labklājības ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 256

Pieņemts: 04.09.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrijas rīkojums nr.256

Rīgā 1996.gada 4.septembrī

Par zāļu izrakstīšanu uz receptēm

 

Izdots saskaņā ar LR Ministru kabineta 1994.gada 30.augusta noteikumiem Nr.177 "Ārstniecības noteikumi"
61.punktu, Ministru kabineta 1995.gada 4.jūlija noteikumiem Nr.189 "Noteikumi par narkotisko zāļu aprites kārtību ārstniecības iestādēs"
 17., 19., 40. un 49.punktiem, Labklājības ministrijas 1996.gada 1.jūlija rīkojuma Nr.187 2.2.punktu

 

1. Apstiprināt instrukciju "Par recepšu izrakstīšanas kārtību ambulatoriem slimniekiem" (1.pielikums).

2. Noteikt, ka receptes zāļu saņemšanai par pilnu samaksu izrakstāmas uz šī rīkojuma 2. un 3.pielikumā noteiktām recepšu veidlapām.

3. Noteikt, ka receptes izrakstāmas tikai saskaņā ar šī rīkojuma 1.punktā apstiprināto instrukciju.

4. Noteikt, ka uz receptes veidlapas un tās otrā pusē drīkst rakstīt tikai informāciju, kas noteikta instrukcijā "Par recepšu izrakstīšanas kārtību zāļu izsniegšanai ambulatoriem slimniekiem". Cita informācija (t.sk. reklāma) uz receptes veidlapas un tās otrā pusē nav atļauta.

5. Apstiprināt aptiekās stingrai uzskaitei pakļauto zāļu sarakstu (4.pielikums).

6. Apstiprināt zāļu receptūrā lietojamos saīsinājumus (5.pielikums).

7. Apstiprināt recepšu veidlapu uzskaites žurnāla formu (6.pielikums).

8. Noteikt, ka šī rīkojuma 7.punktā minētā žurnālā Slimokasē, ārstniecības iestādē (t.sk. arī prakses ārsti) reģistrē ar Labklājības ministrijas 1996.gada 1.jūlija rīkojumu Nr.187 "Par recepšu un veidlapu izgatavošanu un to izmantošanu" 1.1., 1.2.punktos apstiprinātās neaizpildītās recepšu veidlapas.

9.Apstiprināt narkotisko un psihotropo zāļu maksimālo daudzumu, ko drīkst izrakstīt uz vienas receptes (7.pielikums).

10. Apstiprināt instrukciju "Par zāļu recepšu veidlapu "Recepte narkotisko un tām pielīdzināto psihotropo vielu izsniegšanai", glabāšanas, izsniegšanas, uzskaites un iznīcināšanas kārtību" (8.pielikums).

11. Apstiprināt "No aprites izņemto, nekvalitatīvo un atpakaļ saņemto narkotisko zāļu reģistrācijas žurnāla" formu (9.pielikums).

12. Aptiekām atļauts izsniegt zāles uz receptēm, kuras izrakstītas līdz 1996.gada 20.septembrim uz vecā parauga recepšu veidlapām "Speciālām recepšu veidlapām narkotisko ārstniecības līdzekļu izsniegšanai" un uz "Bezmaksas receptēm" 148-II/u-93. Slimokasēm vai citām pilnvarotām institūcijām nodrošināt norēķinus ar aptieku par izsniegto zāļu apmaksu uz receptēm ar diferencētu apmaksu.

13. Noteikt, ka līdz š.g. 20.septembrim vecā parauga neizlietoto recepšu veidlapu "Speciālā recepšu veidlapa narkotisko ārstniecības līdzekļu izsniegšanai" krājumi ārstniecības iestādēs jāiznīcina saskaņā ar instrukciju "Par zāļu recepšu veidlapu "Recepte narkotisko un tām pielīdzināto psihotropo zāļu izsniegšanai", glabāšanas, izsniegšanas, uzskaites un iznīcināšanas kārtību". Par veidlapu iznīcināšanu jāsastāda akts, kura kopija trīs dienu laikā jānosūta Labklājības ministrijas Narkotiku kontroles komitejai.

14. Noteikt, ka līdz š.g. 20.septembrim vecā parauga neizlietoto recepšu veidlapu "Speciālā recepšu veidlapa narkotisko ārstniecības līdzekļu izsniegšanai" krājumi centralizētajā glabāšanas vietā - Medikamentu vairumtirdzniecības valsts uzņēmumā jāiznīcina saskaņā ar instrukciju "Par zāļu recepšu veidlapu "Recepte narkotisko un tām pielīdzināto psihotropo zāļu izsniegšanai", glabāšanas, izsniegšanas, uzskaites un iznīcināšanas kārtību", pieaicinot Iekšlietu ministrijas Narkotiku apkarošanas biroja pārstāvi. Komisijas sastāvā jāiekļauj:

14.1. uzņēmuma vadītājs vai vadītāja pilnvarota persona;

14.2. nodaļas vadītājs;

14.3. Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijas pārstāvis;

14.4. Narkotiku kontroles komitejas pārstāvis.

15. Kontroli par rīkojuma 2.- 4., 8., 13.punktu izpildi un šī rīkojuma 10.punktā apstiprinātās instrukcijas ievērošanu uzdodu Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcijai.

16. Kontroli par šī rīkojuma izpildi 14.punktu uzdodu Labklājības ministrijas Narkotiku kontroles komitejai.

17. Kontroli par rīkojuma izpildi uzdodu valsts sekretāres vietniekam I.Rozebergam.

18. Uzskatīt par spēkā neesošu Labklājības ministrijas 1995.gada 6.aprīļa rīkojumu Nr.85 "Par narkotisko un psihotropo vielu zāļu maksimālo daudzumu, ko drīkst izrakstīt uz vienas receptes".

 

Veselības valsts ministrs J.Viņķelis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!