• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 13. aprīļa noteikumi Nr. 365 "Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 15.decembra noteikumos Nr.1465 "Noteikumi par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.4.1.3.aktivitāti "Bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas ex situ infrastruktūras izveide""". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2010., Nr. 66 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.380

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 17.februāra noteikumos Nr.165 "Noteikumi par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.5.2.2.aktivitāti "Atjaunojamo energoresursu izmantojošu koģenerācijas elektrostaciju attīstība""

Vēl šajā numurā

27.04.2010., Nr. 66

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 365

Pieņemts: 13.04.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.365

Rīgā 2010.gada 13.aprīlī (prot. Nr.19 36.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 15.decembra noteikumos Nr.1465 "Noteikumi par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.4.1.3.aktivitāti "Bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas ex situ infrastruktūras izveide""

Izdoti saskaņā ar Eiropas Savienības struktūrfondu un
Kohēzijas fonda vadības likuma 18.panta 10.punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 15.decembra noteikumos Nr.1465 "Noteikumi par darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.4.1.3.aktivitāti "Bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas ex situ infrastruktūras izveide"" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 200.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.punktu šādā redakcijā:

"3. Aktivitātes ietvaros īstenojamos projektus 100 % apmērā finansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem. Aktivitātei pieejamais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 2 124 999 lati."

2. Izteikt 7.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.5. publicitātes pasākumu izmaksas, ja attiecīgie publiskie pakalpojumi nepārsniedz obligātās prasības, ko nosaka 2006.gada 8.decembra Komisijas Regulas (EK) Nr.1828/2006, kas paredz noteikumus par to, kā īstenot Padomes Regulu (EK) Nr.1083/2006, ar ko paredz vispārīgus noteikumus par Eiropas Reģionālās attīstības fondu, Eiropas Sociālo fondu un Kohēzijas fondu, un Eiropas Parlamenta un Padomes Regulu (EK) Nr.1080/2006 par Eiropas Reģionālās attīstības fondu, 8.pants;".

3. Papildināt noteikumus ar 7.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.6. pievienotās vērtības nodokļa izmaksas, ja tās nav atgūstamas no valsts budžeta."

4. Papildināt noteikumus ar 7.1 punktu šādā redakcijā:

"7.Projekta sagatavošanas izmaksas, autoruzraudzības un būvuzraudzības izmaksas, kā arī pasākumu publicitātes izmaksas (šo noteikumu 7.1., 7.2. un 7.5.apakšpunkts) ir attiecināmas, ja tās pamatotas ar pakalpojumu vai būvdarbu līgumu (ja noslēgts apvienotais būvdarbu un projektēšanas līgums)."

5. Izteikt 9.punktu šādā redakcijā:

"9. Projekta kopējo budžetu veido arī finanšu rezerve neparedzētiem izdevumiem, kas var būt līdz pieciem procentiem no šo noteikumu 7.3. un 7.4.apakšpunktā minētajām attiecināmajām izmaksām. Projekta finanšu rezervi izmanto šo noteikumu 7.3. un 7.4.apakšpunktā minēto attiecināmo izmaksu segšanai, pirms finanšu rezerves izmantošanas veicot attiecīgus grozījumus vienošanās noteikumos vai civiltiesiskajā līgumā."

6. Aizstāt 10.1.apakšpunktā skaitli "8." ar skaitli "7.".

7. Aizstāt 14.punktā vārdus "Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu" ar vārdiem "Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu".

8. Svītrot 18.punktu.

9. Aizstāt 19. un 22.punktā vārdus "Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums" (attiecīgā locījumā).

10. Izteikt 2.pielikuma 4.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.1. Projekta informācijas un publicitātes pasākumu veidi:

Plāksne telpās
 
Preses relīzes
 
Informēšana masu medijos
 
Lielformāta informatīvi stendi
 
Pastāvīgas informācijas plāksnes
 
Informācija mājaslapā internetā
 
Paziņojuma iekļaušana par ERAF finansējumu ikvienā projekta dokumentā
 
Citi (lūdzu norādīt)
''

11. Izteikt 2.pielikuma 7.2.apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.2. Projekta budžeta kopsavilkums, tai skaitā indikatīvais projekta attiecināmo izmaksu plāns:

Nr.p.k.

Izmaksu pozīcijas nosaukums

Daudzums

Kopējā summa

LVL

%

1. Projektu sagatavošanas izmaksas – tehniskās specifikācijas un iepirkumu dokumentācijas izstrāde, projekta īstenošanas risku, alternatīvu analīze, būvprojekta izstrādes un ar to saistītās būvekspertīzes izmaksas  

 

 

2. Autoruzraudzības un būvuzraudzības izmaksas


3. Būvdarbu izmaksas


4. Piegāžu līgumu izmaksas

 

 


KOPĀ
(tai skaitā finanšu rezerve neparedzētiem izdevumiem no būvdarbu un piegāžu līgumu attiecināmajām izmaksām līdz 5 %)


  100 %"

12. Izteikt 2.pielikuma 8.sadaļu šādā redakcijā:

"8. SADAĻA – APLIECINĀJUMS

Es, apakšā parakstījies(-usies)

projekta iesniedzēja  
 

projekta iesniedzēja nosaukums

atbildīgā amatpersona ,
 

vārds, uzvārds

  ,
 

amata nosaukums

apliecinu, ka projekta iesnieguma iesniegšanas dienā  
 

dd/mm/gggg

  • projekta iesniedzējs nav pasludināts par maksātnespējīgu, neatrodas likvidācijas stadijā un tā saimnieciskā darbība nav apturēta vai pārtraukta;
  • projekta iesniedzējam nav nodokļu un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu;
  • projekta iesniedzējam ir atbilstošs juridiskais statuss;
  • projekta iesniedzējam ir atbilstošs pamatdarbības veids;
  • projekta iesniedzēja rīcībā ir pietiekami un stabili finanšu resursi;
  • projekta iesniegumā un tā pielikumos iekļautā informācija atbilst patiesībai un projekta īstenošanai pieprasītais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums tiks izmantots saskaņā ar projekta iesnieguma aprakstu;
  • nav zināmu iemeslu, kādēļ šis projekts nevarētu tikt īstenots vai varētu tikt aizkavēta tā īstenošana, un apstiprinu, ka projektā noteiktās saistības iespējams veikt normatīvajos aktos par attiecīgās Eiropas Savienības fonda aktivitātes īstenošanu noteiktajos termiņos;
  • projekts netiek un nav ticis finansēts vai līdzfinansēts no citiem Eiropas Savienības finanšu avotiem, kā arī valsts un pašvaldību budžeta līdzekļiem un projekta ietvaros plānotās darbības nepārklājas ar darbībām, kas tiek finansētas citu Eiropas Savienības fondu aktivitāšu un citu finanšu instrumentu ietvaros;
  • ja projekts tiks apstiprināts, šis projekta iesniegums netiks iesniegts finansēšanai vai līdzfinansēšanai no citiem Eiropas Savienības finanšu avotiem, kā arī valsts un pašvaldību budžeta līdzekļiem;
  • projekta īstenošanas gaitā tiks ievēroti nediskriminācijas principi dzimuma, rases, etniskās izcelsmes, reliģijas vai pārliecības, invaliditātes, seksuālās orientācijas, vecuma dēļ un tiks nodrošinātas vienlīdzīgas iespējas dažādām sabiedrības grupām;
  • projekta īstenošanas laikā tiks nodrošināti normatīvo aktu prasībām atbilstoši publicitātes pasākumi.

Apzinos, ka projektu var neapstiprināt finansēšanai no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, ja projekta iesniegums, ieskaitot šo sadaļu, nav pilnībā un kvalitatīvi aizpildīts, kā arī ja normatīvajos aktos par attiecīgās Eiropas Savienības fonda aktivitātes īstenošanu plānotais Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums (kārtējam gadam un plānošanas periodam) projekta apstiprināšanas brīdī ir izlietots.

Apzinos, ka tad, ja apliecinājumā sniegtā informācija būs nepatiesa, pret iepriekš minēto juridisko personu – projekta iesniedzēju – var uzsākt administratīva un finansiāla rakstura sankcijas.

Apliecinu, ka projekta iesniegumam pievienotās kopijas atbilst manā rīcībā esošiem dokumentu oriģināliem un projekta iesnieguma kopijas un elektroniskā versija atbilst iesniegtā projekta iesnieguma oriģinālam.

Paraksts
Datums

dd/mm/gggg

Zīmoga vieta

Dokumenta rekvizītus "paraksts", "datums" un "zīmoga vieta" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Vides ministrs, reģionālās attīstības un
pašvaldību lietu ministra pienākumu izpildītājs R.Vējonis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!