• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Eiropas Savienības Kohēzijas politikas finansējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2010., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vidējām algām ministrijās, salīdzinot ar 2008.gadu

Vēl šajā numurā

23.04.2010., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Eiropas Savienības Kohēzijas politikas finansējumu

Arī pēc Eiropas Komisijas (EK) veiktās Kohēzijas politikas finansējuma piešķīruma korekcijas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm Latvija turpinās saņemt ES Kohēzijas politikas finansējumu pilnā apmērā, jo laikā no 2007.–2009.gadam nav pārsniegta -5% IKP krituma robeža.

2006.gada Iestāžu nolīgums starp EK, Padomi un Parlamentu paredz, ka gadījumā, ja 2007.–2009.gadā tiek konstatēta kādas dalībvalsts kopējā IKP novirzīšanās par vairāk nekā +/-5% no kopējā IKP (kas aplēsts, sagatavojot nolīgumu), EK attiecībā uz 2011.gadu koriģēs summas, kuras minētajam laika posmam attiecīgajai dalībvalstij piešķirtas no Kohēzijas politikas atbalsta fondiem.

Tā kā Latvijas IKP samazinājums 2009.gadā ir 4,5% un tas nepārsniedz -5% noteikto IKP samazinājuma robežu, tad Latvijai piešķirtā Kohēzijas politikas finansējuma summa attiecībā uz 2011.gadu netiks koriģēta, tādējādi Kohēzijas politikas (Konverģences un Teritoriālās sadarbības mērķu) piešķīrums Latvijai 2007.–2013.gada plānošanas periodā saglabāsies iepriekš noteikto 3,74 miljardu latu apmērā.

Situācijā, ja noteiktā IKP krituma robeža 2007.–2009.gadā tiktu pārsniegta, ES dalībvalstij 2011.–2013.gadā daļēji tiktu samazināts ES piešķirtais Kohēzijas politikas finansējums, savukārt, ja IKP būtu audzis un pārsniedzis +5% noteikto robežu, dalībvalstij tiktu piešķirts papildu Eiropas Savienības finansējums.

Kohēzijas politikas mērķis ir mazināt atšķirības starp mazāk attīstītajām teritorijām un pārējo ES. Latvijai Kohēzijas politikas finansējums ir iespēja risināt sociālekonomiskās problēmas un palielināt valsts konkurētspēju. Tāpat ES Kohēzijas politikas investīcijas (Eiropas Sociālais fonds, Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Kohēzijas fonds) ir būtisks finanšu instruments Latvijas ekonomikas stabilizēšanai, ar ko piesaistīt papildu līdzekļus uzņēmējdarbības attīstībai, eksporta veicināšanai, izglītības un labklājības jautājumu risināšanai, kā arī enerģētikas un transporta sektoru attīstībai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!