• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrs: Par nodokļu izmaiņām un to ietekmi uz nozares attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.04.2010., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208607

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.04.2010., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrs: Par nodokļu izmaiņām un to ietekmi uz nozares attīstību

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs 21.aprīlī, tiekoties ar Lauksaimnieku organizāciju padomes pārstāvjiem, informēja par nodokļu izmaiņām un to ietekmi uz tālāku nozares attīstību, maksājumu administratīvajām izmaksām, gaļas produkcijas eksporta veicināšanas iespējām uz Krieviju, kā arī vairākiem citiem aktuāliem jautājumiem.

J.Dūklavs norādīja, ka Zemkopības ministrija (ZM) sadarbībā ar Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centru ir veikusi aprēķinus par uzņēmuma ienākuma nodokļa (UIN) un iedzīvotāja ienākuma nodokļa ietekmi uz šo nodokļu maksātājiem – dažādu nozaru saimniecībām. Aprēķini liecina, ka labākā situācijā pašreiz ir UIN maksātāji, jo piemērotās nodokļu atlaides un tas, ka ieņēmumos netiek iekļauts Eiropas Savienības un valsts atbalsts, rada mazāku nodokļu slogu. Tādējādi, lai risinātu jautājumu par nodokļu slogu, 19.aprīļa Ministru kabineta komitejas sēdē tika akceptēti ZM izstrādātie nodokļu likumprojekti, kas paredz iespēju individuālajiem uzņēmumiem, zemnieku un zvejnieku saimniecībām kļūt par UIN maksātājiem un sagatavot gada pārskatu, ievērojot Gada pārskata likuma normas arī tad, ja to ieņēmumi no saimnieciskajiem darījumiem iepriekšējā pārskata gadā nesasniedz 200 000 latu.

Zemkopības ministrs skaidroja, ka pārtikas produktu eksporta veicināšanai uz Krievijas Federāciju ir izveidota starpministriju darba grupa, kuras uzdevums ir sagatavot rīcības plānu. Darba grupā iekļauti Ekonomikas ministrijas (EM), ZM, Finanšu ministrijas, Ārlietu ministrijas un Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji. Darba grupas darbību koordinē un sekretariāta funkcijas veic EM. Plānots, ka rīcības plānu pārtikas produktu eksporta veicināšanai uz Krieviju darba grupa izstrādās un iesniegs ekonomikas ministram līdz 15.maijam.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!