• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO ārlietu ministru sanāksmi Tallinā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2010., Nr. 64 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208510

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

22.04.2010., Nr. 64

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO ārlietu ministru sanāksmi Tallinā

22. un 23.aprīlī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalās NATO ārlietu ministru sanāksmē Tallinā, Igaunijā.

NATO dalībvalstu ārlietu ministru darba sesijā galvenā uzmanība tiks veltīta jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas saturam un izstrādes procesam. Paredzams, ka ministri apspriedīs līdzšinējo ekspertu grupas darbu un koncepcijas sagatavošanas laika rāmi līdz NATO valstu un valdību vadītāju sanāksmei Lisabonā 19. un 20.novembrī.

Paredzams, ka jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas ekspertu grupa, kurā Baltijas valstis pārstāv bijušais Latvijas vēstnieks Amerikas Savienotajās Valstīs un NATO Aivis Ronis, savu darbu pabeigs maijā, kad NATO ģenerālsekretāram tiks iesniegtas ekspertu rekomendācijas jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas izstrādei.

Diskusiju ietvaros par Stratēģisko koncepciju Tallinā ministri apspriedīs arī alianses iekšējo reformu gaitu, kā arī NATO kodolpolitiku.

Ārlietu ministru sanāksmē plānots pārrunāt arī attiecības ar Krieviju, kā arī turpināt decembra ārlietu ministru sanāksmē sākto diskusiju par Rīcības plāna dalībai NATO piešķiršanu Bosnijai un Hercegovinai.

NATO ārlietu ministru sanāksmē paredzēta arī alianses Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) valstu ārlietu ministru darba sesija, kurā tiks apspriesta situācija Afganistānā un diskutēts par principiem, saskaņā ar kuriem atbildība par Afganistānas drošību un pārvaldi tiks nodota afgāņiem.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!