• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2010., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208316

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu, zīmogu atsaukumi

Vēl šajā numurā

20.04.2010., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dažādi sludinājumi

Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūra informē par 26. realizācijai un 27. realizācijai ar mērķi-pārstrādei (speciāla atļauja) nodotajiem administratīvo pārkāpumu lietās izņemtajiem transportlīdzekļiem.

Sīkāka informācija: www.nva.iem.gov.lv

Piedāvājumi sūtāmi līdz 2010. gada 26.aprīlim plkst. 10.30. Piedāvājumus sūtīt pa faksu 67829076 vai iesniegt personīgi Nodrošinājuma valsts aģentūras telpās Rīgā, Čiekurkalna 1.līnija 1, k-2, iepriekš sazinoties pa tālruni 67829091.

Paziņojums sabiedrībai

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Bolderaja Ltd” ir sagatavojusi pieteikumu „A” kategorijas piesārņojošai darbībai sakarā ar būtiskām izmaiņām. SIA „Bolderaja Ltd” veic darbības, kas atbilst „A” kategorijas piesārņojošai darbībai saskaņā ar likuma „Par piesārņojumu” 1.pielikuma 1.1. punktu: sadedzināšanas iekārtas, kuru nominālā ievadītā siltuma jauda pārsniedz 50 megavatus.

Iekārtas īpašnieks: SIA „Bolderaja Ltd”.

Iekārtas operators: SIA „Bolderaja Ltd” ”, vienotais reģistrācijas nr. LV 40003774690.

Paredzētās piesārņojošās darbības vieta: Guberņciema iela 7, Rīga, LV-1016.

Interesenti var iepazīties ar pieteikuma kopsavilkumu vai ar pieteikumu un tam pievienotajiem dokumentiem:

Lielrīgas reģionālajā vides pārvaldē Rūpniecības ielā 23, Rīgā, LV-1045;

SIA „Bolderaja Ltd” birojā Guberņciema ielā 7, Rīgā.

Sabiedriskā apspriešana notiks 2010. gada 5. maijā plkst. 16 SIA „Bolderaja Ltd” birojā Guberņciema ielā 7, Rīgā.

Rakstiskus priekšlikumus var iesniegt Lielrīgas reģionālajā vides pārvaldē 40 dienu laikā no publicēšanas laikrakstā.

Par atļaujas izsniegšanu ir atbildīga Lielrīgas reģionālā vides pārvalde Rūpniecības ielā 23, Rīgā, LV-1045.

Paziņojums

Valsts robežsardzes Rīgas pārvalde pārdod norakstīto dienesta suni:

- Tika, vecums 8 gadi, beļģu aitu suns.

Ieinteresētās personas vērsties 5 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas Valsts robežsardzes Rīgas pārvaldē Rīgā, Rūdolfa ielā 5, vai zvanīt pa tālr. 22003456.

Paziņojums par promocijas darba aizstāvēšanu

2010. gada 6. maijā plkst. 11 LLU Mežzinātņu nozares un Materiālzinātņu nozares Koksnes materiālu un tehnoloģijas apakšnozares promocijas padomes atklātā sēdē Jelgavā, Dobeles ielā 41, sēžu zālē, promocijas darbu inženierzinātņu doktora zinātniskā grāda iegūšanai aizstāvēs Edgars BUKŠĀNS par tēmu “Koksnes materiālu ugunsdrošību ietekmējošie faktori un ugunsreakcijas prognozēšana”.

Recenzenti: LLU profesors, Dr.habil.sc.ing. Arnolds Šķēle, LLU profesors, Dr.habil.sc.ing. Arnis Treimanis, Tallinas Tehnoloģijas universitātes profesore, Dr.habil.chem. Urve Kallavus.

Ar promocijas darbu var iepazīties LLU Fundamentālajā bibliotēkā Jelgavā, Lielā ielā 2, vai http://llufb.lv/llu-theses.htm.


2010.gada 2.marts Nr.1003-01 Rīgā

LATVIJAS UZŅĒMUMU REĢISTRAM

ATZINUMS PAR MANTISKO IEGULDĪJUMU

Esmu veikusi Latvijas valstij Zemkopības ministrijas personā piederošā nekustamā īpašuma novērtēšanu tā paredzamajam mantiskajam ieguldījumam VAS “LATVIJAS VALSTS MEŽI” pamatkapitālā. Novērtējums veikts saskaņā ar Komerclikuma 154.panta prasībām.

• IEGULDĪJUMA PRIEKŠMETU APRAKSTS

Tika vērtēts nekustamais īpašums Valkas novadā, Vijciema pagastā, “Čiekuru kalte”, sastāvošs no apbūves zemes (kadastra Nr.9492 005 0188) ar kopējo platību 0,61 ha un uz tā esoša divstāvu mūra ēka ar jumta izbūvi – čiekuru kalte (kadastra Nr.9492 005 0188 – 001) ar kopējo platību 202 m². Īpašums reģistrēts Vijciema pagasta zemesgrāmatas nodalījumā Nr.1000 0009 0719.

Minētais nekustamais īpašums turpmāk tiek saukts par mantisko ieguldījumu. Detalizētāks mantiskā ieguldījuma raksturojums tiek sniegts manis sagatavotajā nekustamā īpašuma novērtējuma atskaitē, kas tiek pievienota šim atzinumam.

• MANTISKĀ IEGULDĪJUMA PIEDERĪBA

Augstākminētais mantiskā ieguldījuma priekšmets vērtēšanas brīdī pieder Latvijas valstij Zemkopības ministrijas personā, nodokļu maksātāja kods 90000064161 un nodots apsaimniekošanā VA/S “LATVIJAS VALSTS MEŽI”. Apsaimniekošanas tiesības pamatotas ar LR MK 2000.gada 7.aprīļa rīkojumu Nr.174 “Par nekustamā īpašuma objektu nodošanu valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” valdījumā”.

Īpašuma tiesības apliecina šādi dokumenti:

Vijciema pagasta zemesgrāmatas apliecība, nodalījums (folija) Nr.1000 0009 0719;

LR VZD Vidzemes reģionālās nodaļas 2004.gada 7.jūlijā izgatavota “Nekustamā īpašuma tehniskās inventarizācijas lieta”;

LR VZD Vidzemes reģionālās nodaļas 2002.gada 11.janvārī izgatavots zemes robežu plāns;

LR MK rīkojums Nr.174.

• IEGULDĪJUMA NOVĒRTĒŠANĀ IZMANTOTĀS METODES

Uzrādītā vērtējamā mantiskā ieguldījuma vērtība noteikta saskaņā ar Latvijas Vērtētāju Asociācijas Padomes apstiprinātajiem Īpašumu vērtētāju profesionālās prakses standartiem – normatīvajiem dokumentiem, kas nosaka vērtēšanas prakses kārtību un principus profesionāliem vērtētājiem Latvijas Republikā.

Novērtējot augstāk minēto mantisko ieguldījumu, noteiktā vērtība ataino to summu,

– kāda pašreizējā tirgus situācijā nepieciešama līdzvērtīga zemesgabala ar līdzvērtīgu apbūvi iegādei;

– par kādu vērtēšanas brīdī iespējams realizēt mantiskā ieguldījuma priekšmetus, ņemot vērā to lietderību attiecīgās uzņēmējdarbības veikšanai.

Mantiskā ieguldījuma vērtība noteikta uz mantas apskates brīdi, 2010.gada 25.februārī, izmantojot manā profesionālās darbības gaitā uzkrātās un citas legāli pieejamās informācijas analīzi, pielietojot vērtēšanas standartiem atbilstošas metodes. Par vērtēšanas metodi tika pielietota salīdzināmo darījumu un izmaksu metode. Aprēķini pamatojas uz pašreizējiem ekonomiskajiem apstākļiem un attīstības perspektīvām, kādi pastāv vērtēšanas brīdī. Es neuzņemos atbildību par iespējamām vērtības izmaiņām pēc vērtēšanas brīža, kas varētu iestāties mantiskā ieguldījuma nepietiekošas apsaimniekošanas, vai būtiskas nekustamo īpašumu tirgus situācijas izmaiņu rezultātā.

Mana viedokļa objektivitāti apstiprina vērtējuma atskaitē sniegtie aprēķini un vērtējuma atskaitei pievienotais neatkarības apliecinājums.

• ATZINUMS PAR IEGULDĪJUMA PRIEKŠMETU ATBILSTĪBU SABIEDRĪBAS KOMERCDARBĪBAS VEIDIEM

Saskaņā ar pasūtītāja iesniegto informāciju VAS “LATVIJAS VALSTS MEŽI”, kurā tiks ieguldīti mantiskā ieguldījuma priekšmeti, uzņēmējdarbības veidi ir:

Mežsaimniecība un kokmateriālu sagatavošana (kods: 02.01).

Ar mežsaimniecību saistītie pakalpojumi, t.sk. meža inventarizācija un taksācija, ugunsgrēku profilakse un dzēšana (kods: ).

Medniecība, medījumu ķeršana un medījamo dzīvnieku audzēšana, ieskaitot ar pakalpojumiem saistīto darbību (kods: 01.50).

Ceļu būvniecība (kods: 01.50).

Nekustamā īpašuma pārvaldīšana par samaksu, vai uz līguma pamata (t.sk. VMF zemju novērtēšana, reģistrācija zemesgrāmatā, uzskaite un apsardzība), (kods 70.32.).

Citi darbības veidi.

Uzskatu, ka vērtējamais mantiskā ieguldījuma priekšmets atbilst uzrādīto uzņēmējdarbības veidu realizācijai, tas ir izmantojams šādu funkciju veikšanai.

SLĒDZIENS

Tirgus situācijas analīzes un aprēķinu rezultātā esmu izdarījusi slēdzienu, ka augstākminētā mantiskā ieguldījuma vērtība 2010.gada 25.februārī ir Ls 19 000 (deviņpadsmit tūkstoši latu).

Augstākminētā vērtība ir labākais viedoklis, kādu varēja pieņemt, vadoties no manā rīcībā esošās informācijas, apskatot mantu uz vietas un noskaidrojot tās izmantošanas iespējas. Šis atzinums tiek izsniegts pasūtītājam divos eksemplāros, bet mantiskā novērtējuma atskaite – vienā.

Aina Kamradze

Nekustama īpašuma vērtētāja, LĪVA sertifikāts Nr.28


LATVIJAS REPUBLIKAS UZŅĒMUMU REĢISTRAM

2010.gada 6.martā

Atzinums par mantiskā ieguldījuma vērtību

Pēc AS “Latvijas Valsts meži” pasūtījuma esmu novērtējis mantiskā ieguldījuma priekšmetu – nekustamo īpašumu “Gaujas”, sastāvošu no zemes un apbūves Kocēnu novada Kocēnu pagastā.

Vadoties no šī novērtējuma, sniedzu atzinumu par mantiskā ieguldījuma vērtību. Novērtējums veikts saskaņā ar Komerclikuma 154.panta prasībām, vadoties pēc Latvijas īpašuma vērtēšanas standartiem – LVS 401 un LVS 401-3.

Atzinums satur mantiskā ieguldījuma priekšmeta aprakstu un izmantošanas raksturojumu, juridiskās piederības analīzi pēc iesniegtajiem dokumentiem uz vērtēšanas brīdi, vērtēšanas metožu aprakstu un slēdzienu par ieguldījuma priekšmeta vērtību.

I. Mantiskā ieguldījuma priekšmetu apraksts:

Ar mantiskā ieguldījuma priekšmetu šajā atzinumā tiek saprasts nekustams īpašums „Gaujas”, Valmieras pagastā, Kocēnu pagastā, sastāvošs no:

- Zemes 1,27 platībā. Viens nogabals. Kadastra Nr.9664 009 0074. Zeme izmantota apbūves uzturēšanai. Daļēji applūstoša, jo atrodas pie Jumaras upes ietekas Gaujā. Neapbūvētā platība tiek uzturēta kā kopts zālājs ar stādītiem un dabīgi augošiem kokiem un krūmiem. Uz zemes, pie garāžas ēkas, atrodas lokālā notekūdeņu attīrīšanas iekārta (bioloģiskā).

- Apbūves, sastāv no četrām būvēm:

– Kantoris (lit.001). Kopējā platība 293 m2. Uz vērtēšanas brīdi tā ir divstāvu ēka bez pagraba. Sākotnēji tā ir bijusi mazāka apjoma dzīvojamā ēka. Būvēta 1879.gadā. Vairākkārt pārbūvēta, paplašinot. Koka sienas, siltinātas un apšūtas no ārpuses ar plastmasas dēlīšiem (“saidingu”), no iekšpuses ar riģipsi, tapsētas. Remontēta 2002.gadā. Apdare vidusmēra, daļēji nolietojusies. Būve konstruktīvi labā stāvoklī, visas komunikācijas (lokālās). Neremontētas bijušā dzīvokļa telpas 2.stāvā 45 kv.m platībā. Ēka nav izmantota. Uzturēta un apsargāta. Tiek gatavots rekonstrukcijas projekts.

– Garāža (lit.002). Kopējā platība 50 m2. Ķieģeļu ēka ar divslīpu, siltinātu šīfera seguma jumtu. Ēkā izvietota noliktava. Dēļu grīda. Apkure nav. Elektrificēta. Būvēta 1970. gadā, fiziskais nolietojums – 65 %. Plānota nojaukšanai.

– Garāža (lit.003). Kopējā platība 65 m2. Ķieģeļu mūra ēka, sastāvoša no trim garāžas boksiem. Ēka būvēta 1970.gadā. Dzelzbetona pārsegums, abpusēji apmestas sienas, betonēta grīda. Fiziskais nolietojums – 35%. Apkure un elektrība. Divi garāžas boksi izmantoti kā noliktava. Trešajā boksā izvietota lokālās centrālās apkures kurinātava.

– Pagrabs (lit.004). Kopējā platība 25 m2. Akmens un ķieģeļu mūra ēka ar koka virsbūvi un divslīpu skārda seguma jumtu. Nogāzes ierakumā. Betonēta grīda. Elektrificēts. Būvēts 1920.gadā, rekonstruēta 2008.gadā. fiziskais nolietojums – 25%. Ēka izmantojama pēc funkcijas.

Turpmākajā tekstā – mantiskais ieguldījums.

Uz vērtēšanas brīdi īpašums apsaimniekots daļēji – uzturēts un apsargāts. Tiek projektēta pamatēkas rekonstrukcija. Atrodas Gaujas nacionālā parka teritorijā, ainaviski pievilcīgā vietā. Piekļūšana pa labu vietējās nozīmes ceļu. Īpašumam ir autonomas komunikācijas un bioloģiskās attīrīšanas iekārtas.

II. Mantiskā ieguldījuma piederība

Augstākminētie mantiskā ieguldījuma priekšmets vērtēšanas brīdī pieder Latvijas valstij Zemkopības ministrijas personā un nodots apsaimniekošanā AS “Latvijas Valsts meži” (VRN 40003466281). Apsaimniekošanas tiesības pamatotas ar Meža likuma 4.panta 2.daļu, Valsts meža dienesta likuma pārejas noteikumu 3.punktu un LR MK 2000.gada 7.aprīļa rīkojumu Nr.174 “Par nekustamā īpašuma objektu nodošanu valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” pārvaldījumā”. Vērtētājam iesniegti šādi īpašuma tiesības apliecinoši dokumenti:

1. Kocēnu pagasta zemesgrāmatas nodalījuma Nr.1000 0002 8132 izraksts.

2. Nekustamā īpašuma Tehniskās inventarizācijas lieta.

3. LR MK rīkojums Nr.174.

III. Ieguldījuma novērtēšanā pielietotās metodes

Atzinumā minētā mantiskā ieguldījuma vērtība noteikta saskaņā ar Latvijas Īpašuma vērtēšanas standartiem un Latvijas Vērtētāju Asociācijas Padomes apstiprinātajiem Īpašumu vērtētāju profesionālās prakses standartiem – normatīvajiem dokumentiem, kas nosaka vērtēšanas prakses kārtību un principus profesionāliem vērtētājiem Latvijas Republikā.

Novērtējot augstākminēto mantisko ieguldījumu, noteiktā vērtība ataino to summu, kāda pašreizējā tirgus situācijā nepieciešama vērtējamo mantiskā ieguldījuma priekšmetu (tieši šo – nevis funkcionālā nozīmē analogu) iegādei, ņemot vērā, ka tie nepieciešami plānotās komercdarbības nodrošināšanai šajā īpašumā.

Vērtība noteikta uz 2010.gada 27.februāri, aktualizējot īpašuma vērtību pēc 2005. un 2007.gadu novērtējumu materiāliem un jauna apsekojuma, kā arī analizējot novērtējuma pasūtītāja sniegto aktuālo informāciju par īpašumu, manā profesionālās darbības gaitā uzkrāto un citu legāli pieejamo nekustamā īpašuma tirgus informāciju. Augstākminētais mantiskais ieguldījums, vadoties pēc vērtēšanas standartiem, tika vērtēts ar divām vērtēšanas metodēm – salīdzināmo darījumu metodi un ienākuma metodi.

Aprēķini pamatojas uz ekonomiskajiem apstākļiem, kādi pastāv vērtēšanas brīdī. Es neuzņemos atbildību par iespējamām vērtības izmaiņām pēc vērtēšanas brīža, kas varētu iestāties mantiskā ieguldījuma nepietiekošas apsaimniekošanas, būtiskas nekustamo īpašumu tirgus situācijas, jeb ar šo komercdarbību saistītu ekonomisku izmaiņu rezultātā.

IV. Atzinums par ieguldījuma priekšmetu atbilstību sabiedrības komercdarbības veidiem

Saskaņā ar pasūtītāja iesniegto informāciju, AS “Latvijas valsts meži”, kuras pamatkapitālā notiks mantiskais ieguldījums, komercdarbības veidi ir:

* mežsaimniecība un kokmateriālu sagatavošana (kods: 02.01);

* medniecība, medījumu ķeršana un medījamo dzīvnieku audzēšana, ieskaitot ar pakalpojumiem saistīto darbību (kods: 01.50);

* nekustamā īpašuma pārvaldīšana par samaksu, vai uz līguma pamata (t. sk. VMF zemju novērtēšana, reģistrācija zemesgrāmatā, uzskaite un apsardzība), (kods 70.32.);

* citi darbības veidi.

Vērtējamā manta atbilst uzrādīto komercdarbības veidu realizācijai, jo apskates laikā konstatēju un vadoties no saņemtās informācijas secinu, ka mantiskā ieguldījuma priekšmets nodrošina sabiedrības funkciju veikšanu.

Mana viedokļa objektivitāti apstiprina vērtējuma atskaites un novērtējuma aktualizācijas ziņojuma materiāli un atskaitei pievienotais neatkarības apliecinājums.

V. Slēdziens par mantiskā ieguldījuma vērtību

Vadoties no vērtēšanas rezultātiem, nosaku, ka:

mantiskā ieguldījuma priekšmeta – nekustamā īpašuma “Gaujas” Kocēnu novadā, Kocēnu pagastā – tirgus vērtība 2010.gada 27.februārī ir Ls 55 000 (piecdesmit pieci tūkstoši latu).

Šāds mantiskā ieguldījuma novērtējums ir labākais viedoklis, kādu varēja pieņemt, vadoties no manā rīcībā esošās informācijas analīzes, apskatot mantu uz vietas un noskaidrojot tās izmantošanas iespējas, kā arī, pielietojot augšminētās vērtēšanas metodes.

Atzinums pasūtītājam izsniegts divos eksemplāros. Atzinums un vērtības aktualizācijas atskaite tiek glabāti arī vērtētāja arhīvā.

Vilis Kašs

LR UR Mantiskā ieguldījuma ekspertu saraksta eksperts,
nekustama īpašuma vērtētājs, LĪVA sertifikāts Nr.8

LATVIJAS REPUBLIKAS UZŅĒMUMU REĢISTRAM

2010.gada 2.martā

ATZINUMS PAR MANTISKĀ IEGULDĪJUMA NOVĒRTĒJUMU


Pēc AS “Latvijas Valsts meži” pasūtījuma esmu novērtējis mantiskā ieguldījuma priekšmetu – nekustamo īpašumu “Mežlagzdiņi”, sastāvošu no zemes un apbūves Ventspils rajona Usmas pagastā. Vērtēšanas brīdis – 2010.gada 27.februāris.

Vadoties no šī novērtējuma sniedzu atzinumu par mantiskā ieguldījuma vērtību. Novērtējums veikts saskaņā ar Komerclikuma 154.panta prasībām, vadoties pēc Latvijas īpašuma vērtēšanas standartiem (LVS 401-2 un LVS 401-3).

Atzinums satur mantiskā ieguldījuma priekšmeta aprakstu un izmantošanas raksturojumu, juridiskās piederības analīzi uz vērtēšanas brīdi, pielietoto vērtēšanas metožu aprakstu un slēdzienu par aprēķināto mantiskā ieguldījuma priekšmeta vērtību.

I. Mantiskā ieguldījuma priekšmeta apraksts

Ar mantiskā ieguldījuma priekšmetu šajā gadījumā tiek saprasts nekustams īpašums “Mežlagzdiņi”, sastāvošs no:

– Zemes 0,35 ha kopplatībā, vienā nogabalā. Zemes kadastra Nr.9874 005 0043.

Zeme tiek izmantota apbūves uzturēšanai. Dabisks pacēlums mežainā apvidū pie Engures upes. Apbūvētā platība ir 300 kv.m. Pārējā zeme ir pagalms, ceļi, atmata. Dabisks apaugums – egles, ozoli, citi lapu koki. Zemes gabals nav nožogots. Blakus atrodas apdzīvota viensēta.

- Apbūves, kuras sastāvā ietilpst:

– atpūtas māja (lit. 001). Kopējā būves platība 101,8 m2. Būvēta 1971.gadā kā viesību māja blakus pirtij. Koka sienas un pārsegumi, šīfera jumts. Būve konstruktīvi apmierinošā stāvoklī. Pārsvarā koka apdare no ārpuses un iekštelpās. Kopējais nolietojums 50%. Elektroapgāde, krāšņu apkure, lokālais ūdensvads un kanalizācija. Netiek izmantota paredzētajai funkcijai.

– Pirts (lit.002). Palīgēka ar kopējo platību 25,7 m2. Koka šķautņu (guļbūves tipa) būve ar koka pārsegumiem un šīfera jumtu. Būvēta 1971.gadā. Elektroapgāde, vietējais ūdensvads un kanalizācija. Fiziskais nolietojums – 55%. Nav izmantota paredzētajai funkcijai.

– Noliktava (lit.003). Kopējā platība 70,6 m2. Koka ēka, celta 1971.gadā. Šīfera jumts, betonēta grīda. Fiziskais nolietojums – 50%. Elektrificēta. Daļā telpu ir krāsns apkure. Izmantota pēc nozīmes īpašuma sastāvā.

– Šķūnis (lit.004). Kopējā platība 20,0 m2. Koka karkasa konstrukcija ar dēļu apšuvumu uz betona pastabiem. Būvēta 1971.gadā. Fiziskais nolietojums – 70%. Būve izmantota sadzīves vajadzībām.

Turpmākajā tekstā – mantiskais ieguldījums.

Uz vērtēšanas brīdi īpašums nav apsaimniekots. Īpašumam piederīgās būves fiziski un funkcionāli ievērojami nolietojušās. Atrodas ainaviski pievilcīgā vietā blakus Engures upei, netālu no Engures ezera. Zeme atrodas netālu (300 m) no autoceļa Rīga–Ventspils.

II. Mantiskā ieguldījuma piederība

Augstākminētais mantiskā ieguldījuma priekšmets vērtēšanas brīdī pieder Latvijas valstij Zemkopības ministrijas personā un nodots valdījumā AS “Latvijas Valsts meži”. Valdījuma tiesības pamatotas ar Meža likuma 4.panta 2.daļu, Valsts meža dienesta likuma pārejas noteikumu 3.punktu un LR MK 2000.gada 7.aprīļa rīkojumu Nr.174 “Par nekustamā īpašuma objektu nodošanu valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” valdījumā”. Vērtētājam iesniegti šādi īpašuma tiesības apliecinoši dokumenti:

1. Usmas pagasta zemesgrāmatas nodalījuma Nr.1000 0006 2326 noraksts.

2. Nekustamā īpašuma Tehniskās inventarizācijas lieta.

3. LR MK rīkojums Nr.174, 07.04.2000.


III. Ieguldījuma novērtēšanā pielietotās metodes

Atzinumā minētā mantiskā ieguldījuma vērtība noteikta saskaņā ar Latvijas Īpašuma vērtēšanas standartiem un Latvijas Vērtētāju Asociācijas Padomes apstiprinātajiem Īpašumu vērtētāju profesionālās prakses standartiem – normatīvajiem dokumentiem, kas nosaka vērtēšanas prakses kārtību un principus profesionāliem vērtētājiem Latvijas Republikā.

Novērtējot augstākminēto mantisko ieguldījumu, noteiktā vērtība ataino to summu, kāda pašreizējā tirgus situācijā nepieciešama vērtējamo mantiskā ieguldījuma priekšmetu (tieši šo – nevis funkcionālā nozīmē analogu) aizvietošanai, ņemot vērā, ka tie nepieciešami labākās izmantošanas nodrošināšanai šajā īpašumā.

Vērtība noteikta uz īpašuma apskates brīdi, 2010.gada 27.februārī, izmantojot novērtējuma pasūtītāja sniegtās, manā profesionālās darbības gaitā uzkrātās un citas legāli pieejamās informācijas analīzi un veicot aprēķinus saskaņā ar Latvijas īpašumu vērtēšanas standartiem. Augstākminētais mantiskā ieguldījuma priekšmets, vadoties no tā sastāva un labākās izmantošanas iespējām, tika vērtēts ar tirgus salīdzināšanas un aizvietošanas vērtības noteikšanas metodēm.

Aprēķini pamatojas uz vērtēšanas brīdī valstī pastāvošiem ekonomiskajiem apstākļiem, nekustamo īpašumu tirgu vērtēšanas brīdī. Es neuzņemos atbildību par iespējamām vērtības izmaiņām pēc vērtēšanas brīža, kas varētu iestāties mantiskā ieguldījuma priekšmeta nepietiekošas apsaimniekošanas, būtiskas nekustamo īpašumu tirgus situācijas izmaiņu rezultātā.


IV. Atzinums par ieguldījuma priekšmetu atbilstību sabiedrības komercdarbības veidiem

Saskaņā ar pasūtītāja iesniegto informāciju AS “Latvijas valsts meži”, kuras pamatkapitālā paredzēts mantiskais ieguldījums, komercdarbības veidi ir:

* mežsaimniecība un kokmateriālu sagatavošana (tajā skaitā meža atjaunošana, ieaudzēšana, kopšana, ......... meža un dekoratīvās kokaudzētavas, meža sēklu vākšana no augošiem kokiem, cirsmās un sēklu plantācijās (kods: 02.01);

* nekustamā īpašuma pārvaldīšana par samaksu vai uz līguma pamata (t. sk. VMF zemju novērtēšana, reģistrācija zemesgrāmatā, uzskaite un apsardzība), (kods 70.32.);

* citi darbības veidi.

Vērtējamā manta atbilst uzrādīto komercdarbības veidu realizācijai, jo apskates laikā konstatēju un, vadoties no iegūtās informācijas, secinu, ka mantiskā ieguldījuma priekšmets ir izmantojams šādu funkciju veikšanai.

Mana viedokļa objektivitāti apstiprina novērtējuma atskaites materiāli un atskaitei pievienotais neatkarības apliecinājums.

V. Slēdziens par mantiskā ieguldījuma vērtību

Vadoties no vērtēšanas rezultātiem, nosaku, ka:

mantiskā ieguldījuma priekšmeta – nekustamā īpašuma “Mežlagzdiņi” Ventspils novadā, Usmas pagastā – vērtība 2010.gada 27.februārī bija Ls 11 000 (vienpadsmit tūkstoši latu).

Šāds mantiskā ieguldījuma novērtējums ir labākais viedoklis, kādu varēja pieņemt, vadoties no manā rīcībā esošās informācijas analīzes, īpašuma apskates uz vietas un noskaidrojot tā labākās izmantošanas iespējas, kā arī veicot novērtējuma aprēķinus ar augšminētām vērtēšanas metodēm.

Atzinums pasūtītājam izsniegts divos eksemplāros, atzinumu pamatojošā novērtējuma atskaite – vienā eksemplārā. Abi dokumenti tiek glabāti arī vērtētāja arhīvā.

Vilis Kašs,

LR UR Mantiskā ieguldījuma ekspertu saraksta eksperts,

nekustama īpašuma vērtētājs, LĪVA sertifikāts Nr.8.

 

LATVIJAS REPUBLIKAS UZŅĒMUMU REĢISTRAM

2010.gada 2.martā

ATZINUMS PAR MANTISKĀ IEGULDĪJUMA NOVĒRTĒJUMU


Pēc AS “Latvijas Valsts meži” pasūtījuma esmu novērtējis mantiskā ieguldījuma priekšmetu – nekustamo īpašumu “Čiekurkalte”, sastāvošu no zemes un apbūves Kuldīgas novada Rendas pagastā. Vērtēšanas brīdis – 2010.gada 27.februāris.

Vadoties no šī novērtējuma sniedzu atzinumu par mantiskā ieguldījuma vērtību. Novērtējums veikts saskaņā ar Komerclikuma 154.panta prasībām, vadoties pēc Latvijas īpašuma vērtēšanas standartiem (LVS 401-2 un LVS 401-3).

Atzinums satur mantiskā ieguldījuma priekšmeta aprakstu un izmantošanas raksturojumu, juridiskās piederības analīzi uz vērtēšanas brīdi, pielietoto vērtēšanas metožu aprakstu un slēdzienu par aprēķināto mantiskā ieguldījuma priekšmeta vērtību.


I. Mantiskā ieguldījuma priekšmeta apraksts

Ar mantiskā ieguldījuma priekšmetu šajā gadījumā tiek saprasts nekustams īpašums “Čiekurkalte”, sastāvošs no:

Zemes 0,80 ha kopplatībā, vienā nogabalā. Zemes kadastra Nr.6280 007 0381.

Zeme tiek izmantota apbūves uzturēšanai. Līdzena teritorija Rendas ciemata nomalē. Apbūvētā platība ir 3000 kv.m. Pārējā zeme ir pagalms, ceļi, nekultivēts zālājs, dīķis. Atsevišķi stādīti koki, dabīgs apaugums. Apbūve uzbērtā grunts pacēlumā, jo teritorijā paaugstināts gruntsūdens līmenis. Zemes gabals nav nožogots.

- Apbūves, kuras sastāvā ietilpst:

– Čiekuru kalte (lit.001). Kopējā būves platība 1062,6 m2. Būvēta 1998.gadā kā specializēta ražotne. Ķieģeļu mūra sienas, dzelzbetona pārsegumi, šīfera jumts. Būve konstruktīvi labā stāvoklī. Kopējais nolietojums nepārsniedz 25%. Būvei trīs līmeņi. Sastāv no ražošanas telpām 897 kv.m platībā ar skujkoku sēklu ieguves un apstrādes iekārtām un biroju/ sadzīves telpām 166 kv.m platībā. Tajā skaitā dzīvoklis īpašuma uzraugam. Ēkai ir elektroapgāde, lokālā apkure, ūdensvads un kanalizācija. Izmantota ražošanā (sezonāli). Šobrīd tiek ierīkota apsardzes signalizācija.

– Šķūnis (lit.002). Palīgēka ar kopējo platību 156 m2. Būvēta 1998.gadā. Koka karkasa konstrukcija (ar palielinātu augstumu), ar retinātu dēļu apšuvumu sienām un šīfera jumtu. Betonēta grīda. Elektroapgāde. Fiziskais nolietojums – 25%. Izmantota kā ražošanas palīgēka.

– Sūkņu māja (lit.003). Kopējā platība 8,4 m2. Ķieģeļu mūra ēka, celta 1998.gadā. Koka pārsegums, betonēta grīda, šīfera jumts. Fiziskais nolietojums – 30%. Elektrificēta. Izmantota pēc nozīmes īpašuma sastāvā.

Turpmākajā tekstā – mantiskais ieguldījums.

Īpašums izmantots sezonāli – šobrīd notiek starpsezonu uzturēšana, uzraudzīšana. Īpašumam piederīgās būves labi uzturētas. Atrodas Rendas pagasta centrā. Labs piebraucamais ceļš. Īpašums ir specializēts, taču būvēm ir alternatīvas pielietošanas iespējas ražošanā.


II. Mantiskā ieguldījuma piederība

Augstākminētais mantiskā ieguldījuma priekšmets vērtēšanas brīdī pieder Latvijas valstij Zemkopības ministrijas personā un nodots valdījumā AS “Latvijas Valsts meži” (VRN 40003466281). Valdījuma tiesības pamatotas ar Meža likuma 4.panta 2.daļu, Valsts meža dienesta likuma pārejas noteikumu 3.punktu un LR MK 2000.gada 7.aprīļa rīkojumu Nr.174 “Par nekustamā īpašuma objektu nodošanu valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” valdījumā”. Vērtētājam iesniegti šādi īpašuma tiesības apliecinoši dokumenti:

1. Kuldīgas zemesgrāmatu nodaļas Rendas pagasta zemesgrāmatas nodalījuma Nr.1000 0006 2695 noraksts.

2. Īpašuma zemes robežu plāns.

2. Nekustamā īpašuma Tehniskās inventarizācijas lieta Nr.5404.

3. LR MK rīkojums Nr.174, 07.04.2000.


III. Ieguldījuma novērtēšanā pielietotās metodes

Atzinumā minētā mantiskā ieguldījuma vērtība noteikta saskaņā ar Latvijas Īpašuma vērtēšanas standartiem un Latvijas Vērtētāju Asociācijas Padomes apstiprinātajiem Īpašumu vērtētāju profesionālās prakses standartiem – normatīvajiem dokumentiem, kas nosaka vērtēšanas prakses kārtību un principus profesionāliem vērtētājiem Latvijas Republikā.

Novērtējot augstākminēto mantisko ieguldījumu, noteiktā vērtība ataino to summu, kāda pašreizējā tirgus situācijā nepieciešama vērtējamo mantiskā ieguldījuma priekšmetu (tieši šo – nevis funkcionālā nozīmē analogu) aizvietošanai, ņemot vērā, ka tie nepieciešami labākās izmantošanas nodrošināšanai šajā īpašumā.

Vērtība noteikta uz īpašuma apskates brīdi, 2010.gada 27.februārī, izmantojot novērtējuma pasūtītāja sniegtās, manā profesionālās darbības gaitā uzkrātās un citas legāli pieejamās informācijas analīzi un veicot aprēķinus saskaņā ar Latvijas īpašumu vērtēšanas standartiem. Augstākminētais mantiskā ieguldījuma priekšmets, vadoties no tā sastāva un labākās izmantošanas iespējām, tika vērtēts ar atlikušās aizvietošanas izmaksu un ienākuma kapitalizācijas metodēm.

Aprēķini pamatojas uz vērtēšanas brīdī valstī pastāvošiem ekonomiskajiem apstākļiem, nekustamo īpašumu tirgu vērtēšanas brīdī. Es neuzņemos atbildību par iespējamām vērtības izmaiņām pēc vērtēšanas brīža, kas varētu iestāties mantiskā ieguldījuma priekšmeta nepietiekošas apsaimniekošanas, būtiskas nekustamo īpašumu tirgus situācijas izmaiņu rezultātā.


IV. Atzinums par ieguldījuma priekšmetu atbilstību sabiedrības komercdarbības veidiem

Saskaņā ar pasūtītāja iesniegto informāciju, AS “Latvijas valsts meži”, kuras pamatkapitālā paredzēts mantiskais ieguldījums, komercdarbības veidi ir:

* mežsaimniecība un kokmateriālu sagatavošana (tajā skaitā meža atjaunošana, ieaudzēšana, kopšana, ......... meža un dekoratīvās kokaudzētavas, meža sēklu vākšana no augošiem kokiem, cirsmās un sēklu plantācijās (kods: 02.01);

* nekustamā īpašuma pārvaldīšana par samaksu, vai uz līguma pamata (t. sk. VMF zemju novērtēšana, reģistrācija zemesgrāmatā, uzskaite un apsardzība), (kods 70.32.);

* citi darbības veidi.

Vērtējamā manta atbilst uzrādīto komercdarbības veidu realizācijai, jo apskates laikā konstatēju un vadoties no iegūtās informācijas secinu, ka mantiskā ieguldījuma priekšmets tiek un ir izmantojams šādu funkciju veikšanai.

Mana viedokļa objektivitāti apstiprina novērtējuma atskaites materiāli un atskaitei pievienotais neatkarības apliecinājums.

V. Slēdziens par mantiskā ieguldījuma vērtību

Vadoties no vērtēšanas rezultātiem, nosaku, ka:

mantiskā ieguldījuma priekšmeta – nekustamā īpašuma “Čiekurkalte” Kuldīgas novadā, Rendas pagastā – vērtība 2010.gada 27.februārī bija Ls 75 000 (septiņdesmit pieci tūkstoši latu).


Šāds mantiskā ieguldījuma novērtējums ir labākais viedoklis, kādu varēja pieņemt, vadoties no manā rīcībā esošās informācijas analīzes, īpašuma apskates uz vietas un noskaidrojot tā labākās izmantošanas iespējas, kā arī veicot novērtējuma aprēķinus ar augšminētām vērtēšanas metodēm.

Atzinums pasūtītājam izsniegts divos eksemplāros, atzinumu pamatojošā novērtējuma atskaite – vienā eksemplārā. Abi dokumenti tiek glabāti arī vērtētāja arhīvā.

Vilis Kašs,

LR UR Mantiskā ieguldījuma ekspertu saraksta eksperts,

nekustama īpašuma vērtētājs, LĪVA sertifikāts Nr.8

2010.gada 2.marts Nr.1003-02 Rīgā

LATVIJAS UZŅĒMUMU REĢISTRAM

ATZINUMS PAR MANTISKO IEGULDĪJUMU

Esmu veikusi Latvijas valstij Zemkopības ministrijas personā piederošā nekustamā īpašuma novērtēšanu tā paredzamajam mantiskajam ieguldījumam VAS “LATVIJAS VALSTS MEŽI” pamatkapitālā. Novērtējums veikts saskaņā ar Komerclikuma 154.panta prasībām.

* IEGULDĪJUMA PRIEKŠMETU APRAKSTS

Tika vērtēts nekustamais īpašums Talsu novadā, Strazdes pagastā, “Gravas šķūnis”, sastāvošs no apbūves zemes (kadastra Nr.8886 002 0116) ar kopējo platību 0,0982 ha un uz tā esoša vienstāva ēka – „Gravas šķūnis” (kadastra Nr.8886 002 0116 – 001) ar kopējo platību 93,9 m². Īpašums reģistrēts Strazdes pagasta zemesgrāmatas nodalījumā Nr.1000 0006 0943.

Minētais nekustamais īpašums turpmāk tiek saukts par mantisko ieguldījumu. Detalizētāks mantiskā ieguldījuma raksturojums tiek sniegts manis sagatavotajā nekustamā īpašuma novērtējuma atskaitē, kas tiek pievienota šim atzinumam.

* MANTISKĀ IEGULDĪJUMA PIEDERĪBA

Augstākminētais mantiskā ieguldījuma priekšmets vērtēšanas brīdī pieder Latvijas valstij Zemkopības ministrijas personā, nodokļu maksātāja kods 90000064161 un nodots apsaimniekošanā VAS “LATVIJAS VALSTS MEŽI”. Apsaimniekošanas tiesības pamatotas ar LR MK 2000.gada 7.aprīļa rīkojumu Nr.174 “Par nekustamā īpašuma objektu nodošanu valsts akciju sabiedrības “Latvijas valsts meži” valdījumā”.

Īpašuma tiesības apliecina šādi dokumenti:

* Strazdes pagasta zemesgrāmatas apliecība, nodalījums (folija) Nr.1000 0006 0943.

* 2010.gada 27.februāra LR VZD Kadastra informācijas sistēmas teksta datu izdrukas.

* 2009.gada 8.decembra Akts par būvju pieņemšanu ekspluatācijā.

* LR VZD Ziemeļkurzemes reģionālās nodaļas 2001.gada 22.novembrī izgatavots zemes robežu plāns.

* LR MK rīkojums Nr.174.

* IEGULDĪJUMA NOVĒRTĒŠANĀ IZMANTOTĀS METODES

Uzrādītā vērtējamā mantiskā ieguldījuma vērtība noteikta saskaņā ar Latvijas Vērtētāju Asociācijas Padomes apstiprinātajiem Īpašumu vērtētāju profesionālās prakses standartiem – normatīvajiem dokumentiem, kas nosaka vērtēšanas prakses kārtību un principus profesionāliem vērtētājiem Latvijas Republikā.

Novērtējot augstāk minēto mantisko ieguldījumu, noteiktā vērtība ataino to summu,

– kāda pašreizējā tirgus situācijā nepieciešama līdzvērtīga zemesgabala ar līdzvērtīgu apbūvi iegādei;

– par kādu vērtēšanas brīdī iespējams realizēt mantiskā ieguldījuma priekšmetus, ņemot vērā to lietderību attiecīgās uzņēmējdarbības veikšanai.

Mantiskā ieguldījuma vērtība noteikta uz mantas apskates brīdi, 2010.gada 28.februārī, izmantojot manā profesionālās darbības gaitā uzkrātās un citas legāli pieejamās informācijas analīzi, pielietojot vērtēšanas standartiem atbilstošas metodes. Par vērtēšanas metodi tika pielietota izmaksu metode. Aprēķini pamatojas uz pašreizējiem ekonomiskajiem apstākļiem un attīstības perspektīvām, kādi pastāv vērtēšanas brīdī. Es neuzņemos atbildību par iespējamām vērtības izmaiņām pēc vērtēšanas brīža, kas varētu iestāties mantiskā ieguldījuma nepietiekošas apsaimniekošanas, vai būtiskas nekustamo īpašumu tirgus situācijas izmaiņu rezultātā.

Mana viedokļa objektivitāti apstiprina vērtējuma atskaitē sniegtie aprēķini un vērtējuma atskaitei pievienotais neatkarības apliecinājums.

* ATZINUMS PAR IEGULDĪJUMA PRIEKŠMETU ATBILSTĪBU SABIEDRĪBAS KOMERCDARBĪBAS VEIDIEM

Saskaņā ar pasūtītāja iesniegto informāciju, VAS “LATVIJAS VALSTS MEŽI”, kurā tiks ieguldīti mantiskā ieguldījuma priekšmeti, uzņēmējdarbības veidi ir:

* Mežsaimniecība un kokmateriālu sagatavošana (kods: 02.01).

* Ar mežsaimniecību saistītie pakalpojumi, t.sk. meža inventarizācija un taksācija, ugunsgrēku profilakse un dzēšana (kods: ).

* Medniecība, medījumu ķeršana un medījamo dzīvnieku audzēšana, ieskaitot ar pakalpojumiem saistīto darbību (kods: 01.50).

* Ceļu būvniecība (kods: 01.50).

* Nekustamā īpašuma pārvaldīšana par samaksu, vai uz līguma pamata (t.sk. VMF zemju novērtēšana, reģistrācija zemesgrāmatā, uzskaite un apsardzība), (kods 70.32.).

* Citi darbības veidi.

Uzskatu, ka vērtējamais mantiskā ieguldījuma priekšmets atbilst uzrādīto uzņēmējdarbības veidu realizācijai, tas ir izmantojams šādu funkciju veikšanai.

SLĒDZIENS

Tirgus situācijas analīzes un aprēķinu rezultātā esmu izdarījusi slēdzienu, ka augstākminētā mantiskā ieguldījuma vērtība 2010.gada 28.februārī ir Ls 16 400 (sešpadsmit tūkstoši četri simti latu).

Augstākminētā vērtība ir labākais viedoklis, kādu varēja pieņemt, vadoties no manā rīcībā esošās informācijas, apskatot mantu uz vietas un noskaidrojot tās izmantošanas iespējas. Šis atzinums tiek izsniegts pasūtītājam divos eksemplāros, bet mantiskā novērtējuma atskaite – vienā.

Aina Kamradze

Nekustama īpašuma vērtētāja, LĪVA sertifikāts Nr.28

LR UR Mantiskā ieguldījuma ekspertu saraksta eksperts

 

Paziņojums par dzēstajiem nodokļu parādiem

VID Vidzemes nodokļu un muitas administrācija saskaņā ar likuma „Par nodokļiem un nodevām” 25.panta 4.daļu paziņo informāciju publicēšanai laikrakstā „Latvijas Vēstnesis” par VID Vidzemes nodokļu un muitas administrācijas dzēstajiem nodokļu parādiem 2010.gada martā:

Nodokļu maksātāja nosaukums

Reģistrācijas Nr.

Juridiskā adrese

Rīkojuma nr.

Nodokļu parāda dzēšanas datums

BG AUTO, SIA

54103049901

Purteteri, Vaives pag., Cēsu nov., LV-4138

43.

05.03.2010.

UZSKANI, KOOPERATĪVĀ SABIEDRĪBA

43203002056

Graudiņi, Ape,

Apes nov., LV-4337

44.

05.03.2010.

IMLERO SIA

54103027961

Leldes, Pededzes pag., Alūksnes nov.,

LV-4355

45.

05.03.2010.

SOKOLOVS ANDREJS

09046812268

Raiņa iela 42-4, Valka, Valkas nov., LV-4701

51.

10.03.2010.

BAĶIS ILGVARS

06043712284

KALNMĀRAS, Ērģemes pag.,

Valkas nov., LV-4711

50.

10.03.2010.

SILIŅŠ ILGVARS

24055712272

DRUVAS, Palsmanes pag., Smiltenes nov.,

LV-4724

49.

10.03.2010.

ROKĒ, SIA

44103025742

Lenču iela 50-1, Cēsis, Cēsu nov., LV-4101

53.

12.03.2010.

ĶEKŠI, ZEMNIEKA SAIMNIECĪBA

53201004571

Ķekši, Apes pag., Apes nov., LV-4337

54.

15.03.2010.

PIE EIŽENA, INDIVIDUĀLAIS UZŅĒMUMS

43202004971

Brīvības iela 81, Gulbene,

Gulbenes nov., LV-4401

55.

15.03.2010.

BALTIC S, SIA

44103032960

Noras iela 4, Cēsis, Cēsu nov., LV-4101

57.

16.03.2010.

LIELUPE-INVEST LTD., SIA

40003782575

Saieta laukums 10, Madona, Madonas nov., LV-4801

58.

22.03.2010.

ARON-9, SIA

44103033398

Klajumi, Rencēnu pag., Burtnieku nov.,

LV-4231

60.

23.03.2010.

AFTER SUN, SIA

40003783640

Lazdiņas, Bērzaunes pag., Madonas nov.,

LV-4853

59.

23.03.2010.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!