• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Telekomunikāciju tarifiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.1999., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20829

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas atbalstu

Vēl šajā numurā

14.01.1999., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Telekomunikāciju tarifiem

1999.gada 6.janvārī Telekomunikāciju tarifu padome ar četrām balsīm "par", vienu "pret" un vienu "atturas" apstiprināja SIA "Lattelekom" piedāvātos jaunos tarifus, kā rezultātā galvenie zaudētāji ir iedzīvotāji (no 700 tūkstošiem tālruņa abonentu tikai 15% ir uzņēmēji), jo ar šā gada 1.aprīli par 20% tiek sadārdzināta telefona abonēšana, par 33% — maksa par vietējām sarunām, kā arī tiek ieviests jauns telekomunikācijas maksas pakalpojums — maksa par savienojumu (1 santīms par katru savienojumu).

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) uzskata, ka, pieņemot lēmumu par telekomunikāciju pakalpojumu sadārdzināšanu, Telekomunikāciju tarifu padomes locekļi nav aizstāvējuši patērētāju intereses un ir pārkāpuši 1993.gada 4.maijā pieņemtā LR likuma "Par telekomunikācijām" 11.pantu, kurā teikts, ka Telekomunikāciju tarifu padomes mērķis ir panākt, lai telekomunikāciju pamatpakalpojumu tarifi tuvinātos telekomunikāciju lietotājiem sniegto pakalpojumu faktiskajām izmaksām.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvji vairākkārt Telekomunikāciju tarifu padomē pieprasījuši no SIA "Lattelekom" piedāvāto pakalpojumu faktiskās izmaksas. Sakarā ar to, ka, mūsuprāt SIA "Lattelekom" nav pamatojusi jauno tarifu tuvināšanu faktiskajām izmaksām, kā to nosaka likumdošana, un nav sniegta informācija par telekomunikāciju pakalpojumu faktiskajām izmaksām, vienīgi LBAS pārstāvis Telekomunikāciju tarifu padomē LBAS priekšsēdētāja vietnieks Andris Kravalis padomes sēdē balsoja pret jauno tarifu ieviešanu.

Ņemot vērā iepriekšminēto, LBAS lūgs Telekomunikāciju tarifu padomi pārskatīt 1999.gada 6.janvāra sēdē apstiprinātos telekomunikāciju pakalpojumu tarifus.

LBAS vadība ir jau tikusies ar Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta vadību un tuvākajā laikā iecerējusi tikties ar satiksmes ministru Anatoliju Gorbunovu, lai pārrunātu radušos situāciju. Tuvākajā laikā tiks noskaidrots arī LBAS dalīborganizāciju — nozaru arodbiedrību un profesionālo arodapvienību — viedoklis jautājumā par telekomunikāciju pakalpojumu sadārdzināšanos un LBAS turpmāko rīcību.

Jāatzīmē arī, ka nav izbeigta tiesvedība par Telekomunikāciju tarifu padomes 1998.gada 26.februāra lēmuma par izmaiņām telekomunikācijas pamatpakalpojumu tarifos atzīšanu par spēkā neesošu.

LBAS vēlas vērst uzmanību uz trīs Telekomunikāciju tarifu padomes locekļu — Balvu pilsētas domes priekšsēdētāja Jura Annuškāna, SIA "Izdevniecība Diena—Bonnier" izpilddirektora Jura Paidera un Telekomunāciju tarifu padomes priekšsēdētāja Raimonda Jonīša (kurš pats 1999.gada 8.janvārī laikrakstā "Diena" norādījis, ka "viņaprāt, ne TTP, ne kāds tās loceklis neesot kompetents apšaubīt "Lattelekom" iesniegto finansu datu atbilstību...") darbību telekomunikāciju tarifu padomē, kuri jau atkārtoti nav balsojuši pret SIA "Lattelekom" piedāvāto nepamatoto tarifu paaugstinājumu. LBAS apsver iespēju ierosināt izskatīt jautājumu par minēto Telekomunikāciju tarifu padomes locekļu atlaišanu no darba padomē.

Juris Radzevičs,

Latvijas Brīvo arodbiedrību

savienības priekšsēdētājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!