• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzņēmumu reģistra 2010. gada 15. aprīļa instrukcija Nr. 1-9/8 "Par kapitālsabiedrības un kooperatīvās sabiedrības valdes locekļa pārstāvības tiesību reģistrāciju". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2010., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208284

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.1/7

Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodika

Vēl šajā numurā

20.04.2010., Nr. 62

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Uzņēmumu reģistrs

Veids: instrukcija

Numurs: 1-9/8

Pieņemts: 15.04.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzņēmumu reģistra instrukcija Nr.1-9/8

Rīgā 2010.gada 15.aprīlī

Par kapitālsabiedrības un kooperatīvās sabiedrības valdes locekļa pārstāvības tiesību reģistrāciju

Izdota saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas
likuma 72.panta pirmās daļas 2.punktu

1. Instrukcija nosaka likuma "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru", Komerclikuma, Kooperatīvo sabiedrību likuma normu piemērošanu saistībā ar kapitālsabiedrību un kooperatīvo sabiedrību (turpmāk – sabiedrību) statūtu reģistrāciju un ieraksta izdarīšanu komercreģistrā vai Uzņēmumu reģistra žurnālā par valdes locekļu pārstāvības tiesībām.

2. Saņemot pieteikumu par valdes locekļu pārstāvības tiesību un statūtu reģistrāciju, valsts notārs pārbauda iesniegto dokumentu atbilstību Komerclikuma 223.panta pirmajai daļai un 303.panta pirmajai daļai vai Kooperatīvo sabiedrību likuma 48.panta pirmajai daļai.

3. Ja, pārbaudot dokumentus, valsts notārs konstatē, ka kāds no valdes locekļiem ir tiesīgs pārstāvēt sabiedrību tikai kopīgi ar vēl vienu vai vairākiem valdes locekļiem, kuru pārstāvības tiesības ir pietiekamas, lai patstāvīgi nodibinātu, grozītu vai izbeigtu kādas tiesiskās attiecības sabiedrības vārdā, tad:

3.1. attiecībā uz kapitālsabiedrību valsts notārs pieņem lēmumu par statūtu reģistrācijas un ieraksta izdarīšanas komercreģistrā atlikšanu saskaņā ar likuma "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru" 14.panta ceturto daļu;

3.2. attiecībā uz kooperatīvo sabiedrību valsts notārs pieņem lēmumu par statūtu reģistrācijas un ieraksta izdarīšanas Uzņēmumu reģistra žurnālā atlikšanu saskaņā ar likuma "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru" 8.panta trešās daļas 2.punktu.

4. Ja attiecīgās sabiedrības lietā jau ir reģistrēts sabiedrības valdes locekļu pārstāvības modelis, kas neatbilst Komerclikuma 223.panta pirmajai daļai vai 303.panta pirmajai daļai, vai Kooperatīvo sabiedrību likuma 48.panta pirmajai daļai un:

4.1. sabiedrība piesaka statūtu grozījumus un izmaiņas valdes locekļu pārstāvības tiesībās, izmainot valdes pārstāvības modeli, kas neatbilst Komerclikuma 223.panta pirmajai daļai vai 303.panta pirmajai daļai vai Kooperatīvo sabiedrību likuma 48.panta pirmajai daļai, valsts notārs pieņem lēmumu par statūtu reģistrācijas un ieraksta izdarīšanas komercreģistrā vai Uzņēmumu reģistra žurnālā atlikšanu saskaņā ar instrukcijas 3.punktu;

4.2. sabiedrība piesaka izmaiņas valdes locekļu sastāvā, informācijā par valdes locekli vai valdes locekļa amata atstāšanu, valsts notārs, ievērojot Administratīvā procesa likuma 10.pantā noteikto tiesiskās paļāvības principu, izdara attiecīgu ierakstu komercreģistrā vai Uzņēmumu reģistra žurnālā.

5. Atzīt par spēku zaudējušu Uzņēmumu reģistra 2004.gada 7.jūnija instrukciju Nr.2 "Instrukcija par kapitālsabiedrības vai kooperatīvās sabiedrības valdes locekļu pārstāvības tiesību reģistrāciju un valsts vai pašvaldību kapitālsabiedrības kapitāla daļu turētāja pārstāvja parakstu apliecināšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2004, Nr. 92 (3040)).

Saskaņota ar Tieslietu ministriju 2010.gada 9.aprīlī.

Galvenais valsts notārs R.Balodis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!