• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valstij piekritīgo alkoholisko dzērienu un spirta realizācijas un pārstrādes konkursa noteikumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.07.1997., Nr. 175/177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208255

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts ieņēmumu dienesta konkursa noteikumi

Valstij piekritīgo tabakas izstrādājumu realizācijas konkursa noteikumi

Vēl šajā numurā

08.07.1997., Nr. 175/177

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Veids: noteikumi

Pieņemts: 30.06.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienests

Konkursu noteikumi

Valstij piekritīgo alkoholisko dzērienu un spirta realizācijas un pārstrādes konkursa noteikumi

Apstiprinu: Valsts ieņēmumu dienesta
ģenerāldirektora vietniece V.Gromule. Rīgā 30.06.1997.

1. Konkursu organizē Valsts ieņēmumu dienests, lai noteiktu uzņēmumus (uzņēmējsabiedrības), kuri saskaņā ar esošajiem normatīvajiem aktiem pieņemtu, pārvadātu, uzglabātu, realizētu un/vai pārstrādātu, kā arī veiktu citas nepieciešamās darbības ar īpašā kārtībā realizējamo valstij piekritīgo spirtu un alkoholiskajiem dzērieniem.

2. Šo noteikumu izpratnē īpašā kārtībā realizējamie vai pārstrādājamie alkoholiskie dzērieni un spirts ir: konfiscētie, bezīpašnieka, bezmantinieka, pēc mantošanas tiesībām valstij vai pašvaldībai pārgājušie, dāvinātie, atrastie un atrastie apslēptie alkoholiskie dzērieni un spirts (turpmāk tekstā — valstij piekritīgie alkoholiskie dzērieni).

3. Īpašā kārtībā realizējamos valstij piekritīgos alkoholiskos dzērienus pieņem, pārvadā, uzglabā, realizē un/vai pārstrādā un veic citas nepieciešamās darbības tikai šo konkursa noteikumu ietvaros noteiktie uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības).

4. Konkurss tiek rīkots par tiesībām saņemt atļaujas valstij piekritīgo alkoholisko dzērienu realizācijai un/vai pārstrādei šādās grupās:

4.1. alkoholisko dzērienu un spirta realizācija ārējā tirgū;

4.2. alkoholisko dzērienu un spirta pārstrāde;

4.3. alkoholisko dzērienu un spirta pārstrādes rezultātā iegūtā galaprodukta realizācija.

5. Uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai), kas saņēmis šo noteikumu 4.punktā minēto atļauju/atļaujas, jāpieņem valstij piekritīgie alkoholiskie dzērieni visā Latvijas Republikas teritorijā.

6. Katrs uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) var pieteikties vienā vai vairākās grupās un saskaņā ar konkursa rezultātiem saņemt vienu vai vairākas atļaujas.

7. Konkursā var pieteikties uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kuri var apliecināt, ka to statūtkapitāls nav mazāks par Ls 15 000 un iepriekšējā gadā neto apgrozījums nav mazāks par Ls 500 000.

8. Par konkursā pieteiktiem uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) uzskatāmi uzņēmumi, kuri 15 kalendāro dienu laikā no noteikumu publikācijas brīža laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” ir iesnieguši konkursa komisijai:

8.1. rakstisku pieteikumu (brīvā formā);

8.2. uzņēmuma statūtu, uzņēmuma un nodokļu maksātāja reģistrācijas apliecību kopijas (uzrādot oriģinālus);

8.3. Valsts ieņēmumu dienesta attiecīgās teritoriālās iestādes izziņu, kas apliecina, ka pieteikuma iesniegšanas brīdī ir samaksāti nodokļi un nokārtotas citas saistības ar valsts budžetu, kā arī ievērota iepriekšējā kalendārā gada maksājumu disciplīna;

8.4. attiecīgās bankas apstiprinātu norēķinu konta numuru, ar kuru uzņēmums norēķināsies par īpašā kārtībā realizējamajiem valstij piekritīgajiem alkoholiskajiem dzērieniem;

8.5. licences kopiju par tiesībām nodarboties ar konkrēto uzņēmējdarbības veidu (uzrādot oriģinālu);

8.6. izziņu par iespējamo valstij piekritīgo konkrētās grupas alkoholisko dzērienu realizācijas un/vai pārstrādes apjomu un cenām;

8.7. uzņēmuma garantijas vēstuli par valstij piekritīgo konkrētās grupas alkoholisko dzērienu bezpretenziju pieņemšanu realizācijai un/vai pārstrādei, nodrošināšanu ar transportu un pārvadāšanu, uzglabāšanu, realizāciju un/vai pārstrādi (pieņemšanas termiņus un citus nosacījumus saskaņojot līgumā ar Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālo iestādi);

8.8. uzņēmuma garantijas vēstuli par iegūtās konfidenciāla rakstura informācijas neizpaušanu, kā arī īpašā kārtībā realizējamo alkoholisko dzērienu, marķēšanas zīmju, akcīzes nodokļa marku un cita veida materiālu noplūdes nepieļaušanu;

8.9. rakstisku informāciju par glabāšanas vietām, to izcenojumiem, iespējamām realizācijas vietām.

9. Dokumentus konkursa komisijas uzdevumā pieņem un apkopo Valsts ieņēmumu dienesta Akcizēto preču marķēšanas daļa.

10. Katrā grupā saskaņā ar šo noteikumu 4.punktu konkurss notiek atsevišķi, un tas norisinās vienā kārtā, ja pretendentu skaits konkrētajā grupā ir mazāks par 4, vai divās kārtās, ja pretendentu ir 4 vai vairāk. Katras kārtas rezultātus komisija paziņo pretendentiem 3 dienu laikā.

11. Komisija lēmumu pieņem atklāti balsojot ar visu komisijas locekļu balsu vairākumu. Katram komisijas loceklim ir viena balss. Strīdus vai vienādu balsu skaita gadījumos izšķirošā ir komisijas priekšsēdētāja balss. Komisijas lēmumu paraksta visi komisijas locekļi, kas piedalās sēdē. Komisijai ir tiesības nepieciešamības gadījumā uz sēdi uzaicināt attiecīgās nozares speciālistus (bez balsstiesībām) un masu informācijas līdzekļu pārstāvjus.

12. Uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) tiesības veikt šo noteikumu 4.punktā minētās darbības apliecina komisijas izsniegta speciāla atļauja, kuru paraksta komisijas priekšsēdētājs un apstiprina Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors ar parakstu un Valsts ieņēmumu dienesta zīmogu.

13. Atļauju sagatavo un izsniedz konkursa komisijas sekretārs 7 dienu laikā pēc konkursa noslēguma.

14. Atļauja stājas spēkā no tās apstiprināšanas dienas, un tā ir derīga vienu kalendāro gadu. Pēc šī termiņa beigām konkursa komisija ar jaunu lēmumu atļauju var pagarināt.

15. Konkursā uzvarējušie uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības) visas darbības ar valstij piekritīgajiem alkoholiskajiem dzērieniem veic saskaņā ar līguma noteikumiem, kāds tiek noslēgts starp uzņēmumu un Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālo iestādi.

16. Ja uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) pārkāpj konkursa noteikumos, garantijas vēstulēs un līgumos paredzētās saistības vai normatīvo aktu prasības, konkursa komisija ir tiesīga, pieņemot pamatotu lēmumu, anulēt izsniegtās atļaujas.

17. Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors ar rīkojumu apstiprina konkursa komisiju 8 cilvēku sastāvā — 6 no Valsts ieņēmumu dienesta un 2 pārstāvji no Finansu ministrijas Akcizēto preču pārvaldes.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!