• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Valsts apbalvojumu likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.04.2010., Nr. 61 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208220

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

NBS komandieris Raimonds Graube

Vēl šajā numurā

16.04.2010., Nr. 61

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Valsts apbalvojumu likumā

15.aprīlī Saeimā 3.lasījumā tika pieņemts likumprojekts “Grozījumi Valsts apbalvojumu likumā”.

Grozījumi likumā izstrādāti pēc Aizsardzības ministrijas ierosinājuma un paredz iespēju piešķirt valsts apbalvojumu – Viestura ordeni – pēc nāves ne tikai karavīriem, zemessargiem, policistiem, ugunsdzēsējiem un robežsargiem, kuri gājuši bojā, pildot dienesta pienākumus, bet arī fiziskām personām, kas izrādījušas īpašu drosmi un varonību valsts neatkarības un drošības nodrošināšanai. Tādējādi tiks iemūžināta minēto profesiju pārstāvju un citu pašaizliedzīgu cilvēku piemiņa, bet bojāgājušo ģimenēm paliktu arī augstākā valsts atzinība par šo cilvēku varoņdarbu savas valsts labā.

Aizsardzības ministrijas priekšlikums nosaka, ka, apbalvojot cilvēku pēc nāves ar Viestura ordeni, viņš tiek atzīts par Viestura ordeņa Lielkrusta komandieri, piešķirot pirmās šķiras ordeni. Būtiski, ka, apbalvojot pēc nāves, netiek ņemta vērā personas dienesta pakāpe, tādā veidā neizceļot nevienu grupu, bet gan izrādot apbalvoto vienlīdzību nāves priekšā.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis jau iepriekš norādīja: ir svarīgi, lai piemiņa par cilvēkiem, kuri ziedojuši dzīvību savas valsts vārdā, tiek iemūžināta pieminekļos. Bet tikpat svarīgi, lai bojāgājušo ģimenēm paliktu redzama un taustāma augstākās raudzes valsts atzinība par paveikto varoņdarbu. “Tāpēc es pievienojos tiem mūsu bruņoto spēku pārstāvjiem, kuri mani ir mudinājuši domāt par nepieciešamību ar īpašu ordeni godināt karavīrus, kas krituši vai ievainoti operācijās,” norāda I.Lieģis.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!