• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
LR starptautiskie līgumi - ir iznākusi 13.a un 13.b burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.1999., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20820

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:

Vēl šajā numurā

14.01.1999., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

LR starptautiskie līgumi —

ir iznākusi 13.a un 13.b burtnīca

Godātie lasītāji, starptautisko līgumu trīspadsmitā burtnīca pie Jums dodas divās daļās: 13.a — latviešu valodā (72 lpp.), 13.b — angļu valodā (76 lpp.). Šajā burtnīcā ievietots viens starptautiskais līgums.

Tas ir pagājušā gada 10. decembrī Saeimā ratificētais Līgums par Baltijas kopējo tranzīta procedūru. Šo starptautisko dokumentu pagājušajā vasarā, 10. jūlijā, Siguldā parakstīja visu triju Baltijas valstu premjerministri. Līgums ir noslēgts, ņemot vērā Latvijas, Igaunijas un Lietuvas 1993. gadā parakstīto brīvās tirdzniecības līgumu, šo triju valstu valdību vadītāju 1995. gadā parakstīto lēmumu par "Via Baltica" un 1997. gada lēmumu "Par tranzīta satiksmes uzlabošanu", kurā vienojās par Baltijas tranzīta sistēmas izveidi, kā arī ievērojot, ka visas līgumslēdzējas puses jau tagad izmanto Vienoto administratīvo dokumentu muitas tranzīta procedūrai, un ar nolūku nākotnē pievienoties Kopējā tranzīta procedūras konvencijai. Līgums nosaka tranzīta preču pārvadājumu pasākumus, arī ar pārkrauktām, pāradresētām vai muitas noliktavā novietotām precēm, ieviešot Baltijas kopējā tranzīta procedūru, neatkarīgi no preču veida vai izcelsmes.

Līguma I un II pielikumā izklāstīti Baltijas kopējā tranzīta procedūras noteikumi. Tranzīta deklarācijas un tranzīta dokumenti Baltijas kopējā tranzīta procedūras nolūkam atbilst un ir aizpildāmi saskaņā ar šī līguma III pielikumu. Savukārt IV pielikumā var iepazīties ar noteikumiem par citas līgumslēdzējas puses ierosināto prasību atlīdzināšanas nodrošināšanu. Katra līgumu parakstījusī valsts veic attiecīgus pasākumus, lai nodrošinātu, ka līguma noteikumi tiek piemēroti efektīvi un saskanīgi, ņemot vērā nepieciešamību panākt savstarpēji apmierinošus risinājumus problēmām, kas saistītas ar šo noteikumu izpildi. Likumā "Par Baltijas kopējās tranzīta procedūras līgumu", ko Valsts prezidents izsludināja 1998. gada 22. decembrī, noteikts, ka līgumā paredzēto saistību izpildi Latvijas Republikā koordinē Finansu ministrija.

Visi interesenti izdevumu var nopirkt "Latvijas Vēstneša" preses namiņā (Bruņinieku un K.Barona ielas skvērā) vai laikraksta redakcijā. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!