• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Paraolimpiskās komitejas aktualitātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.04.2010., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208093

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Polijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

15.04.2010., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Paraolimpiskās komitejas aktualitātēm

Saeimas Sporta apakškomisijas deputāti 13.aprīlī, iepazīstoties ar Latvijas Paraolimpiskās komitejas darba aktualitātēm, izteica atzinību par sportiskajiem sasniegumiem un aicināja meklēt ciešākas sadarbības iespējas ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK).

“Pirms četriem pieciem gadiem Latvijas paraolimpiskās kustības attiecības ar Olimpiskās komitejas vadību bija labākas,” atzina apakškomisijas priekšsēdētājs Dzintars Ābiķis. “Lai skaidrotu situāciju un aicinātu stiprināt sadarbību, personīgi tiksimies arī ar Latvijas Olimpiskās komitejas vadību.”

Latvijas Paraolimpiskās komitejas izpilddirektors Andris Ulmanis skaidroja, ka savulaik paraolimpiskā kustība bija LOK goda biedrs un arī finansējums tika saņemts caur LOK. Taču pirms vairākiem gadiem šāds sadarbības modelis tika pārtraukts, skaidroja A.Ulmanis.

Deputāti pauda izbrīnu par sadarbības trūkumu un atzina, ka LOK un paraolimpiskajai kustībai būtu jāstrādā ciešā koordinācijā.

Apakškomisija arī vienojās uzrunāt Latvijas Nacionālo sporta padomi, aicinot izvērtēt samērīgāku naudas apbalvojuma apmēru. Šobrīd Ministru kabineta noteikumi paredz, ka paraolimpisko sacensību laureāti saņem vien piekto daļu no tās balvas summas, kas noteikta olimpiāžu laureātiem.

Deputāti noskaidroja, ka Latvijā nopietni trenējas teju 150 cilvēki ar kustību traucējumiem, savukārt starptautiskās sacensībās piedalās apmēram 70 sportisti. Paraolimpiskās kustības attīstību kavē nepietiekams finansējums un neatrisinātais jautājums par medicīnisko rehabilitāciju sportistiem, kuri trenējas visu gadu un piedalās sacensībās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!