• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 12. janvāra noteikumi Nr. 11 "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests sniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai ziņas par veiktajām valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.01.1999., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20802

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.11

Par G.Krasta komandējumu

Vēl šajā numurā

14.01.1999., Nr. 10

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 11

Pieņemts: 12.01.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 Ministru kabineta noteikumi Nr.11

Rīgā 1999.gada 12.janvārī (prot. Nr. 4, 14.§)

Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests sniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai ziņas par veiktajām valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts sociālo apdrošināšanu" 23.panta trešo daļu

 

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests sniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai (turpmāk — aģentūra) ziņas par veiktajām valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (līdz 1997.gada 31.decembrim — par sociālo nodokli) (turpmāk — obligātās iemaksas).

2. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde sniedz attiecīgajai aģentūras filiālei šādu informāciju par obligātajām iemaksām:

2.1. ziņojumu par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no darba ņēmēju darba ienākumiem pārskata mēnesī;

2.2. ziņas par darba ņēmējiem;

2.3. ziņojumu par pašnodarbinātā vai darba ņēmēja ārvalstnieka, kuru nodarbina darba devējs — ārvalstu nodokļu maksātājs, ja šīs personas pastāvīgā dzīvesvieta nav Latvijas Republikā un tā uzturas Latvijas Republikā 183 dienas vai ilgāk jebkurā 12 mēnešu periodā, kas sākas vai beidzas taksācijas gadā (turpmāk — darba ņēmējs ārvalstnieks), valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām pārskata ceturksnī;

2.4. izziņu par veiktajām valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (1.pielikums);

2.5. izziņu par veiktajiem sociālā nodokļa maksājumiem (2.pielikums);

2.6. izziņu par Valsts ieņēmumu dienesta pārbaudē (auditā) aprēķinātajiem darba ienākumiem un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (sociālo nodokli) (3.pielikums).

3. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde pārbauda personas vārdu un uzvārdu, personas kodu, kā arī obligāto iemaksu aprēķinu un iesniedz aģentūras filiālē:

3.1. šo noteikumu 2.1. un 2.3.apakšpunktā minētos ziņojumus (elektroniskā veidā) divu darbdienu laikā pēc attiecīgo ziņu saņemšanas;

3.2. šo noteikumu 2.2., 2.4. un 2.5.apakšpunktā minētās ziņas (elektroniskā veidā) piecu darbdienu laikā pēc attiecīgo ziņu saņemšanas;

3.3. šo noteikumu 2.6.apakšpunktā minēto izziņu (rakstiski vai elektroniskā veidā) divu darbdienu laikā pēc parāda samaksas.

4. Aģentūras filiāle pārbauda iesniegtās ziņas un, ja konstatētas kļūdas, sastāda protokolu, kuru nosūta Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajai iestādei.

5. Ja darba devējs obligātās iemaksas par pārskata mēnesi nav veicis pilnā apmērā, aģentūras filiāle, pamatojoties uz šo noteikumu 2.1., 2.4. un 2.5.apakšpunktā minētajām ziņām:

5.1. katra darba ņēmēja veiktās obligātās iemaksas (ja tās nav mazākas par vienu santīmu) aprēķina proporcionāli kopējām aprēķinātajām obligātajām iemaksām, izmantojot šādu formulu:

Mv = SMv x (Ma(n) : SMa), kur

Mv — darba ņēmēja veiktās obligātās iemaksas;

SMv — kopējā veikto obligāto iemaksu summa;

Ma(n) — aprēķinātās obligātās iemaksas katram darba ņēmējam;

SMa — kopējā aprēķināto obligāto iemaksu summa;

5.2. pārrēķina darba ņēmēja mēneša darba ienākumus, izmantojot šādu formulu:

Ip = Mv : L, kur

Ip — pārrēķinātie darba ienākumi;

L — Ministru kabineta noteiktā obligāto iemaksu likme.

6. Pašnodarbinātajam un darba ņēmējam ārvalstniekam, kurš, pamatojoties uz šo noteikumu 2.3., 2.4. un 2.5.apakšpunktā minētajām ziņām, obligātās iemaksas nav veicis pilnā apmērā, aģentūras filiāle pārrēķina mēneša ienākumus saskaņā ar šo noteikumu 5.2.apakšpunktā noteikto formulu.

7. Darba ņēmējam, pašnodarbinātajam un darba ņēmējam ārvalstniekam, par kuru obligātās iemaksas nav veiktas pilnā apmērā vai kurš obligātās iemaksas nav veicis pilnā apmērā, obligātās iemaksas pārrēķina, ar attiecīgā mēneša vai ceturkšņa obligāto iemaksu atlikumu papildinot nākamā mēneša vai ceturkšņa obligātās iemaksas, līdz brīdim, kad veiktās obligātās iemaksas ir vienādas ar aprēķinātajām obligātajām iemaksām.

8. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 1998.gada 6.janvāra noteikumus Nr.4 "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests 1998.gadā sniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai ziņas par veiktajām valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām" (Latvijas Vēstnesis, 1998, 6.nr.).

9. Noteikumi stājas spēkā ar 1999.gada 1.februāri.

 

Ministru prezidents V.Krištopans

  Labklājības ministrs V.Makarovs

1. pielikums
Ministru kabineta
1999. gada 12. janvāra
noteikumiem Nr. 11

  Labklājības ministrs V.Makarovs

2. pielikums
Ministru kabineta
1999. gada 12. janvāra
noteikumiem Nr. 11

  Labklājības ministrs V.Makarovs

3. pielikums
Ministru kabineta
1999. gada 12. janvāra
noteikumiem Nr. 11

  Labklājības ministrs V.Makarovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!