• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par lauksaimniecības produktu eksportu uz Krieviju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2010., Nr. 57 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207848

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 8.aprīlī

Vēl šajā numurā

09.04.2010., Nr. 57

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par lauksaimniecības produktu eksportu uz Krieviju

7.aprīlī zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Zemkopības ministrijā (ZM) tikās ar piena, gaļas un zivju pārstrādes nozaru uzņēmējiem, lai pārrunātu iespējas veidot aktīvāku un stabilāku Latvijas lauksaimniecības produktu eksportu uz Krieviju.

Diskusijā tika atzīts, ka Latvijas pārstrādātāji spēj nodrošināt daudzkārt lielāku lauksaimniecības produkcijas plūsmu uz Krieviju nekā šobrīd. Tas dotu iespēju Latvijas uzņēmējiem veidot stabilāku noieta tirgu, līdz ar to arī lielāku peļņu.

J.Dūklavs un uzņēmēji vienojās, ka abu valstu sadarbības konstruktīvai stimulēšanai jāizveido valdības līmeņa darba grupa, kas nodarbotos ar lauksaimniecības produktu eksporta veicināšanas jautājumiem. Tāpat arī nepieciešams iesniegt Latvijas un Krievijas starpvaldību komisijai ekonomiskajā, zinātnes, tehniskajā, humanitārajā un kultūras sadarbības jomā informāciju un konkrētus priekšlikumus par to, kas nepieciešams lauksaimniecības produktu eksporta veicināšanai.

Krievija ir nozīmīgākais Latvijas tirdzniecības partneris, jo jau piekto gadu Latvijas lauksaimniecības produkti visvairāk tiek eksportēti tieši uz Krieviju. Tāpat arī lauksaimniecības produkcijas importā no trešajām valstīm uz Latviju Krievija sasniedz vislielāko apjomu. Latvijas tirdzniecības bilance ar Krieviju ir konstanti pozitīva, turklāt ar pieauguma tendenci. Piemēram, 2008.gadā pieaugums salīdzinājumā ar 2007.gadu bija 73%. Savukārt 2009.gadā uz Krieviju tika eksportēts 47% no visa eksportam paredzētā lauksaimniecības produkcijas apjoma.

Latvija uz Krieviju eksportē alkoholu un bezalkoholiskos dzērienus, pārtikas rūpnieciskās atliekas, dzīvus kokus, augus un stādus, gaļu, tās subproduktus, zivis un zivju produktus, pienu un piena produktus, dārzeņu un augļu izstrādājumus.

Tāpat arī Latviju un Krieviju saista veiksmīga sadarbība pārtikas aprites kontroles jautājumos, kā arī trīs noslēgti memorandi par dzīvnieku un augu izcelsmes produkcijas drošības kontroli starp Eiropas Savienību un Krieviju.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!