• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iecerēto 1999. gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.1999., Nr. 8/9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20779

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai apzināmies Liepājas liktensvietu!

Vēl šajā numurā

13.01.1999., Nr. 8/9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministrijās

Iekšlietu ministrijā:

Par iecerēto 1999. gadā

6. janvārī iekšlietu ministrs Roberts Jurdžs ar pavēli apstiprinājis Iekšlietu ministrijas programmu 1999. gadam, kas paredz vairākus pasākumus bērnu noziedzības novēršanai un bērnu aizsardzībai pret noziedzīgiem darījumiem.

Iekšlietu ministrija izstrādājusi minēto programmu, ņemot vērā faktu, ka pēdējos četros gados valstī pieaudzis noziegumu skaits, ko izdarījuši nepilngadīgie, kā arī pret nepilngadīgajiem vērsto noziegumu skaits. 1998. gadā, piemēram, valstī ir reģistrēti 4023 noziegumi, kurus izdarījušas nepilngadīgās personas, no kuriem 2645 ir smagie noziegumi.

Programmas mērķis ir mazināt nelabvēlīgās noziedzības tendences un pēc iespējas novērst noziedzību veicinošus apstākļus.

Sevišķu satraukumu rada smago noziegumu, grupās izdarīto noziedzīgo nodarījumu un recidīvās noziedzības pieaugums. Vairākos valsts rajonos ievērojami palielinājies to noziedzīgo nodarījumu skaits, kurus izdarījuši nepilngadīgie, kas nekur nemācās un nestrādā, kā arī alkohola, narkotisko un citu apreibinošo vielu iespaidā. Nepilngadīgo noziedzības analīze liecina, ka tās pamatā ir samilzušās sociālās problēmas, kuru risināšana ir visas valsts uzdevums.

IeM programmā iekļauti šogad izpildāmie pasākumi likumu un citu normatīvo aktu pilnveidošanai, darbinieku izglītošanai, dažādu informatīvo materiālu izveidei. Sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju paredzēti vairāki izglītojoši un profilaktiski pasākumi mācību iestādēs. Piesaistot masu informācijas līdzekļus, plānots veidot materiālus par narkomānijas problēmām, nepilngadīgo tiesiskās audzināšanas tematiem, par bērnu uzvedību kritiskās situācijās, piemēram, ugunsgrēka laikā vai uz ūdens.

Iekšlietu ministrijas

Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!