• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 12. janvāra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.1999., Nr. 8/9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20775

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.3

Par A.Milzarāju

Vēl šajā numurā

13.01.1999., Nr. 8/9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 12. janvāra sēdē

Akceptēti noteikumi "Dzelzceļa pārvadājumu drošības sertifikātu izsniegšanas, darbības apturēšanas un anulēšanas kārtība un kritēriji". Drošības sertifikāts tiks izsniegts uz diviem gadiem. Pieteikumu drošības sertifikāta saņemšanai pārvadātājs iesniedz tam dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājam, kura infrastruktūru pārvadātājs vēlas izmantot.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības, Igaunijas Republikas valdības un Lietuvas Republikas valdības nolīgumu par tirdzniecības kuģošanu".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par 1974.gada Starptautiskās konvencijas par cilvēka dzīvības aizsardzību uz jūras 1988.gada protokolu".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas Nacionālo augu šķirņu padomi". Šajā sastāvā padome darbosies līdz 2000.gada 31.decembrim.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes valdības saprašanās memorandu par abu valstu muitas administrāciju savstarpēju administratīvu palīdzību".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta 1996.gada 4.septembra rīkojuma Nr.369 "Par valsts akciju sabiedrības "Valsts nekustamā īpašuma aģentūra" padomi" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Akceptēts rīkojums "Par robežsardzes pulkveža pakāpes piešķiršanu Ā.Jansonam". Saskaņā ar Valsts robežsardzes likuma 30.panta piekto daļu Valsts robežsardzes priekšnieka vietniekam robežsardzes pulkvežleitnantam Ārijam Jansonam piešķirta robežsardzes pulkveža dienesta pakāpe.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonībā uzņemti 144 pilsonības pretendenti, tai skaitā 11 viņu nepilngadīgie bērni.

Akceptēts likumprojekts "Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušo personu sociālās aizsardzības likums". Likuma mērķis ir noteikt: Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībnieka un Černobiļas AES avārijas rezultātā cietušas personas statusu; sociālās garantijas Černobiļas AES avārijas seku likvidēšanas dalībniekiem, apgādājamajiem un Černobiļas AES avārijas rezultātā cietušajām personām.

Akceptēts rīkojums "Par ikgadējā atvaļinājuma noteikšanu Valsts kancelejas un ministriju centrālā aparāta ierēdņiem (ierēdņu kandidātiem) un darbiniekiem 1999.gadā". Noteikts, ka Valsts kancelejas un ministriju centrālā aparāta ierēdņiem (ierēdņu kandidātiem) un darbiniekiem ikgadējais atvaļinājums 1999.gadā pamatā ir no 5.jūlija līdz 1.augustam.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests sniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai ziņas par veiktajām valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām".

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā veicamas valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā darba devēji, pašnodarbinātie un darba ņēmēji — ārvalstnieki, kurus nodarbina darba devējs — ārvalstu nodokļu maksātājs, ja šo personu pastāvīgā dzīvesvieta nav Latvijas Republikā un tās uzturas Latvijas Republikā 183 dienas vai ilgāk jebkurā 12 mēnešu periodā, kas sākas vai beidzas taksācijas gadā, veic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Ministru kabinets akceptēja "Veselības aprūpes finansēšanas noteikumus" Tie nosaka veselības aprūpes finansēšanas kārtību, valsts obligātās veselības apdrošināšanas līdzekļu un citos normatīvajos aktos veselības aprūpei paredzēto līdzekļu saņemšanas un izlietošanas kārtību, kā arī ārstniecības pakalpojumu apjomu, kas tiek apmaksāts no valsts pamatbudžeta līdzekļiem, speciālā budžeta līdzekļiem un pacientu iemaksām.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā tiražējamas Latvijas valsts himnas notis un skaņu ieraksti". Tiražējot himnas notis un skaņu ierakstus, himnas tekstam un mūzikai jāatbilst tekstam un mūzikai, kas apstiprināta ar likumu "Par Latvijas valsts himnu".

Pieņemta zināšanai informācija par pasākumiem integrētās valsts nozīmes informācijas sistēmas attīstībai.

Ministru kabinets atkārtoti akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā Koncernu likuma projektu un ar to saistītos grozījumu projektus likumos "Par sabiedrībām ar ierobežotu atbildību", "Par grāmatvedību", "Par paju sabiedrībām", Kooperatīvo sabiedrību likumā, "Par uzņēmējdarbību", "Par akciju sabiedrībām" un "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru".

Valdība izskatīja jautājumu par pagaidu muitas tarifu kvotām cūkgaļai un cūkām. Tika nolemts atsaukt Saeimā iesniegto likumprojektu "Par pagaidu muitas tarifu kvotām cūkgaļai un (dzīvām) cūkām" un lūgt Saeimas Prezidiju nevirzīt likumprojektu izskatīšanai Saeimā. Zemkopības ministrijai uzdots piešķirt vienreizējas subsīdijas cūkgaļas ražotājiem. Valsts subsīdiju programmas ietvaros Zemkopības ministrijai uzdots izstrādāt priekšlikumus cūkkopības nozares konkurētspējas celšanai un produkcijas kvalitātes paaugstināšanai. Finansu ministrijai uzdots izstrādāt muitas tarifu kvotu iespējamās ieviešanas ietekmes seku prognozi jautājumā par patēriņa cenām un iedzīvotāju pirktspēju. Nolemts lūgt Saeimu pieņemt likumprojektu "Par iekšējā tirgus aizsardzību" līdz 11.februārim. Ekonomikas ministrijai uzdots līdz 1.martam noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu par antidempingu un pretsubsīdiju likumprojektu. Ārlietu ministrijai uzdots nedēļas laikā iesniegt attiecīgu Ministru prezidenta rīkojuma projektu par ekspertu grupas izveidošanu, lai izstrādātu rīcības plānu Ministru kabineta 1998.gada 29.decembra sēdes protokollēmuma (prot. Nr. 69 27.§) 2.punkta izpildei. Grupas sastāvā nolemts iekļaut Ekonomikas, Zemkopības, Ārlietu un Finansu ministrijas pārstāvjus. Zemkopības ministrijai (Valsts veterinārajam dienestam) uzdots divu nedēļu laikā iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē pārskatu par veiktajiem pasākumiem gaļas un gaļas produktu kvalitātes pārbaudē. Konkurences padomei uzdots izvērtēt jautājumu par godīgas konkurences ievērošanu cūkgaļas tirgus jomā un līdz 1.februārim iesniegt attiecīgu atzinumu izskatīšanai Ministru kabinetā. Izdarīti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 29.decembra sēdes protokollēmumā (prot. Nr. 69 27.§) un svītrots 1.punkts.

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Austrijas Republikas Federālās valdības līgumu par vīzu režīma atcelšanu".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Latvijas Republikas valdības un Austrijas Republikas Federālās valdības līgumu par personu, kas nelegāli ieceļojušas vai nelegāli uzturas, atpakaļuzņemšanu (Atpakaļuzņemšanas līgumu) un Latvijas Republikas valdības un Austrijas Republikas Federālās valdības Protokolu par Latvijas Republikas valdības un Austrijas Republikas Federālās valdības līguma par personu, kas nelegāli ieceļojušas vai nelegāli uzturas,atpakaļuzņemšanu (Atpakaļuzņemšanas līguma) īstenošanas kārtību".

Atkārtoti akceptēts un nosūtīts izskatīšanai grozījumu projekts likumā "Par ārvalstnieku un bezvalstnieku ieceļošanu un uzturēšanos Latvijas Republikā".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!