• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents - tiekoties ar EDSO augsto komisāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.1999., Nr. 8/9 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20771

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 1991.gada barikāžu atceres pasākumiem

Vēl šajā numurā

13.01.1999., Nr. 8/9

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

— tiekoties ar EDSO augsto komisāru

Vakar, 12.janvārī, Ministru prezidents Vilis Krištopans tikās ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) augsto komisāru mazākumtautību jautājumos Maksu van der Stūlu.

V.Krištopans atzinīgi novērtēja līdzšinējo komisāra darbību un informēja viņu par referenduma rezultātiem Latvijā, norādot, ka ir izpildītas Maksa van der Stūla rekomendācijas. Ministru prezidents atzīmēja, ka pats personīgi un partija "Latvijas ceļš" iestājas par pilsonības likuma grozījumu stāšanos spēkā.

Makss van der Stūls uzsvēra, ka Latvija ir izpildījusi rekomendācijas pilsonības jomā un tālāku ieteikumu nebūs.

Tika apspriesta pilsonības likuma īstenošana. Komisārs augstu vērtēja Naturalizācijas pārvaldes darbu.

Pārrunājot valodas likuma izstrādi un latviešu valodas mācību plānus, komisārs iestājās par latviešu valodas stiprināšanu, atbalstīja valodas mācību programmu un atzinīgi izteicās par valdības papildus piešķirtajiem līdzekļiem latviešu valodas mācīšanai skolās ar krievu mācībvalodu.

V.Krištopans un M. van der Stūls vienprātīgi atzina, ka valsts valodas likumam jābūt saskaņā ar starptautiskajām tiesībām.

V.Krištopans norādīja, ka iepriekšējā Saeimā izstrādātais likumprojekts bija apmierinošs un, to izstrādājot, ņemti vērā starptautisko ekspertu ieteikumi.

Sarunu laikā tika pārrunātas Latvijas un Krievijas attiecības. Makss van der Stūls uzsvēra, ka vizītes laikā Krievijā viņš Krievijas amatpersonām ir norādījis, ka Latvija pilda EDSO prasības.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!