• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2010., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207590

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2010.gada 30.martā

Vēl šajā numurā

01.04.2010., Nr. 53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstību

31.martā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā (RAPLM) notika informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares ekspertu tikšanās, lai diskutētu par aktualitātēm e-pārvaldes jomā.

Uz tikšanos tika aicināti Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju asociācijas (LIKTA) un Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) pārstāvji. Eksperti tika iepazīstināti ar ES struktūrfondu apakšaktivitātes “Informācijas sistēmu un elektronisko pakalpojumu attīstība” projektu īstenošanas gaitu.

Apakšaktivitātes projektu mērķis ir, efektīvi izmantojot IKT iespējas, uzlabot valsts pārvaldes efektivitāti, veicināt publisko pakalpojumu elektronizāciju, attīstību, pieejamību un kvalitāti, kā arī samazināt administratīvo slogu uz iedzīvotājiem un komersantiem.

Līdz šim ministrija kopumā ir apstiprinājusi 43 valsts pārvaldes iestāžu projektus par 61,55 miljoniem latu un ar 36 projektu ieviesējiem noslēgtas vienošanās par projektu īstenošanu 53,41 miljona latu apmērā.

Nozares eksperti tika iepazīstināti arī ar 15.martā Ministru kabinetā (MK) apstiprināto rīkojumu par elektroniskās pārvaldes un informācijas sabiedrības attīstības prioritāro projektu sarakstu. Plānots, ka projektu ieviešana tiks uzsākta šā gada trešajā ceturksnī.

Patlaban RAPLM izstrādā noteikumus par apakšaktivitātes otrās atlases kārtas īstenošanu, kuri būs saistoši valdības apstiprinātajiem plānotajiem projektiem. Tāpat tiks izstrādāta un MK apstiprināta sistēmas darbības koncepcija par visām apstiprinātajām plānotajām projektu tēmām. RAPLM aicinās atbildīgās institūcijas sagatavot un iesniegt projekta iesniegumu par tām projektu tēmām, par kuru sistēmas darbības koncepcijas aprakstu valdībā būs pieņemts pozitīvs lēmums.

IKT nozaru eksperti izteica atbalstu šādu projektu ieviešanas nepieciešamībai valsts pārvaldē, uzsverot, ka tādējādi tiks sekmēta e-pakalpojumu un e-pārvaldes attīstība valstī, kā arī nodrošināta izglītotu un kvalificētu IT nozares pārstāvju piesaiste. Eksperti pauda gatavību iesaistīties arī IKT projektu vērtēšanā un īstenošanā, lai veicinātu sekmīgu un ātrāku projektu ieviešanu un efektīvu finansējuma apguvi.

Kā akcentēja eksperti, ES finansējuma piesaiste IKT nozares attīstībai paaugstinātu e-prasmju līmeni Latvijā, taču sabiedrība un IT speciālisti jāizglīto un jāapmāca jaunu rīku izmantošanā, tādējādi veicinot IKT instrumentu izmantošanu un e-prasmes.

IKT nozares ekspertu padome tika izveidota, lai rastu labākos risinājumus, izmantojot informāciju tehnoloģiju sniegtās iespējas, nodrošinot iedzīvotājiem un uzņēmējiem efektīvu valsts un pašvaldību pakalpojumu pieejamību.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!