• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2010. gada 24. marta lēmums Nr. 1/5 "Noteikumi par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesībām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2010., Nr. 53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207548

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zāļu valsts aģentūras dienesta informācija Nr.1-3.2/524

Par izmaiņām Latvijas Zāļu reģistrā

Vēl šajā numurā

01.04.2010., Nr. 53

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija

Veids: lēmums

Numurs: 1/5

Pieņemts: 24.03.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes lēmums Nr.1/5

Rīgā 2010.gada 24.martā (prot. Nr.13, 20.p.)

Noteikumi par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesībām

Izdoti saskaņā ar Elektronisko sakaru likuma 47.panta pirmo, trešo un piekto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā elektronisko sakaru komersants (turpmāk – komersants) iesniedz Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (turpmāk – Regulators) komercdarbībai izmantojamo radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību pieprasījumu par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu, pagarināšanu, anulēšanu un tālāknodošanu, un kādā radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības piešķir, pagarina, anulē un tālāknodod.

2. Komersants, lai saņemtu, pagarinātu termiņu, anulētu vai tālāknodotu radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības, Regulatorā iesniedz precīzi un pilnībā aizpildītu rakstveida pieprasījuma oriģinālu par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu (1.pielikums), radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņa pagarināšanu (2.pielikums), radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību anulēšanu (3.pielikums) vai radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību tālāknodošanu (4.pielikums).

3. Regulatoram ir tiesības pieprasīt komersantam precizēt pieprasījumā iekļauto informāciju, lai objektīvi varētu izlemt jautājumu par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu, termiņa pagarināšanu, anulēšanu vai tālāknodošanu.

4. Komersanta iesniegtā pieprasījuma saņemšanas diena ir diena, kad Regulatorā ir reģistrēts komersanta pieprasījums, kas iesniegts atbilstoši šo noteikumu 2.punktā noteiktajām prasībām un satur visu šo noteikumu 1., 2., 3. vai 4.pielikumā noteikto informāciju.

5. Regulators izskata atsevišķi katru šo noteikumu 2.punktā noteikto pieprasījumu, ņemot vērā spēkā esošos normatīvos aktus, komersanta darbību un esošo situāciju komercdarbībā elektronisko sakaru nozarē, un pieejamo radiofrekvenču spektra apjomu saskaņā ar informāciju, kas saņemta no Elektronisko sakaru direkcijas.

6. Radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību izmantošana konkrētajā teritorijā ir uzsākta, ja komersants ir saņēmis Ministru kabineta 2006.gada 6.jūnija noteikumu Nr.453 “Noteikumi par radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujām” 6.3.apakšpunktā un 9.punktā noteiktās lietošanas atļaujas (turpmāk – Lietošanas atļauja).

7. Regulators var rīkot konkursu vai izsoli radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanai pēc pieprasījuma par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu saņemšanas vai pēc savas iniciatīvas, nesaņemot iepriekš minēto pieprasījumu, saskaņā ar Regulatora izstrādātu un apstiprinātu nolikumu.

8. Regulators konkursa vai izsoles kārtībā iegūtās radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības piešķir, pagarina termiņu un anulē saskaņā ar konkursa vai izsoles nolikumu un šiem noteikumiem.

II. Radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršana

9. Regulators piešķir komersantam radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības uz noteiktu laiku:

9.1. konkursa vai izsoles nolikumā noteiktajā termiņā, ja komersantam radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības piešķir konkursa vai izsoles kārtībā;

9.2. līdz pieciem gadiem, ja komersantam radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības piešķir pēc pieprasījuma par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu.

10. Regulators piešķir radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības atbilstoši Ministru kabineta noteiktajam iedalījumam radiosakaru veidiem un radiosakaru sistēmām brīvā radiofrekvenču spektra robežās.

11. Regulators, piešķirot radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības komercdarbībai, var noteikt specifiskus radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību lietošanas nosacījumus.

12. Regulators piešķir radiofrekvenču spektra joslas 1980MHz - 2010MHz un 2170MHz – 2200MHz lietošanas tiesības ņemot vērā Eiropas Parlamenta un Padomes lēmumu par sistēmu atlasi mobilo satelītsakaru pakalpojumu nodrošināšanai un atļauju piešķiršanu šīm sistēmām.

III. Radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņa pagarināšana

13. Komersants, lai pagarinātu radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņu, Regulatorā iesniedz šo noteikumu 2.punktā noteikto pieprasījumu radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņa pagarināšanai (2.pielikums) ne vēlāk kā sešas nedēļas pirms radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņa beigām.

14. Regulators pagarina radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņu, ja to termiņā:

14.1. komersants ir ievērojis normatīvos aktus, Regulatora pieņemtos lēmumus un izdotos administratīvos aktus, tai skaitā Regulatora noteiktos specifiskos radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību nosacījumus, vai arī pārkāpums ir novērsts Regulatora noteiktajā termiņā;

14.2. komersants ir ievērojis radioiekārtu lietošanas noteikumus vai arī pārkāpums ir novērsts Elektronisko sakaru direkcijas noteiktajā termiņā;

14.3. komersantam ir spēkā esošas Lietošanas atļaujas Regulatora noteiktajā skaitā un teritorijā, ja komersantam piešķirtas radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības uz tādu radiofrekvenču spektra joslu, kuru Ministru kabinets ir noteicis kā radiofrekvenču spektra joslu, kuru efektīvas izmantošanas labad ir nepieciešams ierobežot radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu elektronisko sakaru nozarē. Ja Regulators nav noteicis Lietošanas atļauju skaitu, tad komersantam radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņa pagarināšanas brīdī ir spēkā esoša vismaz viena Lietošanas atļauja Regulatora noteiktajā teritorijā;

14.4. komersantam ir spēkā esoša vismaz viena Lietošanas atļauja Regulatora noteiktajā teritorijā, ja komersantam piešķirtas radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības uz tādu radiofrekvenču spektra joslu, kuru Ministru kabinets nav noteicis kā radiofrekvenču spektra joslu, kuru efektīvas izmantošanas labad ir nepieciešams ierobežot radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu elektronisko sakaru nozarē.

15. Ja radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņa pagarināšanas brīdī komersantam Lietošanas atļaujas termiņš ir īsāks par Regulatora piešķirto radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņu, Regulators nosaka specifiskus lietošanas tiesību nosacījumus – prasības attiecībā uz radiofrekvenču spektra efektīvu izmantošanu un pārklājuma nodrošināšanu, radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību darbības termiņu.

16. Regulators radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņu pagarina atbilstoši Ministru kabineta noteiktajam iedalījumam radiosakaru veidiem un radiosakaru sistēmām.

17. Regulators radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņu pagarina un nosaka specifiskus lietošanas tiesību nosacījumus, izvērtējot komersanta pieprasījumu par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņa pagarināšanu un citus faktiskos apstākļus, kā arī saskaņā ar Ministru kabineta noteikto termiņu attiecīgās radiofrekvenču spektra joslas izmantošanai noteiktiem radiosakaru veidiem un radiosakaru sistēmām, bet ne ilgāk par 10 gadiem.

IV. Radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību anulēšana

18. Ja komersants atsakās no tam piešķirto radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību daļējas vai pilnīgas tālākas izmantošanas, komersants ne vēlāk kā 30 dienas pirms tas pārstāj izmantot piešķirtās radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības iesniedz Regulatorā šo noteikumu 2.punktā noteikto pieprasījumu radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību anulēšanai (3.pielikums).

19. Regulators pēc savas iniciatīvas anulē komersantam piešķirtās radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības, ja saskaņā ar normatīvajiem aktiem komersants ir izslēgts no elektronisko sakaru komersantu saraksta.

20.  Regulators pēc savas iniciatīvas var anulēt komersantam piešķirtās radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības, ja ir vismaz viens no šādiem apstākļiem:

20.1. komersants nav ievērojis normatīvos aktus, Regulatora pieņemtos lēmumus un izdotos administratīvos aktus, tai skaitā Regulatora noteiktos specifiskos radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību nosacījumus, vai arī pārkāpums nav novērsts Regulatora noteiktajā termiņā;

20.2. komersants nav ievērojis radioiekārtu lietošanas noteikumus, vai arī pārkāpums nav novērsts Elektronisko sakaru direkcijas noteiktajā termiņā;

20.3. komersantam radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņā nav spēkā esoša Lietošanas atļauja;

20.4. komersantam Regulators ir pārtraucis darbību elektronisko sakaru pakalpojumu sniegšanā un elektronisko sakaru tīklu nodrošināšanā, atņemot tiesības sniegt elektronisko sakaru pakalpojumus un nodrošināt elektronisko sakaru tīklu;

20.5. komersants nav uzsācis tam piešķirto radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību izmantošanu Regulatora noteiktajā termiņā;

20.6. komersantam radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības ir piešķirtas pēc pieprasījuma un komersants nav uzsācis tam piešķirto radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību izmantošanu viena gada laikā no radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanas brīža. Šis apstāklis neattiecas uz radiofrekvenču spektra joslu, kuru Ministru kabinets ir noteicis izmantot kā pagaidu līnijas skaņas un video SAP/SAB1 (ieskaitot ENG/OB2).

V. Radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību tālāknodošana

21. Komersants nevar tālāknodot radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības uz tām Ministru kabineta noteiktajām radiofrekvenču spektra joslām, kuru efektīvas izmantošanas labad ir nepieciešams ierobežot radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanu elektronisko sakaru nozarē, izņemot gadījumus, kad komersants šāda radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības ir ieguvis Regulatora rīkotajā izsolē un izsoles nolikums paredz radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību tālāknodošanu.

22. Lai tālāknodotu Regulatora piešķirtās radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības, komersants Regulatorā iesniedz šo noteikumu 2.punktā noteikto pieprasījumu radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību tālāknodošanai (4.pielikums), tam pievienojot komersanta, kuram ir paredzēts tālāknodot radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības, rakstveida apliecinājuma oriģinālu par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību saņemšanu tālāknodošanas kārtībā un Regulators var lemt par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību tālaknodošanu.

23. Radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības nevar tālāknodod komersantam, kuram Regulators atteicis pagarināt radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņu, pamatojoties uz to, ka komersants nav izpildījis 14.1.–14.4.apakšpunktu prasības vai anulējis radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības saskaņā ar šo noteikumu 20.1.–20.6.apakšpunktu.

24. Par tālāknodoto radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību izmantošanu atbilstoši Ministru kabineta noteiktajam iedalījumam radiosakaru veidiem un radiosakaru sistēmām un citu pienākumu un saistību izpildi atbild komersants, kuram ir tālāknodotas radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības.

VI. Noslēguma jautājumi

25. Atzīt par spēku zaudējušiem Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas Noteikumus par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesībām, kas apstiprināti ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2009.gada 1.jūlija lēmumu Nr.192 (Latvijas Vēstnesis, 2009, 105.nr.).

26. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.


1 SAB/SAP – apraides palīgdienests, palīgdienests apraides programmu veidošanai

2 ENG/OB – elektroniska ziņu vākšana, ārpusstudijas apraide

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. I.Zariņš

 



1.pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2010.gada 24.marta lēmumam Nr.1/5

Pieprasījums radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību piešķiršanai

1. Informācija par komersantu:

1.1. Komersanta nosaukums

1.2. Vienotais reģistrācijas numurs

2. Informācija par plānoto radiofrekvenču spektra lietošanu:

2.1. Radiofrekvenču spektra lietošanas nolūks (radiosakaru veids, tehnoloģija)

2.2. Radiofrekvenču spektra lietošanas nepieciešamības pamatojums

2.3 Plānotā radiofrekvenču spektra lietošanas teritorija

2.4. Radiofrekvenču spektra lietošanas sākums (gads) un periods

2.5. Pieprasāmā radiofrekvenču spektra josla no _________ MHz līdz __________MHz

3. Informācija par citu piešķirto radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību izmantošanu (saņemtās radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas, to izsniegšanas datums, raidošo staciju uzstādīšanas vietas, darbības zonas - karte).

4. Cita svarīga informācija: (papildu informācija, ko komersants iesniedz pēc paša vēlēšanās).

Datums _________________

Persona, kura tiesīga pārstāvēt komersantu  
 

/paraksts un tā atšifrējums/

   

/sagatavotāja vārds, uzvārds/

 
   

Tālrunis______________

e-pasts_______________

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. I.Zariņš

 



2.pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2010.gada 24.marta lēmumam Nr.1/5

Pieprasījums radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņa pagarināšanai

1. Informācija par komersantu:

1.1. Komersanta nosaukums

1.2. Vienotais reģistrācijas numurs

2. Radiofrekvenču spektra lietošana:

2.1. Faktiski izmantotā radiofrekvenču spektra josla no ________ MHz līdz __________MHz un teritorija

2.2. Neizmantotā radiofrekvenču spektra josla no _________ MHz līdz __________MHz

un teritorija

2.3. Piešķirtā radiofrekvenču spektra neizmantošanas iemesli

2.4. Piešķirtā radiofrekvenču spektra lietošanas nolūks un izmantotā tehnoloģija

3. Informācija par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņa pagarināšanu:

3.1. Radiofrekvenču spektra josla no _________MHz līdz _________MHz, kuru lietošanas tiesību termiņu komersants lūdz pagarināt

3.2. Teritorija, kurā nepieciešams pagarināt radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņu

3.3. Laika periods uz kādu nepieciešams pagarināt radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņu

3.4. Piešķirto radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību termiņa pagarināšanas nepieciešamības pamatojums, norādot radiosakaru veidu un izmantojamo tehnoloģiju

4. Informācija par citu piešķirto radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību izmantošanu (saņemtās radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas, to izsniegšanas datums, raidošo staciju uzstādīšanas vietas, darbības zonas – karte).

5. Cita svarīga informācija: (papildu informācija, ko komersants iesniedz pēc paša vēlēšanās).

Datums _________________

Persona, kura tiesīga pārstāvēt komersantu  
 

/paraksts un tā atšifrējums/

   

/sagatavotāja vārds, uzvārds/

 
   

Tālrunis______________

e-pasts_______________

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. I.Zariņš

 



3.pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2010.gada 24.marta lēmumam Nr.1/5

Pieprasījums radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību anulēšanai

1. Informācija par komersantu:

1.1. Komersanta nosaukums

1.2. Vienotais reģistrācijas numurs

2. Informācija par anulējamām radiofrekvenču spektra lietošanas tiesībām:

2.1. Radiofrekvenču spektra joslas no_______MHz līdz _______MHz lietošanas tiesības un teritorija, kurā lūdz anulēt

2.2. Plānotais radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību anulēšanas datums

3. Informācija par citu piešķirto radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību izmantošanu (saņemtās radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas, to izsniegšanas datums, raidošo staciju uzstādīšanas vietas, darbības zonas - karte).

4. Cita svarīga informācija: (papildu informācija, ko komersants iesniedz pēc paša vēlēšanās).

Datums _________________

Persona, kura tiesīga pārstāvēt komersantu  
 

/paraksts un tā atšifrējums/

   

/sagatavotāja vārds, uzvārds/

 
   

Tālrunis______________

e-pasts_______________

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. I.Zariņš

 



4.pielikums
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas
2010.gada 24.marta lēmumam Nr.1/5

Pieprasījums radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību tālāknodošanai

1. Informācija par komersantu, kuram Regulators ir piešķīris radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības:

1.1. Komersanta nosaukums

1.2. Vienotais reģistrācijas numurs

2. Informācija par komersantu, kuram ir paredzēts tālāknodot radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības:

2.1. Komersanta nosaukums

2.2. Vienotais reģistrācijas numurs

3. Radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību tālāknodošanas pamatojums.

4. Informācija par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesībām, kuras plānots tālāknodot:

4.1. Radiofrekvenču spektra josla no _____MHz līdz _____MHz, uz kuru piešķirtas lietošanas tiesības

4.2. Radiofrekvenču spektra lietošana

4.2.1. Faktiski izmantotā radiofrekvenču spektra josla no ________ MHz līdz _________MHz un teritorija _________.

4.2.2. Neizmantotā radiofrekvenču spektra josla no _________ MHz līdz __________MHz

un teritorija _____________

4.2.3. Piešķirtās radiofrekvenču spektra joslas neizmantošanas iemesli.

4.2.4. Piešķirtās radiofrekvenču spektra joslas lietošanas nolūks un izmantotā tehnoloģija ________________.

5. Informācija par plānoto radiofrekvenču spektra joslas lietošanu pēc tālāknodošanas:

5.1. Radiofrekvenču spektra joslas lietošanas nolūks (radiosakaru veids, tehnoloģija)

5.2. Radiofrekvenču spektra joslas lietošanas nepieciešamības pamatojums

5.3. Plānotās radiofrekvenču spektra joslas lietošanas teritorija

5.4. Radiofrekvenču spektra joslas lietošanas sākums (gads) un periods

5.5. Tālāknododamā radiofrekvenču spektra josla no _________ MHz līdz __________MHz

6. Informācija par citu piešķirto radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību izmantošanu (saņemtās radiofrekvences piešķīruma lietošanas atļaujas, to izsniegšanas datums, raidošo staciju uzstādīšanas vietas, darbības zonas - karte).

7. Cita svarīga informācija: (papildu informācija, ko komersants iesniedz pēc pašu vēlēšanās).

Pielikumā: Komersanta, kuram ir paredzēts tālāknodot radiofrekvenču spektra lietošanas tiesības, rakstveida apliecinājuma oriģināls par radiofrekvenču spektra lietošanas tiesību saņemšanu tālāknodošanas kārtībā uz __ lapām.

Datums _________________

Persona, kura tiesīga pārstāvēt komersantu  
 

/paraksts un tā atšifrējums/

   

/sagatavotāja vārds, uzvārds/

 
   

Tālrunis______________

e-pasts_______________

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes priekšsēdētāja p.i. I.Zariņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!