• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents Guntis Ulmanis: Šogad ir sācies mierīgs, mērķtiecīgs darbs Intervija Latvijas Radio vakar, 11.janvārī, raidījumā "Pusdiena", pulksten 12.35. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.01.1999., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20741

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents Guntis Ulmanis: Šogad ir sācies mierīgs, mērķtiecīgs darbs (Turpinājums no 1.lpp.)

Vēl šajā numurā

12.01.1999., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valstsvīru domas

Valsts prezidents Guntis Ulmanis:

"Šogad ir sācies mierīgs, mērķtiecīgs darbs"

Intervija Latvijas Radio vakar, 11.janvārī, raidījumā "Pusdiena", pulksten 12.35

Šogad pirmo reizi "Pusdienas" studijā ir Valsts prezidents Guntis Ulmanis, labdien Ulmaņa kungs !

G.Ulmanis: — Labdien jaunajā gadā visiem!

Laimīgu jums šo gadu, un kā jums personiski tas ir sācies?

G.Ulmanis : — Es domāju, ka valsts kopumā un reizē ar to arī prezidents ir uzsākuši tā ļoti mierīgi, mērķtiecīgi šo jauno gadu. Atšķirībā no iepriekšējiem pieciem šis jaunais gads bija, manuprāt, daudz klusāks, mierīgāks un bez tādiem nevajadzīgiem asumiem un konfliktiem, un, manuprāt, pēc tikšanās ar Krištopana kungu es varu teikt, ka arī valdība ir uzsākusi mierīgu, mērķtiecīgu darbu, ļoti apdomātu, ļoti izsvērtu, un es ceru, ka šīs īpašības tā nepazaudēs visa gada laikā.

Jā, un tomēr valdībai šis ir saspringts laiks, varbūt arī zināmu pārbaudījumu laiks, es domāju šeit budžetu, kuru šodien ir atbalstījusi valdību veidojošo Saeimas frakciju koalīcijas padome. Un premjers šodien iepazīstinās arī jūs ar šo projektu, cik es saprotu .

G.Ulmanis: — Jā, mēs šodien tiksimies ar finansu ministru dienas nogalē pēc valdības sēdes, un es gribu teikt, ja Finansu ministrijas priekšgalā ir tāds pieredzējis politiķis un arī ekonomists, finansists kā Godmaņa kungs, domāju, ka budžets varētu tikt sastādīts arī samērā veiksmīgi. Protams, mazlietiņ nepatīkamāk ir tas, ka tas prasa laiku, un acīmredzot tikai februāra beigās šis budžets varētu tikt apstiprināts. Bet nu tādas ir vēlēšanu gada īpatnības, un ar to mums jārēķinās.

Vai būs kādas speciālas jūsu rekomendācijas vēl pirms balsojuma Saeimā?

G.Ulmanis : — Es runāšu šodien ar Godmaņa kungu par trim jautājumiem — par bērnu pabalstiem, par izglītības finansēšanu, skolotāju algām, runāšu par Aizsardzības ministrijas budžetu. Taču budžeta palielināšana vai samazināšana un iejaukšanās budžeta detaļās nav prezidenta kompetencē, un prezidents budžeta lēmumus nevar nekādā veidā ietekmēt, dodot atpakaļ parlamentā pieņemtos lēmumus par budžetu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!