• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropadome: Par Eiropas izaugsmi, situāciju Grieķijā un klimata pārmaiņām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.03.2010., Nr. 50 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207367

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES lauksaimniecības stratēģiju pēc 2020.gada

Vēl šajā numurā

30.03.2010., Nr. 50

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropadome: Par Eiropas izaugsmi, situāciju Grieķijā un klimata pārmaiņām


Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (otrajā rindā piektais no labās) kopā ar citu dalībvalstu un Eiropas Savienības amatpersonām
Foto: EK Audiovizuālā bibliotēka

25. un 26.martā Briselē notika Eiropadomes sanāksme, kurā Latviju pārstāvēja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Eiropadomes darba kārtībā bija debates par stratēģiju “ES 2020 – izaugsmei un nodarbinātībai”, situāciju Grieķijā, kā arī diskusijas par darbu pie klimata pārmaiņu politikas pēc Kopenhāgenas klimata konferences un Eiropas finanšu uzraudzības sistēmu nozīmi.

Eiropadomē notika plašas diskusijas par stratēģiju “ES 2020”, tās darbības ietvaru, līdz 2020.gadam sasniedzamajiem kvantitatīvajiem mērķiem, to noteikšanu nacionālā līmenī, kā arī stratēģijas ieviešanas un uzraudzības mehānismiem. Latvija uzsvēra nepieciešamību turpināt aktīvi strādāt pie ekonomisko atšķirību samazināšanas starp ES dalībvalstīm. Svarīgākie instrumenti šajā procesā ir ES kohēzijas politika un Eiropas Savienības konkurētspējas palielināšana. V.Dombrovskis aicināja pievērst īpašu uzmanību tādiem jautājumiem kā infrastruktūra, ES iekšējais tirgus un uzņēmējdarbības vide. Latvija aicināja turpināt analizēt jautājumu par sociālās iekļaušanas veicināšanu. Stratēģiju plānots apstiprināt 17.jūnija Eiropadomē.

Eirozonas līderu starpā tika panākta vienošanās par atbalsta paketi Grieķijai, kas paredz divpusējos aizdevumus no eirozonas valstīm un Starptautiskā Valūtas fonda palīdzību.

Īpaša uzmanība Eiropadomes ietvaros tika pievērsta jautājumam par koordinētu un pakāpenisku valsts atbalsta pasākumu pārtraukšanu krīzes skartajās jomās, lai novērstu tirgus konkurences izkropļošanu un atjaunotu normālu tirgus funkcionēšanu. Valsts atbalsta pārtraukšana veido pamatu ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanai un “ES 2020” stratēģijas īstenošanai.

Eiropadomē notika diskusijas par ES turpmāko rīcību pēc Kopenhāgenas klimata konferences, īpašu uzmanību pievēršot starptautiskajām sarunām un ES attiecībām ar stratēģiskajiem partneriem.

Eiropadomē tika pieņemta arī ES Iekšējās drošības stratēģija un par Eiropas Centrālās bankas viceprezidentu apstiprināts portugālis Vitors Konstansiu.

Sanāksmē V.Dombrovskis lūdza kolēģu atbalstu BEREC (Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestāde) biroja izvietošanai Rīgā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!