• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aicinot skolās mācību stundu veltīt 4. Maijam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2010., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207201

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.03.2010., Nr. 49

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aicinot skolās mācību stundu veltīt 4. Maijam

25.martā, tiekoties ar izglītības un zinātnes ministri Tatjanu Koķi, Valsts prezidents aicināja mudināt izglītības iestādes visā Latvijā veltīt vismaz vienu mācību stundu 4.maija notikumiem. Savu aicinājumu Valsts prezidents paudis arī izglītības un zinātnes ministrei nosūtītajā oficiālajā vēstulē.

Vēstulē V.Zatlers norāda, ka notikumi pirms 20 gadiem, “kas aizsāka Latvijas valsts atjaunošanu, mainīja ikviena Latvijas cilvēka dzīvi. Neatkarības atgūšana bija un turpina būt visas Latvijas tautas uzvara, cilvēku vienotības un pilsoniskās gribas augstākais apliecinājums. 1990.gada 4.maijs bija Latvijas reālās valstiskās neatkarības atjaunošanas procesa pagrieziena punkts, un daudzu cilvēku līdzdarbošanās, spēja saliedēties kopēja mērķa labā un spēja pārvarēt grūtības ir Trešās atmodas vērtības, kuras mums ir svarīgi šobrīd atcerēties”.

“Jaunajai paaudzei nav savu atmiņu par šo trauksmaino laiku, viņiem tā ir vēsture. Un vēstures zināšanas ir pamats, lai jaunieši novērtētu Latvijas neatkarības ceļu, brīvības cenu un nozīmi. Tāpēc, gatavojoties Neatkarības atjaunošanas 20.gadadienai, aicinu Izglītības un zinātnes ministriju sekmēt Latvijas jaunatnes zināšanas un izpratni par 1990.gada 4.maija notikumu vēsturisko nozīmību, mudinot izglītības iestādes visā Latvijā veltīt vismaz vienu mācību stundu 4.maija notikumiem,” raksta Valsts prezidents.

V.Zatlers rosina skolēnus projektu nedēļas un citu pētniecisko darbu ietvaros apzināt tos Augstākās padomes deputātus, kuri nākuši no viņu novada vai reģiona, lai veicinātu padziļinātu vēstures un Trešās atmodas laika notikumu izpratni. Tas ir būtiski, jo Latvijas neatkarības atjaunošanai savu roku un sirds degsmi pielika daudzi cilvēki un šā gada 4.maija svētku uzdevums ir pateikt paldies tiem, kuri aktīvi iestājās par Latviju kā neatkarīgu valsti.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!