• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par Latvijas ārpolitisko uzdevumu nepārtrauktību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.03.2010., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207024

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrs: Par ES kopējās lauksaimniecības politiku

Vēl šajā numurā

24.03.2010., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par Latvijas ārpolitisko uzdevumu nepārtrauktību

23.martā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas ekspertu grupas pārstāvjiem Marī Žervē-Vidrikēru no Kanādas, Hansu Frīdrihu fon Plocu no Vācijas un Aivi Roni, kurš pārstāv Baltijas valstis.

Tikšanās laikā ārlietu ministrs M.Riekstiņš skaidri uzsvēra, ka, neraugoties uz iekšpolitiskajām norisēm un potenciāli jauna ārlietu ministra nākšanu amatā, Latvijas ārpolitiskie uzdevumi un mērķi paliks nemainīgi, tostarp attiecībā uz Latvijas interesēm saistībā ar jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas izstrādi.

“NATO, tāpat kā Eiropas Savienības ietvaros, ir svarīgi veicināt padziļinātu politisku diskusiju par stratēģiski svarīgiem jautājumiem, tai skaitā par attiecībām ar partnervalstīm un globālajiem spēlētājiem. Vienlaikus ir būtiski apzināties NATO lomu mainīgajā drošības vidē, identificējot nepieciešamās reformas alianses ietvaros, lai nodrošinātu rīcībspēju atbilstoši jaunajiem izaicinājumiem,” sarunā ar ekspertiem norādīja M.Riekstiņš.

Latvijas apmeklējuma laikā ekspertiem plānotas tikšanās arī ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru, aizsardzības ministru Imantu Lieģi, kā arī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas un Ārlietu komisiju deputātiem un citām amatpersonām. Eksperti piedalīsies arī Ārlietu ministrijas un Latvijas Transatlantiskās organizācijas kopīgi rīkotā publiskā diskusijā par drošības politikas jautājumiem Rīgas Stradiņa universitātē.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!