• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Vadības partnerības deleģēšanas līgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2010., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206946

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par nodokļu sistēmas attīstības pamatnostādnēm

Vēl šajā numurā

23.03.2010., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Vadības partnerības deleģēšanas līgumu

19.martā Rīgā tika parakstīts Vadības partnerības deleģēšanas līgums starp Eiropas Komisiju un Latvijas Ārlietu ministriju. Deleģēšanas līgums ļaus realizēt ar Eiropas Savienību saistītus komunikācijas projektus, ik gadu šim mērķim saņemot līdz 200 000 eiro no Eiropas Komisijas budžeta.

Līgumu Eiropas Komisijas vārdā parakstīja Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca un Ārlietu ministrijas vārdā – valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Ivars Pundurs.

Par vadības partnerību dēvētās EK, Eiropas Parlamenta un dalībvalsts sadarbības formas mērķis ir veicināt iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu ES komunikācijas politiku, ko īsteno pati dalībvalsts.

Deleģēšanas līguma neatņemama sastāvdaļa ir vadības partnerības komunikāciju plāns, un tas 2010.gadā paredz projektu īstenošanu sabiedrības līdzdalības un informēšanas jomā, kā arī publiskas aktivitātes saistībā ar Eiropas nedēļu un Eiropas gadu cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību. Par aktivitāšu plānu vienojušās visas iesaistītās puses – Latvija, Eiropas Komisija un Eiropas Parlaments.

Šobrīd vadības partnerības sadarbības formu izmanto vairums ES dalībvalstu – Vācija, Austrija, Portugāle, Slovēnija, tādējādi īstenojot daudzveidīgas aktivitātes iedzīvotāju informēšanai par ES jautājumiem.

EK vadības partnerības aktivitātes finansē 100% apmērā, Latvijas puse ir atbildīga par administratīvās kapacitātes nodrošināšanu komunikācijas aktivitāšu ieviešanai. Par starpniekinstitūciju vadības partnerības īstenošanā nozīmēta Ārlietu ministrija.

Ar 2010.gada 1.janvāri Ārlietu ministrija ir pārņēmusi no Valsts kancelejas iedzīvotāju informēšanas par Eiropas Savienības jautājumiem koordinēšanas funkciju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!