• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.03.2010., Nr. 46 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206907

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par pašvaldībām"

Vēl šajā numurā

23.03.2010., Nr. 46

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 17.martā tikās ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Paskālu Fjeskī, kurš bija ieradies atvadu vizītē. Tiekoties pārrunāti abu valstu parlamentārie kontakti, kā arī iespējas veicināt ekonomisko sadarbību.

Tikšanās gaitā Saeimas priekšsēdētājs pateicās P.Fjeskī par personīgo ieguldījumu Latvijas un Francijas divpusējo attiecību stiprināšanā. “Jūsu pilnvaru laikā jau tā labās attiecības ar Franciju kļuvušas vēl stiprākas, un man prieks, ka īpaši aktīva veidojusies sadarbība tieši parlamentārā līmenī,” teica G.Daudze.

Kā vienu no galvenajiem notikumiem abu valstu parlamentu sadarbībā Saeimas priekšsēdētājs minēja Baltijas Ceļa 20.gadadienai veltīto semināru, kas pagājušā gada septembrī ar Francijas Republikas Senāta atbalstu tika rīkots Francijas parlamentā.

Tāpat ļoti nozīmīga bija arī Francijas Senāta Francijas un Baltijas draudzības grupas deputātu delegācijas viesošanās Saeimā pagājušajā gadā, norādīja G.Daudze. “Ceru, ka aktīvie parlamentārie kontakti stimulēs arī abu valstu ekonomisko sadarbību,” teica Saeimas priekšsēdētājs.

Puses bija vienisprātis, ka abu valstu aktīvajiem ekonomiskajiem kontaktiem ir labs izaugsmes potenciāls. 2009.gadā Latvija uz Franciju eksportēja preces 67 miljonu eiro apmērā, kas Franciju padara par 14.lielāko mūsu valsts eksporta tirgu. Savukārt imports no Francijas pagājušajā gadā sasniedza 108 miljonus eiro.

Vēstnieks sarunas gaitā apliecināja abu valstu ekonomisko sakaru izaugsmes perspektīvu. “Uzskatu, ka šis ir īpaši piemērots laiks Francijas uzņēmumiem investēt un ienākt Latvijas tirgū,” uzsvēra P.Fjeskī.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!