• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lietpratēja papildus informācija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.1996., Nr. 74/75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206894

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministra atbildes

Vēl šajā numurā

30.04.1996., Nr. 74/75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lietpratēja
papildus informācija

Sakarā ar labklājības ministra Vladimira Makarova rīkojumu “Par pensiju apmēra palielināšanu” lūdzām Sociālās apdrošināšanas departamenta Pensiju nodaļas vadītāju Lilitu Veldi sniegt detalizētāku komentāru.

— Saskaņā ar likuma “Par valsts pensijām” pārejas noteikumu 15.punktu līdz 2000.gadam valsts pensijas pārskatāmas ik pēc pusgada, ņemot vērā patēriņa cenu pieauguma indeksu. Tāpēc ar šā gada 1.maiju notiks pensiju pārrēķināšana, ņemot vērā patēriņa cenu pieauguma indeksu posmā no 1996.gada janvāra līdz 1996.gada martam. Šajā laikā indeksa pieaugums bijis 6,9 procenti.

Pensiju indeksācijas rezultātā valsts pensijas palielināsies vidēji par 2,54 latiem. Tas nenozīmē, ka pie katras pensijas tiks pieskaitīti 2,54 lati. Tas ir vidējais pensiju pieauguma rādītājs — vieniem var būt nedaudz vairāk, otriem nedaudz mazāk.

Es gribu vēl pieminēt, ka nupat tika pieņemti grozījumi likumā par valsts pensijām. Saskaņā ar šiem grozījumiem ir paredzēts arī politiski represētajām personām agrāk piešķirto invaliditātes pensiju (bez piemaksas) indeksēt ar 1996.gada 1.maiju, lietojot koeficientu 1,1. Aptuveni rēķinot viņu pensijas varētu palielināties vidēji par 4 latiem.

Protams, pensiju palielinājuma apmērs nav liels, bet, kā visiem zināms, pensionāriem katrs santīms ir no svara.

Vairis Ozols,
LV” iekšpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!