• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par R.Graubes kandidatūru NBS komandiera amatam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2010., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206832

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par studiju un studējošo kredītu izsniedzējbanku

Vēl šajā numurā

19.03.2010., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par R.Graubes kandidatūru NBS komandiera amatam


Foto: Gatis Dieziņš, RJC

Aizsardzības nozares augstākās amatpersonas augstu vērtē Latvijas Valsts prezidenta, Valsts bruņotā spēka augstākā vadoņa Valda Zatlera izvirzīto kandidatūru – brigādes ģenerāli Raimondu Graubi – Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera amatam.

“Raimonds Graube jau iepriekš ir veiksmīgi apliecinājis savas profesionālās spējas komandiera amatā, tāpēc esmu pārliecināts, ka arī šajā pārmaiņu pilnajā laikā viņš atbildīgi un sekmīgi spēs pildīt bruņoto spēku komandiera pienākumus,” norāda aizsardzības ministrs Imants Lieģis, īpaši atzīmējot brigādes ģenerāļa Raimonda Graubes (attēlā) militāro izglītību un pieredzi.

R.Graube militāro izglītību ir ieguvis ASV Nacionālās aizsardzības universitātē un Lielbritānijas Apvienoto spēku un štāba koledžā.

Arī NBS komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs ir pozitīvi novērtējis R.Graubes kandidatūru šim amatam. “Esmu rekomendējis brigādes ģenerāli R.Graubi aizsardzības ministram kā nākamo komandieri. Šajā laikā viņš, pildot militārā pārstāvja NATO un vēlāk Aizsardzības ministrijas izpildsekretāra pienākumus, pierādīja sevi kā profesionāls virsnieks, labi pārzinošs situāciju bruņotajos spēkos un NATO. Balstoties uz savu pieredzi un zināšanām, viņš pieņem pareizus lēmumus, spēj tos aizstāvēt un īstenot. R.Graubem ir redzējums par bruņoto spēku nākotni, to lomu valsts aizsardzībā, kā arī par nepieciešamajiem uzlabojumiem karavīru apmācībā un sadzīvē. Esmu pārliecināts, ka pie atbilstoša nodrošinājuma viņš spēs realizēt savas ieceres komandiera amatā,” uzsver J.Maklakovs.

Šobrīd R. Graube pilda AM izpildsekretāra pienākumus militāro spēju attīstības jautājumos. Pirms tam bijis Latvijas militārais pārstāvis NATO, divus gadus pildījis AM NATO integrācijas izpildsekretāra amata pienākumus un četrus gadus – NBS komandieris.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!