• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atkritumu apsaimniekošanas sistēmu nākotnē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.03.2010., Nr. 45 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206822

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par rezolūciju Tautas partijas ministriem

Vēl šajā numurā

19.03.2010., Nr. 45

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atkritumu apsaimniekošanas sistēmu nākotnē

17.martā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Vides ministrijas pārstāvji tikās ar Latvijas dzērienu industrijas pārstāvjiem, lai uzklausītu industrijas pārstāvju viedokli par plānoto vienreiz lietojamā iepakojuma depozīta sistēmas ieviešanas ietekmi uz dzērienu industriju Latvijā.

Latvijas Alus darītāju asociācijas vadītāja un AS “Aldaris” valdes priekšsēdētāja Ināra Šure iepazīstināja Ministru prezidentu ar nozares uzdevumā veikto starptautiskās auditorkompānijas “PriceWaterhouseCoopers” pētījumu, kurā salīdzināta depozīta sistēmas vienreiz lietojamam dzērienu iepakojumam (PET & skārdenes) darbības ietekme uz patērētāju un nozari kopumā un pašreiz pastāvošo konteineru jeb šķirotās atkritumu vākšanas sistēmu. Kā apliecina pētījums, tad, ieviešot Latvijā depozīta sistēmu vienreiz lietojamam dzērienu iepakojumam (PET & skārdenes), industrijai tiks uzliktas papildu izmaksas vairāk nekā 9 miljoni latu ik gadu, kas tādējādi pilnībā gulsies uz gala patērētāja izdevumiem. Kā arī papildus sākotnējās investīcijas minētās sistēmas izveidē vēl deviņu miljonu latu apjomā.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis norādīja, ka nozares pārstāvju izteiktie argumenti ir vērā ņemami no finansiālajiem aspektiem un tie papildus jāizvērtē, lai Latvijā turpmāk darbotos ekonomiski izdevīgākā un arī efektīvākā atkritumu apsaimniekošanas sistēma.

Vides ministrijai uzdots papildus sagatavot finanšu plānus par Latvijā darbojošos konteineru jeb šķirotās atkritumu vākšanas sistēmu un plānoto depozīta sistēmu, izvērtējot dzērienu industrijas pārstāvju sniegto pētījumu, kā arī citu nepieciešamo informāciju.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikšanās nobeigumā uzsvēra, ka, saņemot nepieciešamos aprēķinus un informāciju, aicinās uz tikšanos nozares pārstāvjus, lai gūtu pārliecību, ka sagatavotie priekšlikumi, pirms tālāka jautājuma izskatīšanas un lēmuma pieņemšanas Ministru kabinetā, apmierina gan industrijas pārstāvjus, gan patērētājus, gan vides aizsardzības intereses.

Uz tikšanos bija ieradušies Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas izpilddirektors Noris Krūzītis, Latvijas Alus darītāju savienības, kas pārstāv mazās alus darītavas, izpilddirektors Pēteris Liniņš, Latvijas Alus darītāju savienības valdes loceklis, “Bauskas alus” valdes priekšsēdētājs Vladimirs Barskovs, Latvijas Alus darītāju asociācijas valdes priekšsēdētāja Ināra Šure, AS “Cēsu alus” valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone-Zatlere, Latvijas Bezalkoholisko dzērienu uzņēmēju asociācijas pārstāve Inese Lielpinka, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle, SIA “Cido Grupa” valdes loceklis Leo Sorensens, AS “Aldaris” izpilddirektors Tomass Panteli.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!