• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preses īssaietā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2010., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206734

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

18.03.2010., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Preses īssaietā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Labdien, cienījamie žurnālisti! Ir pabeigtas konsultācijas ar piecu partiju vadītājiem, kas veido valdības koalīciju. Esmu nonācis pie secinājuma, ka visas partijas ir gatavas runāt par neatliekamiem darbiem līdz vēlēšanām un arī veidot kopīgu valdības programmu par neatliekamiem darbiem līdz vēlēšanām. Visas partijas ir apņēmušās strādāt valsts labā. Mans vēlējums būtu izbeigt arī savstarpēju apsaukāšanos, ultimātus, jo tie nepalīdz valdības darbā. No partijām esmu saņēmis apņēmību strādāt valdībā līdz vēlēšanām, strādāt ar pilnu atdevi Ministru prezidenta Valda Dombrovska vadībā. No savas puses es, protams, atbalstīšu šo valdību, politisko stabilitāti valstī līdz vēlēšanām ar visiem līdzekļiem, kas ir manā rīcībā.

Jautājums: Vai arī Tautas partija ir šo partiju vidū, kas ir gatavas strādāt Dombrovska valdībā līdz vēlēšanām?

V.Zatlers: Tautas partija ir nākusi ar saviem priekšlikumiem, kādai būtu jābūt valdības rīcības programmai līdz vēlēšanām. Un pārējās četras valdības partijas ir gatavas diskutēt par šiem jautājumiem un tiešām dažu nedēļu laikā, varbūt pat divu nedēļu laikā, sastādīt un iesniegt sabiedrībai savu rīcības plānu gan par šiem priekšlikumiem, gan arī par pārējiem priekšlikumiem, kas ir pārējām partijām.

Jautājums: Vai, jūsuprāt, Tautas partija veicina vai destabilizē valdības darbu?

Valsts prezidents Valdis Zatlers: Tautas partija īsteno savu partijas kursu. Katrā ziņā es būtu ļoti priecīgs, ja šis Tautas partijas kurss būtu veltīts veiksmīgam, izlēmīgam valdības darbam, ne tikai savas partijas īslaicīgām politiskām interesēm.

Jautājums: Zatlera kungs, vai, jūsuprāt, Dombrovska kungs šajā laikā, ņemot vērā strīdus starp “Jauno laiku” un Tautas partiju, ir pietiekami daudz darījis, lai veicinātu un noturētu stabilitāti valdībā? Jo jums Tautas partija saka, ka viņi atbalstīs un turpinās strādāt valdībā, tomēr presē viņi pieļauj, ka varētu strādāt opozīcijā.

V.Zatlers: Tas, protams, ir jautājums, kas jāizšķir pašai Tautas partijai. Jūs varēsit to pajautāt arī Ministru prezidentam. Šobrīd ir svarīgi, ka valdība ir izlēmīga, valdība ir gatava strādāt līdz vēlēšanām, ka valdība turpina ekonomikas atveseļošanas programmu, kas ir pieņemta, un nav nekādas raustīšanās vai arī atkāpšanās no kursa, ko valdība ir uzņēmusi. Līdz ar to tas nozīmē gan skaidru nodokļu politiku, gan skaidrību budžeta veidošanas procesā, gan arī savu starptautisko saistību pildīšanu. Šī valdība ir gatava šo kursu īstenot līdz vēlēšanām. Un Ministru prezidents Dombrovskis arī ir gatavs to īstenot līdz vēlēšanām.

Jautājums: Jūs jau sākāt runāt par to, ka Tautas partijas rīcībā, nosakot četrus punktus, kas būtībā jau ir valdības darbā iekļauti, tātad nav nekā tāda, kam varētu īsti būt pretrunas. Vai viņi, šādi ejot publiskajā telpā, nerīkojas destruktīvi un nerīkojas valsts labā?

V.Zatlers: Arī sabiedrība gaida no valdības ne tikai četrus punktus, kuri ir ļoti vispārināti, bet gaida zināmu rīcības plānu nākamajiem sešiem mēnešiem, lai arī sabiedrība justu stabilitāti, justu, ka valsts tiek vadīta, un viņi būtu pārliecināti par to, ka valdība aizstāv to intereses. Ir nepieciešams izvērstāks dokuments, ne tikai četri sausi punkti, kuri faktiski ļoti maz izsaka un ir ļoti dažādi interpretējami.


Valsts prezidenta preses dienesta preses īssaieta transkripts pēc Valsts prezidenta tikšanās ar Ministru prezidentu. Rīgas pilī 2010.gada 17.martā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!