• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par augstu Somijas valsts apbalvojumu publicistam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2010., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206732

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

18.03.2010., Nr. 44

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par augstu Somijas valsts apbalvojumu publicistam


Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Somijas prezidente Tarja Halonena piešķīrusi žurnālistam, publicistam Kārlem Veli-Jukam Rislaki (Kaarle Veli-Jukka Rislakki) Somijas Baltās Rozes ordeņa I šķiras Bruņinieka krustu. 16.martā Somijas vēstniece Latvijā Marja Sereniusa Somijas vēstniecības namā to pasniedza tā īpašniekam (augšējā attēlā).

Kārle Veli-Juka Rislaki (dz. 1945.gadā Kūsankoski) ir pazīstams žurnālists un publicists, kura darbi klajā nākuši gan Somijā, ASV, gan Latvijā. Viņa interešu lokā ir Somijas nesenā pagātne un Baltijas valstis. Latvijai veltītas grāmatas “Kur beidzas varavīksne” un “Maldināšana: Latvijas gadījums”. Latviešu valodā ir izdota arī grāmata “Somija, kluso slēpotāju zeme”.

Jauks papildinājums publicista darbam ir ilustrēts pētījums par somu komiksu varoņa Pekas Pūpē (Pekka Puupää – Peka Kokagalva) gaitām, kā arī politiskās karikatūras par Latvijas sabiedrību. 2010.gada rudenī Somijā tiks publicēta Jukas Rislaki grāmata “Atombumba, aukstais karš un Somija”.

Juka Rislaki ir strādājis par avīzes “Helsingin Sanomat” (Helsinku ziņas) ārzemju ziņu un svētdienas lappušu žurnālistu, kā arī Baltijas korespondentu. Tāpat viņš regulāri publicē politiskās karikatūras.

Kopš 2002.gada Juka Rislaki dzīvo Latvijā, Jūrmalā, ir brīvais žurnālists un publicists. Precējies ar latviešu rakstnieci un bijušo Latvijas vēstnieci Somijā Annu Žīguri (apakšējā attēlā).

Juka Rislaki arī līdz šim saņēmis prestižus apbalvojumus: Somijas Valsts balvu par sabiedrības informēšanu (1986), pētošo žurnālistu “Sniega lāpstas balvu” (1995), Latvijas Atzinības krusta ordeni (2009), viņš ir “Tieto-Finlandia” zinātniskās un mācību literatūras balvas nominants (1997) un citu atzinību saņēmējs.

Pēc Somijas vēstniecības informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!