• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par Latvijas iesaisti starptautiskās palīdzības sniegšanā Haiti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2010., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206608

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministre: Par Boloņas procesu kā ieguvumu augstākajai izglītībai

Vēl šajā numurā

16.03.2010., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par Latvijas iesaisti starptautiskās palīdzības sniegšanā Haiti

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš aicina Latvijas valdību sadarbībā ar privātā sektora pārstāvjiem izvērtēt iespējas palielināt Latvijas iesaisti starptautiskās sabiedrības centienos atbalstīt Haiti rekonstrukciju pēc postošās zemestrīces šajā Karību reģiona salā.

M.Riekstiņš norāda, ka 18.janvāra valdības ārkārtas sēdes lēmums atbalstīt 15 000 eiro piešķiršanu palīdzības sniegšanai Haiti zemestrīcē cietušajiem apliecināja Latvijas līdzdalību Eiropas Savienības dalībvalstu kopējos centienos sniegt humāno palīdzību uzreiz pēc zemestrīces. Piešķirtie līdzekļi tika pārskaitīti ANO Centrālajam ārkārtējās palīdzības fondam, ar kura starpniecību tika koordinēta Latvijas finansiālās palīdzības sniegšana Haiti iedzīvotājiem. “Ar gandarījumu jāatzīmē arī privātpersonu, nevalstisko organizāciju un atsevišķu Latvijas uzņēmēju brīvprātīgie ziedojumi šajā dabas stihijā cietušajiem,” norāda ārlietu ministrs M.Riekstiņš.

Vienlaikus Latvijas ārlietu ministrs atzīst, ka tobrīd vēl neviens neaptvēra traģisko postījumu apjomu un nepieciešamā rekonstrukcijas atbalsta apmērus. “Lai Haiti varētu veikt rekonstrukcijas un atjaunošanas darbus, ir nepieciešama ilgtermiņa starptautiskās sabiedrības palīdzība Haiti valdībai un iedzīvotājiem. Šajā sakarā vēlos aicināt Latvijas valdību sadarbībā ar privātā sektora pārstāvjiem meklēt risinājumus un iespējas turpmākam atbalstam Haiti,” uzsver M.Riekstiņš.

31.martā Ņujorkā Apvienoto Nāciju Organizācija un ASV sadarbībā ar Haiti valdību un ar Eiropas Savienības līdzdalību rīko starptautisku ministru līmeņa donoru konferenci, kuras mērķis ir mobilizēt atbalstu Haiti attīstības vajadzībām un apstiprināt gan starptautisko organizāciju, gan to dalībvalstu un citu partneru apņemšanos turpināt palīdzības sniegšanu Haiti.

12.janvārī Haiti piedzīvoja postošu zemestrīci, kuras rezultātā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku un valsts atrodas milzīgu izaicinājumu priekšā, lai spētu atjaunot tās infrastruktūru.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!