• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tikšanos ar Pasaules Bankas ekspertiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.03.2010., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206607

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tieslietu ministrs: Par gada laikā paveikto tieslietu ministra amatā

Vēl šajā numurā

16.03.2010., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tikšanos ar Pasaules Bankas ekspertiem

“Pasaules Bankas ekspertu izteiktais atbalsts veiktajām reformām veselības aprūpes nozarē ir viennozīmīgs – Latvija var kalpot citām valstīm par pozitīvu paraugu, kā bez vilcināšanās veikt tik būtisku nozares pārkārtošanu. Tas vēlreiz stiprina pārliecību, ka uzsāktās reformas jāturpina, lai iedzīvotājiem tiktu nodrošināta kvalitatīva veselības aprūpe,” pēc tikšanās, kuras laikā Pasaules Bankas direktors Centrāleiropas un Baltijas valstīs Pīters Harolds un Pasaules Bankas vadītājs Polijā un Baltijas valstīs Tomass Laursens tika iepazīstināti ar paveiktajām strukturālajām reformām, norāda veselības ministre Baiba Rozentāle. “Eksperti atzina, ka veselības nozares budžeta turpmāks samazinājums nav pieļaujams un absolūtos skaitļos finansējumam turpmākajos gados jābūt ne mazākam kā šajā gadā.”

Atgādinām, ka pagājušajā gadā veiktās strukturālās reformas rezultātā veselības aprūpes nozarē tika izveidota maza administrācija un precīzi definēts katras ārstniecības iestādes sniegtais medicīnisko pakalpojumu klāsts. Jau šobrīd Pasaules Bankas izvirzītās prasības, kas paredzēja būtiski samazināt slimnīcu un slimnīcu gultu skaitu, ir praktiski izpildītas, tādējādi finanšu līdzekļi tiek izlietoti maksimāli efektīvi. Vienlaikus jāatzīmē, ka esošais slimnīcu gultu skaits praktiski atbilst rādītājiem, kurus iepriekš bija plānots sasniegt tikai 2017.gadā.

Tikšanās laikā Pasaules Bankas eksperti izteica atzinību, ka, neskatoties uz niecīgu veselības aprūpes finansējumu uz vienu iedzīvotāju (aptuveni 230 latu gadā), pacientiem tiek nodrošināta kvalitatīva medicīniskā palīdzība Veselības ministrijas noteiktajās prioritārajās programmās: neatliekamā medicīniskā palīdzība akūtos gadījumos, bērnu un grūtnieču aprūpe, onkoloģisko, psihiatrijas un infekcijas slimību, tajā skaitā tuberkulozes, pacientu aprūpe.

Tāpat tika pausts atbalsts Veselības ministrijas iecerei līdzekļus, kas paredzēti sociālā drošības tīkla stratēģijas ietvaros noteiktajiem atbalsta pasākumiem veselības aprūpes saņemšanai, izmantot arī citu ārstniecības izmaksu segšanai iedzīvotājiem ar zemiem ienākumiem.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!