• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.03.2010., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206443

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Preses īssaietā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu

Vēl šajā numurā

11.03.2010., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra oficiālo vizīti Igaunijā


Vakar, 10.martā, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš oficiālās vizītes laikā Igaunijā savam kolēģim Urmasam Paetam uzdāvināja grupas “Prāta vētra” jaunā diska angļu valodā “Years and Seconds” pirmo signāleksemplāru, kas Baltijas valstīs vienlaikus iznāks 15.martā
Foto: A.F.I.

Vakar, 10.martā, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš oficiālā vizītē apmeklēja Igauniju, kur tikās ar valsts augstākajām amatpersonām un pārrunāja valstu ciešākas sadarbības iespējas gan divpusējā, gan reģionālajā līmenī.

M.Riekstiņš tikās ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, parlamenta priekšsēdētāju Eni Ergmā, premjeru Andrusu Ansipu, ārlietu ministru Urmasu Paetu, Ārlietu komisijas vadītāju Svenu Mikseru, kā arī Eiropas lietu komisijas vadītāju Marko Mihkelsonu.

Tikšanos laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības, tajā skaitā sadarbības stiprināšana ekonomikā, ņemot vērā, ka Igaunija ir otrais lielākais Latvijas eksporta tirgus partneris un atrodas piektajā vietā importā. Apspriesta ekonomiskā situācija abās kaimiņvalstīs, eiro ieviešanas gaita Igaunijā, kā arī sadarbības pastiprināšana Baltijas valstu un Ziemeļvalstu formātos.

Amatpersonas apmainījās viedokļiem par ES institucionālajiem jautājumiem, tostarp par Eiropas Ārējās darbības dienesta izveidi un darbību, kā arī valstu kopīgajām interesēm šajā dienestā. Sarunās pārspriestas arī drošības un enerģētikas politikas aktualitātes.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!