• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ceļot zinātni un Latviju

Vakar, 5. janvārī, Latvijas Zinātņu akadēmijā svinīgi pasniedza diplomus jaunievēlētajiem akadēmijas locekļiem — goda locekļiem, īstenajiem locekļiem un korespondētājlocekļiem

Sanāksmi atklāja LZA prezidents Jānis Stradiņš. Viņš savos ievadvārdos pakavējās pie zinātņu akadēmiju, tostarp arī Latvijas Zinātņu akadēmijas, vēstures un sarežģītajiem tapšanas ceļiem. Runātājs novēlēja, lai visi un katrs no kolēģiem atrod Zinātnes namā un zinātnieku vidē kaut ko priekš sevis — kādus domubiedrus, kādas jaunas idejas, un aicināja nākt klajā ar jaunām idejām un kopā mēģināt celt zinātni un Latviju.

Vispirms diplomus pasniedza jaunievēlētajiem Latvijas Zinātņu akadēmijas goda locekļiem — dzejniecei Ludmilai Azarovai—Vācietei, antropoloģei Raisai Deņisovai, dzejniecei Mārai Zālītei, ģeologam Visvaldim Kuršam, informātiķim Jānim Osim un rakstniekam Zigmundam Skujiņam.

Pēc tam diplomus saņēma LZA īstenie locekļi — fiziķis Mārcis Auziņš, vēsturnieks Valdis Bērziņš un ķīmiķis Edvards Liepiņš, bet pēc viņiem korespondētājlocekļi — fiziķi Jevgeņijs Joļins un Andris Ozols, informātiķi Jānis Grundspenķis un Igors Kabaškins, ķīmiķis Andris Zicmanis, biologs Indriķis Muižnieks, filozofs Pēteris Laķis, politologs Tālavs Jundzis, sociologs Tālis Tisenkopfs, demogrāfe Pārsla Eglīte, hidrologs Ansis Zīverts, vēsturnieki Jānis Bērziņš un Aivars Stranga un arheoloģe Ieva Ose. Klāt nebija jaunievēlēto korespondētājlocekļu Daces Markus un Innas Šteinbukas.

Pēc diploma Māra Zālīte teica:

— Šādās situācijās man vienmēr ir žēl, ka es neesmu Latvijas armijā. Jo tur ir ļoti stipri vārdi, un tie ir: "Gods kalpot Latvijai!"

"LV" informācija

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

7.JPG (10988 BYTES)
LZA īstenais loceklis Valdis Bērziņš

8.JPG (10652 BYTES)
LZA īstenais loceklis Mārcis Auziņš

9.JPG (10703 BYTES)
LZA īstenais loceklis Edvards Liepiņš

1.JPG (11410 BYTES)
LZA goda locekle Māra Zālīte

2.JPG (11180 BYTES)
LZA goda locekle Raisa Deņisova

3.JPG (10238 BYTES)
LZA goda locekle Ludmila Azarova–Vāciete

4.JPG (10243 BYTES)
LZA goda loceklis Jānis Osis

5.JPG (10300 BYTES)
LZA goda loceklis Visvaldis Kuršs

6.JPG (12357 BYTES)
LZA goda loceklis Zigmunds Skujiņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!