• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cīņu pret cigarešu kontrabandu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.03.2010., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206359

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par PVN samazināšanu viesu izmitināšanai

Vēl šajā numurā

10.03.2010., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cīņu pret cigarešu kontrabandu

Saskaņā ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska uzdevumu pēc 9.marta sanāksmes, kas tika sasaukta saistībā ar akcīzes nodokļa iekasēšanas ievērojamo kritumu cigaretēm, Muitas kriminālpārvaldes vadībā un finanšu ministra uzraudzībā nekavējoši tiks veidota darba grupa šīs problēmas risināšanai. Darba grupai, piesaistot Valsts policiju, KNAB, robežsardzi un pašvaldību policiju, uzdots izstrādāt rīcības plānu ar mērķi aktivizēt cīņu pret cigarešu kontrabandu. Vienlaikus premjers atbildīgajām institūcijām uzdeva iesniegt iknedēļas operatīvos ziņojumus par situācijas dinamiku, veiktajiem pasākumiem un rezultātiem. “Ja situācija neuzlabosies un būs nepieciešami papildu pasākumi, rīkosim šādu sanāksmi atkārtoti,” tikšanās noslēgumā uzsvēra V.Dombrovskis.

Diskusijas sākumā Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora p.i. N.Jezdakova norādīja, ka akcīzes nodokļa iekasēšanas samazinājums pret attiecīgo pagājušā gada periodu šajā gadā jau sasniedzis turpat 70%, vienlaikus uzsverot, ka vērojams iespaidīgs kontrabandas pieaugums. Tādēļ Muitas kriminālpārvaldei šobrīd cīņa pret organizēto noziedzību noteikta kā prioritārs virziens, vienlaikus veicot spēku pārgrupēšanu dienesta iekšienē.

Valsts robežsardzes priekšnieks N.Garbars uzsvēra, ka robežsardze cieši sadarbojas ar citiem operatīvajiem dienestiem un Valsts policiju, lai pastiprināti kontrolētu zaļās robežas šķērsošanu, kur lielākā daļa kontrabandas cigarešu tiek ievestas no Krievijas un Baltkrievijas. Vienlaikus robežsardzes priekšnieks uzsvēra, ka viena no robežpunktos biežāk atklātajām nelikumībām tieši pēdējā laikā ir rūpnieciski izveidotu slēpņu arvien biežāka atklāšana automašīnās. Finanšu ministrs ierosināja nekavējoties sniegt likumdošanas grozījumus valdībai, lai šādas automašīnas valsts atbildīgie dienesti varētu konfiscēt notikuma vietā vai vismaz aizturēt uz noteiktu laiku. N.Garbars informēja, ka šā gada pirmajos divos mēnešos robežkontroles punktos konfiscēts jau gandrīz miljons nelegāli ievestu cigarešu.

Valsts policijas priekšnieks V.Voins sanāksmes dalībniekus informēja par Valsts policijas aktivitātēm, veicot reidus Centrāltirgū, un solīja, ka turpmāk šādi reidi lielajos tirgos notiks ne retāk kā reizi mēnesī. Vienlaikus iekšlietu ministre L.Mūrniece uzsvēra, ka iekšlietu struktūrām jau aizsākusies pozitīva sadarbība ar uzņēmējiem, kuri vēlas panākt maksimāli ierobežotu kontrabandas preču nonākšanu tirgū. Tādēļ regulāras pārbaudes tirgos tikšot veiktas arvien biežāk, kam iekšlietu struktūras arī esot gatavas pārstrukturēt savus spēkus.

KNAB priekšnieka vietniece J.Strīķe atzina, ka tiekot novērota korupcijas aktivizēšanās uz valsts austrumu robežas, iesaistot šajās struktūrās arī muitas darbiniekus. KNAB ir zināmi gan šādu grupu organizatori, gan veids, kā tās darbojas. Tādēļ sadarbībā ar Muitas kriminālpārvaldi un Finanšu policiju jau šobrīd tiekot lemts par preventīviem pasākumiem, lai jau zināmās shēmas tiktu izjauktas.

Sanāksmē piedalījās finanšu ministrs E.Repše, iekšlietu ministre L.Mūrniece, Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora p.i. N.Jezdakova, VID Akcīzes preču pārvaldes vadītājs A.Danilāns, VID Muitas kriminālpārvaldes direktors M.Burijs, Valsts policijas priekšnieks V.Voins, Valsts robežsardzes priekšnieks N. Garbars un KNAB priekšnieka vietniece J.Strīķe.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!