• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Centrālās statistikas pārvaldes 1998. gada 28. decembra informācija "Par ražošanas apjomiem". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.01.1999., Nr. 1 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20632

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts kases informācija

Par valsts parādu un tā izmaiņām līdz 1998.gada 24.decembrim

Vēl šajā numurā

05.01.1999., Nr. 1

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Centrālā statistikas pārvalde

Veids: informācija

Pieņemts: 28.12.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Centrālā statistikas pārvaldes informācija

1998.gada 28.decembrī

Par ražošanas apjomiem

Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka 1998.gada novembrī, rēķinot faktiskajās cenās saražota rūpniecības produkcija 132,7 miljonu latu vērtībā. Rēķinot produkcijas pieaugumu salīdzināmās cenās (ņemot vērā inflāciju), rūpniecības produkcijas izlaide šā gada vienpadsmit mēnešos ir pieaugusi par 1,1%, tomēr šā gada novembrī, salīdzinot ar 1997.gada novembri, tā kritusies par 12%, kas liecina par septembrī sākušās ražošanas samazināšanās procesa turpināšanos.

Ja salīdzina šā gada vienpadsmit mēnešu rādītāju ar aizvadītā gada analoga laika posma datiem, tad var secināt, ka nav daudz tādu nozaru, kurās valdītu stabilitāte. No tādām stabili strādājošām varētu minēt tikai dažas: apģērbu ražošanas nozari, kur pārsvarā dominē regulāri ārvalstu pasūtījumi; izdevējdarbību un poligrāfisko izpildi; stikla izstrādājumu ražošanu, apdedzināto māla izstrādājumu ražošanu. Pārējās nozarēs stāvoklis ir ļoti mainīgs, un to ietekmē konkrētu pasūtījumu apjomi un neregularitāte.

1998.gada novembrī, salīdzinot ar šā gada oktobri, rūpniecības produkcijas ražošana palielinājusies par 2,2%. Šis pieaugums ir mazāks nekā oktobrī, kas daļēji ir izskaidrojams ar ieguves rūpniecības un karjeru izstrādes sezonālo raksturu. Novembrī, salīdzinot ar oktobri, šajā nozarē produkcijas ražošana kritusies par 42,8%, apstrādes rūpniecībā par 6,5%, bet elektroenerģijas, gāzes un ūdens apgādes nozarē ir pieaugums par 37,5%.

1998.gada novembrī, salīdzinot ar 1998.gada oktobri apjomi kritās: gumijas un plastmasas izstrādājumu ražošanā par 16,4%; mēbeļu ražošanā par 15,4%; tekstilizstrādājumu ražošanā — par 11,6%; pārtikas produktu un dzērienu ražošanā — par 8,7% (visvairāk tas skāris zivju un to produktu pārstrādi; piena produktu ražošanu; graudu malšanas produktu un dzērienu ražošanu), kas saistīts ar noieta tirgus samazināšanos Krievijā. Turpinās arī visu to nozaru ražošanas apjomu samazinājums, kas saistīts ar mašīnu un iekārtu ražošanu. Šīs nozares ir izteikti atkarīgas no pasūtījumiem, tādēļ ir vērojamas svārstības pa mēnešiem. Savukārt lielākais produkcijas pieaugums bija šādās nozarēs: ādas apstrādes un apavu ražošanā — par 13% ; celulozes, papīra un papīra izstrādājumu ražošanā — 3,4%; apģērbu ražošanā — par 1,9%. Pieaugums ir vērojams atsevišķās pārtikas ražošanas nozarēs, piemēram, augļu un dārzeņu pārstrādē, gatavās lopbarības ražošanā.

1998.gada novembrī, salīdzinot ar 1997.gada novembri, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē ražošanas apjomi samazinājās par 22%, apstrādes rūpniecībā — par 18,3%, bet elektroenerģijā, gāzes un ūdens apgādē tie pieauga par 10,1%. Lielākais produkcijas apjoma pieaugumds bija šādās nozarēs: gumijas un plastmasas izstrādājumu ražošanā — par 33,3%; kokapstrādē — par 13,7%; izdevējdarbībā un poligrāfijā — 12,9%; apģērbu ražošanā — par 11,7%. Šajā pašā laika posmā apjomi samazinājās pārtikas produktu un dzērienu ražošanā — par 22,9%, tekstilizstrādājumu ražošanā — par 32,2%; ādas izstrādājumu un apavu ražošanā — par 47,9%; celulozes, papīra un papīra izstrādājumu ražošanā — par 26,4%; mēbeļu ražošanā — par 57,1%, kā arī mašīnbūves un iekārtu ražošanas nozarēs.

Rūpniecības un zvejniecības statistikas daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!