• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Elektronisko mediju likumprojektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2010., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206255

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gatavošanos skolēnu dziesmu un deju svētkiem

Vēl šajā numurā

09.03.2010., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Elektronisko mediju likumprojektu

Latvijas medijos demonstrējamās filmas jāieskaņo, jādublē vai tām jānodrošina subtitri valsts valodā. To paredz Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā 3.martā atbalstītais priekšlikums Elektronisko mediju likumprojekta otrajam lasījumam.

Šie nosacījumi neattieksies uz retranslāciju, kā arī tām filmām, kuru mērķauditorija ir Latvijas mazākumtautību pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērni vai kuras izplata satelīttelevīzijā un kuru mērķauditorija nav Latvijas iedzīvotāji.

Televīzijas raidījumiem svešvalodās būs jānodrošina subtitri latviešu valodā. Šī prasība neattieksies uz tiešās pārraides, ziņu un valodas mācību raidījumiem, kā arī retranslāciju un satelīttelevīzijā izplatītajām programmām, kuru mērķauditorija nav Latvijas iedzīvotāji.

Savukārt sabiedriskās televīzijas veidotajos un izplatītajos ziņu raidījumos svešvalodā būs jānodrošina ziņu kopsavilkums valsts valodā slīdošā lentē, paredz komisijas atbalstītais priekšlikums.

Tāpat komisijas deputāti vienojās par topošā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma mērķi veicināt sabiedrības integrāciju, īstenojot Valsts valodas likuma prasības, un sekmēt latviešu valodas kā Latvijas Republikas valsts valodas saglabāšanu un lietošanu. Vienlaikus tiek paredzētas tiesības medijos lietot arī mazākumtautību un citas valodas.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!