• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja darba vizīti Gruzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2010., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206183

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par veselības ministres darba vizīti Ķīnā

Vēl šajā numurā

05.03.2010., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja darba vizīti Gruzijā


Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 3. līdz 6.martam uzturas darba vizītē Gruzijā. Vakar, 4.martā, Gundars Daudze kopā ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi atklāja mūsu parlamentam un valsts atjaunošanas 20.gadadienai veltītu izstādi “Latvijas atjaunotā parlamenta 20 gadi”
Foto no Gruzijas parlamenta

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, uzturoties darba vizītē Tbilisi, 4.martā Gruzijas parlamentā atklāja izstādi, kas veltīta mūsu parlamentam un Latvijas neatkarības atjaunošanas 20.gadadienai.

“Ar lielu prieku šodien atklājam fotoizstādi Gruzijas parlamentā, kurā redzami nozīmīgi mūsu valsts un parlamenta vēstures mirkļi. Latvija pēdējos 20 gados ir nogājusi garu pārmaiņu ceļu savā attīstībā, lai kļūtu par pilntiesīgu ES un NATO dalībvalsti. Lai to paveiktu, liela nozīme ir bijusi gan mūsu cilvēkiem, kuri 1991.gadā veidoja barikādes, lai sargātu parlamenta ēku, gan arī diplomātiskajām attiecībām ar citām valstīm. Šodien mēs labprāt dalāmies savā pieredzē un parlamenta tradīcijās ar sadarbības partneriem un draugiem – Gruzijas parlamentāriešiem,” savā uzrunā norādīja Gundars Daudze.

Fotogrāfijas izstādē “Latvijas atjaunotā parlamenta 20 gadi” stāsta par mūsu valstij un parlamentam nozīmīgiem un vēsturiskiem notikumiem – par to, kā cilvēki 1991.gadā veidoja barikādes, lai sargātu parlamenta ēku, par to, kā atjaunotās Latvijas pirmais prezidents dod zvērestu Saeimai. Izstāde stāsta arī par diplomātiskajām attiecībām un parlamentārajiem kontaktiem, kas Latvijai ir bijuši nozīmīgi, veidojot mūsu valsts un parlamenta vēsturi.

Fotogrāfijās atspoguļotas arī laika gaitā iedibinātās parlamenta tradīcijas – ikgadējā pavasara talka “Dāvana Latvijai!”, atvērto durvju diena un citi pasākumi.

Īpaša uzmanība izstādē veltīta Saeimas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu. Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja Davida Bakradzes uzstāšanās Saeimas sēdē un Saeimas priekšsēdētāja G.Daudzes vizīte Gruzijā 2008.gadā, Gruzijas parlamenta izstāde Saeimā pagājušajā gadā – šie ir tikai daži notikumi, kas liecina par abu valstu parlamentu pēdējo gadu ciešo un daudzpusīgo sadarbību.

Izstādē vērojami arī dokumentāli kadri no 1990.gada 4.maija, kad Saeimas namā notika vēsturiskais balsojums par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un viņa vadītā delegācija no 3. līdz 6.martam uzturas darba vizītē Gruzijā. G.Daudzem Tbilisi plānotas tikšanās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi, prezidentu Mihailu Saakašvili un vicepremjeru, Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas valsts ministru Giorgi Baramidzi. Vizītes laikā Latvijas parlamentārieši tiksies arī ar Gruzijas reintegrācijas valsts ministru Temuru Jakobašvili, parlamenta opozīcijas pārstāvjiem, kā arī citām Gruzijas amatpersonām.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!