• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrs: Par Latvijas prioritātēm enerģētikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.03.2010., Nr. 37 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206178

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par adekvātu valsts budžeta finansējumu veselībai

Vēl šajā numurā

05.03.2010., Nr. 37

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrs: Par Latvijas prioritātēm enerģētikā

Ekonomikas ministrs Artis Kampars 2.martā tikās ar jauno Eiropas enerģētikas komisāru Ginteru Etingeru, lai pārrunātu Latvijas prioritātes enerģētikā.

Tikšanās laikā ekonomikas ministrs uzsvēra, ka Latvijas enerģētikas politikas galvenais mērķis ir enerģētiskās neatkarības nostiprināšana, veidojot elektroenerģijas starpsavienojumus ar citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, ceļot jaunu elektrostaciju elektroenerģijas bāzes jaudu palielināšanai un palielinot tā sauktās zaļās enerģijas īpatsvaru vietējās enerģijas ražošanā.

Pēc A.Kampara teiktā, pašlaik Baltija ir enerģētiskā sala, jo tā nav savienota ar pārējās Eiropas energotīkliem. Līdz ar to šogad tiks turpināts darbs pie iesāktajiem attīstības projektiem – starpsavienojumu veidošanas ar Skandināvijas valstīm un Poliju.

Tāpat ministrs informēja, ka martā valdībā tiks rosināts lemt par starptautiska konkursa izsludināšanu investora piesaistei jaunās 400 megavatu cietā kurināmā un biomasas elekstrostacijas celtniecībai Liepājā. Zaļās enerģijas plašākas izmantošanas veicināšanai vietējās enerģijas ražošanā iecerēts turpināt atbalsta sniegšanu no ES struktūrfondu līdzekļiem jaunu, ar atjaunojamiem energoresursiem darbināmu koģenerācijas staciju celtniecībai.

Enerģētikas komisārs atzinīgi novērtēja līdz šim Latvijā paveikto un iecerēto enerģētiskās neatkarības stiprināšanā. Viņš atzina, ka Baltijas valstu izolētība un atrašanās ārpus ES kopējā enerģijas tīkla ir būtisks izaicinājums, kura pārvarēšanai Baltijas valstīm jāsadarbojas un jāstrādā cieši kopā.

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!