• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas uzņēmējdarbības atbalstu ārvalstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2010., Nr. 36 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206081

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

04.03.2010., Nr. 36

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas uzņēmējdarbības atbalstu ārvalstīs

2.martā Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar 46 Latvijas uzņēmumu, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Rūpniecības un tirdzniecības kameras pārstāvjiem, lai kopīgi pārrunātu iespējas ciešāk sadarboties Latvijas uzņēmumu darbības stiprināšanai ārvalstu tirgos.

Komentējot šīs tikšanās ieceri, Valsts prezidents atzīmēja: “Lai veicinātu Latvijas ekonomikas izaugsmi, valstij ir jāpalīdz savam uzņēmējam iekarot jaunus gan preču, gan pakalpojumu noieta tirgus. Vecgada vakara uzrunā minēju, ka šogad turpināšu palīdzēt uzņēmējiem apgūt ārvalstu tirgus, izmantojot augstākā līmeņa politiskās un biznesa vides konsultācijas, dalību biznesa forumos, piemēram, Pasaules ekonomikas forumā, informējot un skaidrojot Latvijas ekonomisko un finanšu situāciju un tādējādi atjaunojot mūsu valsts kā uzticamas un stabilas biznesa vides tēlu. Tikai sadarbojoties un koordinēti izmantojot tos instrumentus, kas ir gan Valsts prezidenta, gan pašu uzņēmēju rīcībā, ir iespējams panākt pozitīvus rezultātus.”

Diskusiju laikā uzņēmēji īpašu interesi izrādīja par iespējām veidot biznesa kontaktus Valsts prezidenta un ārvalstu vadītāju valstsvizīšu laikā, kā arī dalījās pieredzē un ieteikumos ārvalstu tirgus apzināšanā un uzņēmējdarbības uzsākšanā. Valsts prezidents iepazīstināja ar saviem 2010.gada ārvalstu vizīšu plāniem, kā arī gaidāmajām citu valstu vadītāju vizītēm Latvijā. Sarunas dalībnieki vienojās rīkot regulāras konsultācijas ar V.Zatleru, sniedzot savus priekšlikumus un kopīgi izvērtējot sadarbības rezultātus. Nākamā tikšanās notiks pēc mēneša.

Tikšanās laikā Valsts prezidents un uzņēmēju pārstāvji pārrunāja ekonomisko situāciju un prognozes valstī, kā arī aktuālos uzņēmējdarbības attīstības jautājumus Latvijā. Uzņēmēji īpaši uzsvēra, ka nepieciešams cīnīties ar ēnu ekonomiku un atjaunot Latvijas biznesa vides prestižu.

Sākot pildīt Valsts prezidenta ārštata padomnieka pienākumus sadarbībai ar uzņēmējiem, diskusiju vadīja Vasilijs Meļņiks.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!