• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par neatliekamās palīdzības dienesta darbu Kurzemē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.03.2010., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205963

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vides ministrija: Par dalītas atkritumu apsaimniekošanas sistēmas attīstību

Vēl šajā numurā

02.03.2010., Nr. 34

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par neatliekamās palīdzības dienesta darbu Kurzemē

26.februārī Veselības ministrijā notika sanāksme par neatliekamās medicīniskās palīdzības darba organizāciju Kurzemē. Sanāksmē piedalījās Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, veselības ministre Baiba Rozentāle, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītājs Semjons Štrihs, kā arī Ventspils, Kuldīgas un Liepājas pašvaldību pārstāvji un slimnīcu vadītāji. Kā ziņots, Ventspils slimnīca jau izveidojusi apvienību ar Talsu slimnīcu, bet Liepājas slimnīca ar Kuldīgas un Saldus slimnīcām. Jāatzīmē, ka bijušie Liepājas un Ventspils rajoni vēl vienotajā neatliekamās palīdzības dienestā nav iekļāvušies.

Tikšanās gaitā kā galvenais jautājums tika pārrunāta pacientu hospitalizācijas kārtība jeb sistēma, pēc kādas neatliekamās palīdzības dienests izvērtē pacienta stāvokli, lai zinātu, kurā ārstniecības iestādē pacients jānogādā. Pašvaldību un slimnīcu pārstāvji pauda bažas par pacientu plūsmas sadalījumu uz slimnīcām dienesta izveidošanas gaitā. NMPD dienesta vadītājs uzsvēra, ka palīdzības nodrošināšanā dienesta dispečeri stingri vadās pēc pacienta konkrētās saslimšanas un attāluma līdz slimnīcai. Sarežģītākajos gadījumos pacients tiek nogādāts tajā slimnīcā, kura ir specializējusies noteiktas palīdzības sniegšanā (piem., akūtos insultu un infarktu gadījumos), bet pārējās situācijās NMP brigāde ved pacientu uz iespējami tuvāko slimnīcu, kurā sniedz neatliekamo palīdzību. Semjons Štrihs uzsvēra, ka vienotā dienesta izveides mērķis ir visā valstī izveidot vienādi augsta līmeņa neatliekamo palīdzību, kāda līdz šim ir nodrošināta Rīgā, jo pacientiem ir jāsaņem vienlīdz kvalitatīva palīdzība neatkarīgi no viņa atrašanās vietas.

Veselības ministre B.Rozentāle norāda: “Mums visiem ir vienota izpratne, ka pacientiem neatliekamā situācijā jānonāk tajā ārstniecības iestādē, kurā var sniegt viskvalificētāko palīdzību. Līdz ar to pozitīvi vērtējams, ka slimnīcu apvienības veidojas ap reģionālajām slimnīcām kā kvalificētiem daudzprofilu ārstniecības centriem. Veselības ministrija divu nedēļu laikā precizēs vienotu hospitalizācijas plānu, kuru saskaņos ar nozaru galvenajiem speciālistiem un iepazīstinās slimnīcas, bet es aicinātu Liepāju un Ventspili pievienoties vienotajam neatliekamās palīdzības dienestam, jo tādējādi neatliekamās palīdzības plānošana un nodrošināšana pacientiem Kurzemē tikai uzlabosies.”

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!