• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lietuvas ārlietu ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.02.2010., Nr. 32 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205734

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par saprašanās memorandu starp Latviju un ES

Vēl šajā numurā

25.02.2010., Nr. 32

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lietuvas ārlietu ministra vizīti Latvijā


Vakar, 24.februārī, Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar jauno Lietuvas ārlietu ministru Audroņu Ažubali, kurš pēc apstiprināšanas amatā (no 11.02.2010.) savā pirmajā vizītē apmeklēja mūsu valsti
 
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

24.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš tikās ar jauno Lietuvas ārlietu ministru Audroņu Ažubali, kas savā pirmajā divpusējā vizītē pēc apstiprināšanas amatā ieradās Latvijā.

Tikšanās laikā ministri pārrunāja Latvijas un Lietuvas attiecību aktualitātes, kā arī pauda gandarījumu par abu valstu ciešo izpratni attiecībā uz kopīgajiem mērķiem Eiropas Savienībā un NATO.

Pārspriežot abu valstu diplomātisko dienestu sadarbību, ministri pārrunāja iespējas veidot kopējas vēstniecības ārvalstīs. “Tuvākajā laikā eksperti sāks sarunas, izvērtējot iespējas kopēju vēstniecību veidošanā, kur strādātu Latvijas un Lietuvas diplomāti. Pozitīva pieredze Latvijai ir ar Igauniju, kur no šā gada janvāra abas pārstāvniecības Ēģiptes Arābu Republikas galvaspilsētā Kairā kopīgi nomā telpas, tādējādi nodrošinot administratīvo izmaksu optimizāciju,” norādīja M.Riekstiņš. Ministri apsprieda iespējas veidot kopējas Baltijas valstu diplomātiskās pārstāvniecības.

Latvijas un Lietuvas ārlietu ministri pārrunāja Baltijas valstu ciešākas sadarbības iespējas ar Ziemeļvalstīm, ņemot vērā, ka Latvija šogad pilda NB-8 (Nordic–Baltic–Eight: Dānija, Īslande, Norvēģija, Somija, Zviedrija, Latvija, Lietuva un Igaunija) ārlietu ministriju sadarbības koordinatora funkcijas. Sarunas ietvaros tika skarts jautājums par Latvijas un Lietuvas jūras robežlīguma virzību, atzīmējot ekspertu paveikto un paužot apņemšanos turpināt darbu.

Saistībā ar Eiropas Savienības aktuālo darba kārtību M.Riekstiņš un A.Ažubalis pārrunāja jautājumus par Latvijas un Lietuvas kopīgajām interesēm jaunveidojamajā Eiropas Ārējās darbības dienestā (EĀDD). Puses bija vienisprātis par konsulārās palīdzības ES dalībvalstu pilsoņiem trešajās valstīs funkcijas ietveršanu Eiropas Ārējās darbības dienesta kompetencē. Vienlaikus ministri uzsvēra nepieciešamību nodrošināt adekvātu dalībvalstu pārstāvību EĀDD.

M.Riekstiņš un A.Ažubalis apmainījās viedokļiem par aktuāliem NATO jautājumiem un jaunās Stratēģiskās koncepcijas izstrādes gaitu. Tāpat ministri pārsprieda enerģētikas un drošības politikas jautājumus.

A.Ažubalis sāka pildīt ārlietu ministra pienākumus 2010.gada 11.februārī. Pirms stāšanās Lietuvas ārlietu ministra amatā viņš bijis žurnālists, ticis ievēlēts par Seima deputātu trijos sasaukumos un šajā laikā vadījis Lietuvas delegāciju NATO Parlamentārajā asamblejā, kā arī bijis Seima Ārlietu komisijas līdzpriekšsēdētājs un kopš 2008.gada tās priekšsēdētājs.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!