• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par atbalstu Haiti un sadarbību ar Ukrainu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.2010., Nr. 31 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205636

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gada pārskatu iesniegšanu

Vēl šajā numurā

24.02.2010., Nr. 31

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par atbalstu Haiti un sadarbību ar Ukrainu

22.februārī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš piedalījās Briselē notiekošajā Eiropas Savienības Vispārējo lietu padomes un Ārējo attiecību padomes sanāksmē.

Turpinot 18. un 25.janvāra Ārējo attiecību padomes un 17.û18.februāra neformālās ES attīstības ministru diskusijas par ES atbalstu Haiti, tika uzsvērta ES iekšējās un starptautiskā līmeņa donoru koordinācijas nozīme, kā arī Haiti valdības loma ilgtermiņa valsts rekonstrukcijas izstrādē. Šobrīd notiks darbs pie mandāta izstrādes augstajai pārstāvei Ketrinai Eštonei pārstāvēt ES starptautiskajā Haiti donoru konferencē, kas notiks 31.martā Ņujorkā. Komisijai uzticēts sagatavot priekšlikumus par ES ieguldījumu, balstoties uz veikto vajadzību izvērtējumu, kā arī koordinācijas uzlabošanas iespējām ES līmenī, lai stiprinātu ES reaģēšanas spējas krīžu situācijās.

Ārējo attiecību padomes ietvaros notika ārlietu ministru diskusija par situāciju Ukrainā pēc nesen notikušajām prezidenta vēlēšanām, kā arī par ES un Ukrainas attiecību tālāko perspektīvu. Šajā diskusijā ārlietu ministrs M.Riekstiņš uzsvēra nepieciešamību turpināt sadarbību ar Ukrainu: “Ukrainas prezidenta vēlēšanas bija demokrātijas tests, kas apliecināja demokrātijas nostiprināšanos. ES jāizstrādā konkrēts darba plāns, lai turpinātu sadarbību ar Ukrainu gan vīzu liberalizācijas, gan brīvās tirdzniecības līguma, gan citos nozīmīgos jautājumos.”

Ministri diskutēja par aktuālo situāciju Irānā, kā arī par 28.janvārī Londonā notikušās starptautiskās konferences par Afganistānu rezultātiem. Augstā pārstāve K.Eštone paziņoja, ka plāno uzticēt bijušajam Lietuvas ārlietu ministram Vīgaudam Ušackam pārstāvēt Eiropas Savienību Afganistānā.

Vispārējo lietu padomē notika diskusijas par 25.û26.marta Eiropadomes darba kārtībā iekļaujamajiem jautājumiem. Sagaidāms, ka Eiropadomē būs diskusijas par Eiropas Komisijas priekšlikumu ES Stratēģijai 2020 un klimata pārmaiņu jautājumiem. Ārlietu ministrs M.Riekstiņš diskusijā uzsvēra nozaru ministru iesaistes lēmumu sagatavošanas procesā nozīmi. Runājot par topošo ES Stratēģiju 2020, ministrs norādīja, ka ir būtiski šajās diskusijās atrast risinājumu ekonomiskās kohēzijas jautājumiem; nodrošināt pilnībā funkcionējošu ES iekšējo tirgu visās jomās, ieskaitot lauksaimniecību.

Vispārējo lietu padomē ministri diskutēja arī par klimata pārmaiņu politiku un turpmāko stratēģiju pēc Kopenhāgenas klimata konferences.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!