• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par otras medicīnas māsas piesaisti ģimenes ārsta praksei. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2010., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.02.2010., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par otras medicīnas māsas piesaisti ģimenes ārsta praksei

“Papildus valsts apmaksātas medicīnas māsas iesaistīšana lauku ģimenes ārsta prakses darbā veicinās pacientu apmierinātību ar saņemto veselības aprūpi un samazinās ģimenes ārstu noslodzi, tādēļ aicinu ģimenes ārstus izmantot šo iespēju,” norādīja veselības ministre Baiba Rozentāle, tiekoties ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas prezidenti Līgu Kozlovsku.

Tikšanās laikā tika pārrunāti aktuālie jautājumi un sociālās drošības tīkla pasākumu ieviešana veselības aprūpē. Kā viens no būtiskiem atvieglojumiem tika minēta iespēja ārstu praksei piesaistīt otru valsts apmaksātu medicīnas māsu, kura atslogotu ārsta darbu, galvenokārt nodarbojoties ar hroniski slimo pacientu aprūpi, pacientu izglītošanu profilakses jautājumos, veiktu vakcināciju u.tml. Veselības ministre norādīja, ka arī iespēja pediatriem veidot primārās veselības aprūpes ārstu prakses paralēli ģimenes ārstu praksēm jāvērtē ne tikai no pacientu interešu viedokļa, bet arī kā atslogojums ģimenes ārstu darbam.

B.Rozentāle norāda: “Krīzes apstākļos bieži jāpieņem nepopulāri lēmumi, bet vispirms tie tiek izdiskutēti profesionāļu vidū, un ikviens no tiem uzskatāms par grūtās sarunās panāktu kompromisu. Viens no šādiem lēmumiem bija saglabāt finansējumu ambulatorajai veselības aprūpei, tai skaitā ģimenes ārstiem, iepriekšējā gada līmenī, lai arī kopējais nozares budžets ir būtiski mazāks. Stājoties veselības ministres amatā, viens no pirmajiem darbiem bija atjaunot Galveno speciālistu institūciju, un tā jau vairāk nekā pusgadu sekmīgi darbojas. Arī Veselības nozares stratēģiskās padomes ietvaros veselības politikas plānošanā ir iesaistītas veselības nozares biedrības, asociācijas, valsts un pašvaldību ārstniecības iestādes, tādēļ uzskatu, ka ikviens no pieņemtajiem lēmumiem ir labākais pašreizējā situācijā.”

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!