• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Indijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.2010., Nr. 30 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas Seima priekšsēdētājas vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

23.02.2010., Nr. 30

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas ekonomikas ministra darba vizīti Indijā

18.februārī Indijas galvaspilsētā Ņūdeli ekonomikas ministrs Artis Kampars tikšanās laikā ar Indijas tirdzniecības un rūpniecības ministru Anandu Šarmu vienojās aktivizēt Latvijas un Indijas ekonomisko sadarbību. Tika apspriesta arī iespēja jau šā gada vasarā organizēt Indijas uzņēmēju delegācijas vizīti Latvijā.

Tikšanās laikā abu valstu ministri parakstīja Latvijas Republikas valdības un Indijas Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību, Latvijai kļūstot par pirmo starp Baltijas valstīm, kas ir noslēgusi šādu līgumu ar Indiju.

Vēl 18.februārī ekonomikas ministrs A.Kampars tikās ar Indijas ārlietu valsts ministri Prenītu Kauru, kā arī apmeklēja Indijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru federāciju, kur notika Latvijas un Indijas biznesa forums.

19.februārī A.Kampars un Latvijas uzņēmēju delegācija piedalījās Latvijas un Indijas biznesa forumā, ko rīkoja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Indijas Rūpniecības konfederāciju.

Tikšanās laikā ar Indijas tirdzniecības un rūpniecības ministru A.Kampars uzsvēra Latvijas ieinteresētību visaptveroša ekonomiskā dialoga attīstībā ar Indiju visās savstarpējo interešu jomās un apliecināja Latvijas gatavību sniegt atbalstu abu valstu uzņēmēju aktivitāšu tālākā veicināšanā.

“Esošais sadarbības potenciāls un uzņēmēju ieinteresētība to izmantot liecina, ka šis ir piemērots brīdis Latvijas un Indijas ekonomiskā dialoga pacelšanai jaunā līmenī un kvalitātē, lai tas jau pārskatāmā nākotnē atspoguļotos konkrētās sadarbības iniciatīvās un sniegtu praktiskus ieguvumus gan uzņēmējiem, gan abām valstīm kopumā,” uzsvēra Latvijas ekonomikas ministrs.

A.Kampars aicināja Indijas uzņēmējus aktīvi izmantot Latvijas priekšrocības citu reģiona valstu vidū, tai skaitā Latvijas ostu potenciālu, plašās sadarbības iespējas tādās jomās kā pārtikas pārstrāde, metālapstrāde un mašīnbūve, transports, tranzīts un loģistika, IT un telekomunikācijas, farmācija, izglītība un zinātne, un citās.

Savukārt Indijas tirdzniecības un rūpniecības ministrs pauda gandarījumu par abu valstu teicamajām attiecībām, vienlaikus atzīstot, ka nepieciešams sekmēt uzņēmēju savstarpējos kontaktus un nodrošināt apstākļus, kas ļautu pilnīgāk izmantot plašo divpusējās ekonomiskās sadarbības potenciālu.

A.Šarma uzsvēra, ka Latvija Indijas uzņēmējiem ir potenciāli interesanta vairākās jomās, ko pierāda jau īstenotie sadarbības projekti, tomēr plašākas aktivitātes kavē nepietiekamā informācija Indijas uzņēmēju vidū par biznesa iespējām Latvijā.

Ar mērķi veicināt regulāru dialogu abu valstu starpā ministri nolēma jau šā gada laikā aktivizēt Latvijas un Indijas starpvaldību komisijas darbu. Ministri vienojās, ka minētā starpvaldību mehānisma uzdevums būs, sadarbojoties valsts institūcijām un uzņēmējiem, identificēt prioritārās sadarbības jomas un potenciālos sadarbības projektus, kuri sniegtu lielāko ieguldījumu Latvijas un Indijas ekonomisko attiecību paplašināšanā. Tāpat tika apspriesta iespēja jau šā gada vasarā organizēt Indijas uzņēmēju delegācijas vizīti Latvijā.

Tikšanās nobeigumā abu valstu ministri parakstīja Latvijas Republikas valdības un Indijas Republikas valdības līgumu par ieguldījumu veicināšanu un aizsardzību. Lai arī pie investīciju aizsardzības līguma ar Indiju aktīvi strādā arī mūsu kaimiņvalstis Igaunija un Lietuva, Latvija ir pirmā no Baltijas valstīm, kas ir noslēgusi šādu līgumu. Saskaņošanas noslēguma stadijā ir arī Latvijas un Indijas nodokļu dubultās neaplikšanas līgums. Ekonomikas ministrija pauž cerību, ka par šā līguma noslēgšanu Latvija un Indija panāks vienošanos iespējami drīzā laikā.

Tikšanās laikā ar Indijas ārlietu valsts ministri P.Kauru tika pārrunātas abu valstu divpusējās sadarbības aktualitātes, turpmākās sadarbības virzieni un līgumtiesiskās bāzes pilnveidošana. A.Kampars uzsvēra, ka, neraugoties uz pašreizējo ekonomiskās aktivitātes samazināšanos, Latvija joprojām paliek konkurētspējīgs investīciju galamērķis reģionā, tai skaitā potenciālajām Indijas investīcijām.

Vēl 18.februārī Latvijas delegācija Ņūdeli apmeklēja Indijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru federāciju, kur notika Latvijas un Indijas biznesa forums. Tajā piedalījās ap 30 Indijas uzņēmēju, pārstāvot tādas jomas kā IT, telekomunikācijas, metālapstrāde, transports, loģistika un citas.

Jau vēstīts, ka no 17. līdz 20.februārim ekonomikas ministrs Artis Kampars ar uzņēmēju delegāciju darba vizītē apmeklē Indiju, lai aktivizētu Latvijas un Indijas divpusējo ekonomisko dialogu un veicinātu uzņēmēju kontaktu dibināšanu.

Sandris Sabajevs, ekonomikas ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!