• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par atbalstu lauksaimniecības un tūrisma pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2010., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205490

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par sarunu protokolu ar Latvijas Pašvaldību savienību

Vēl šajā numurā

19.02.2010., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par atbalstu lauksaimniecības un tūrisma pasākumiem

10.martā Lauku atbalsta dienests (LAD) atsāks projektu pieteikumu pieņemšanu vairākos lauksaimniekiem nozīmīgos Lauku attīstības programmas 2007.–2013.gadam pasākumos.

Pasākuma “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” ceturtās kārtas projektu iesniegumus pieņems līdz 14.aprīlim. Pasākuma ceturtās kārtas pieejamais publiskais finansējums noteikts 10 miljoni latu.

Atbalsta mērķis ir paaugstināt lauksaimniecības produktu pārstrādes efektivitāti, veicināt produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanu, palielināt bioloģiskās lauksaimniecības, integrētās lauksaimniecības un Latvijas agroklimatiskajiem apstākļiem un tradicionālajām ražošanas metodēm raksturīgo pārstrādes produktu klāstu.

Pasākuma ietvaros tiek atbalstītas šādas investīcijas lauksaimniecības produktu pārstrādei: jaunu būvju un esošo būvju rekonstrukcija; jaunu iekārtu un aprīkojuma, informācijas tehnoloģiju un programmas nodrošinājuma iegāde un uzstādīšana; investīcijas vides aizsardzības jomā pārstrādes uzņēmuma darbības uzlabošanai.

Uz atbalstu šajā pasākumā var pretendēt pārstrādes uzņēmumi, kas darbojas pārstrādē vismaz divus gadus, un kooperatīvu veidota jauna komercsabiedrība, kas plāno nodarboties ar piena un gaļas pārstrādi. Pieļauts, ka publiskā līdzfinansējuma daļa projektā var sasniegt līdz 50% no attiecināmajām izmaksām.

Projektu pieteikumi pasākuma “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” gatavojami atbilstoši Ministru kabineta (MK) noteikumiem “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku un zivsaimniecības attīstībai” un “Noteikumi par valsts un Eiropas Savienības atbalstu lauku attīstībai Latvijas lauku attīstības programmas pasākuma “Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana” ietvaros”. Šā pasākuma projektu iesniegumi jāiesniedz LAD Centrālajā aparātā Rīgā, Republikas laukumā 2, 816.kabinetā, tālruņi informācijai: 67027128, 67027399.

Pasākuma “Tūrisma aktivitāšu veicināšana” piektās kārtas projektu iesniegumu pieņemšana tāpat notiks līdz 14.aprīlim. Šīs kārtas pieejamais publiskais finansējums – trīs miljoni latu.

2007.–2013.gada programmēšanas perioda ietvaros lauku tūrisms tiek atbalstīts, par svarīgāko izvirzot jau esošo lauku tūrisma objektu un ar tūrismu saistīto pakalpojumu un infrastruktūras pilnveidošanu. Tāpat īpaši tiek atbalstīta projektu īstenošana teritorijās ar zemāku attīstības indeksu, vienlaikus no pasākuma īstenošanas teritorijas atsevišķas bijušā Rīgas rajona teritorijas.

Atbalstīta tiek esošo tūrisma mītņu līdz 20 gultasvietām rekonstrukcija, esošo tūrisma mītņu ēdināšanas bloka būvniecība un rekonstrukcija, nepieciešamā aprīkojuma iegāde, kā arī esošo kempingu un jaunatnes tūrisma mītņu koplietošanas virtuves, ēdamtelpas, tualetes un dušas jauna būvniecība vai rekonstrukcija, neietverot pirts, saunas būvniecību. Tāpat atbalstu saņems tūrisma pakalpojumu sniegšanas dažādošana un vides aizsardzības investīcijas lauku tūrisma mītnē – notekūdeņu attīrīšanas sistēmas un nosēdaku izveide un rekonstrukcija, azbestu saturoša jumta seguma nomaiņa ar videi draudzīgu materiālu.

Maksimālā atbalstāmo izmaksu kopsumma vienam atbalsta saņēmējam laika periodā no 2007.–2013.gadam ir 263 552 latu.

Pasākuma “Tūrisma aktivitāšu veicināšana” projektu pieteikumi gatavojami saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Tūrisma aktivitāšu veicināšana””. Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs: juridiskai personai – atbilstoši tās juridiskajai adresei, fiziskai personai – atbilstoši projekta īstenošanas adresei.

Pasākumā “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” projektu iesniegumu pieņemšana notiks nepārtraukti trīs kārtās: 10.kārta no šā gada 10.marta līdz 14.aprīlim ar kopējo publisko finansējumu pieci miljoni latu; 11.kārta no 15.aprīļa līdz 17.maijam ar kopējo publisko finansējumu pieci miljoni latu; 12.kārta no 18.maija līdz 18.jūnijam tāpat ar kopējo publisko finansējumu pieci miljoni latu.

Pasākuma mērķis ir atbalstīt investīcijas infrastruktūras kvalitātes uzlabošanai lauku teritorijās, lai veicinātu apdzīvotības saglabāšanos. Uz atbalstu var pretendēt pašvaldības, kas atrodas Latvijas lauku teritorijā, izņemot Rīgas rajona vietējās pašvaldības, kurās ir vairāk nekā 5000 iedzīvotāju. Novadi ar lauku teritoriju un pilsētas ar lauku teritoriju pasākumu drīkst īstenot tikai lauku teritorijā.

Pasākuma “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem” projektu iesniegumi gatavojami saskaņā ar MK noteikumiem “Kārtība, kādā piešķir valsts un Eiropas Savienības atbalstu atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā pasākumam “Pamatpakalpojumi ekonomikai un iedzīvotājiem””.

Projektu iesniegumi jāiesniedz LAD reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs pēc atbalsta pretendenta juridiskās adreses. Reģionālo lauksaimniecības pārvalžu adreses atrodamas LAD interneta mājaslapā www.lad.gov.lv. Tāpat arī projektu iesnieguma veidlapa un metodiskie norādījumi tās aizpildīšanai ir atrodami LAD interneta mājaslapas sadaļā “ES atbalsts”.

Šo pasākumu iesniegto projektu īstenošanas termiņš ir divu gadu laikā no LAD lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!